Prinsjesdag

Prinsjesdag

Elk jaar op de 3e dinsdag van september presenteert de regering haar plannen voor het komende jaar. Zaken die banken, verzekeraars, adviseurs, werknemers en/of werkgevers flink kunnen raken.  Hier kunt u de gevolgen van de Miljoenennota , Rijksbegroting en de bijbehorende informatie vinden gesorteerd per jaar.

 

In de speciale Prinsjesdageditie vindt u een samenvatting van de Miljoenennota en het Belastingplan 2019. Daarnaast krijgt u een overzicht van de stand van zaken op het gebied van sociale zekerheid, pensioenen en het nieuwe huwelijksgoederenrecht en levensverzekeringen.

Service

De op Prinsjesdag gepresenteerde begroting voor 2019 bevat zoals verwacht weinig verrassingen. Nu het kabinet demissionair is en er ook nog geen nieuw kabinet is aangetreden kan er op dit moment geen nieuw beleid worden gemaakt. Als het nieuwe kabinet op korte termijn aantreedt, kunnen eventueel in het najaar nog wijzigingen worden doorgevoerd.

 

Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag 2018. Naar aanleiding hiervan hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste onderwerpen rondom pensioen. Zoals verwacht heeft het demissionaire kabinet alleen het hoognodige is aangepakt. Zo is de vernieuwing van het pensioenstelsel niet meegenomen in de plannen voor 2019. Wat er wel verandert in 2019 zetten wij in deze extra Prinsjesdag-editie speciaal voor u op een rijtje.

Op Prinsjesdag is bekendgemaakt wat er allemaal verandert aan de zorgverzekering in 2019. Heel veel nieuws was het niet, want een groot deel was eerder dit jaar al uitgelekt. Honig en Honig heeft de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij gezet.

Prinsjesdag 2018 was een belangrijke dag voor ondernemers met personeel. Zo presenteerde het kabinet tal van maatregelen die betrekking hebben op personeel. We zetten de verwachte gevolgen voor werkgevers op een rij.