Offerte particuliere verzekeringen

Uw particuliere verzekeringen in 1 verzekeringspakket met pakketkorting? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Adventure & Survival Verzekering

Gaat u een avontuurlijke reis maken? De Adventure & Survival Verzekering is de ideale outdoor verzekering voor de avontuurlijke vakantieganger. Alle risico's die survivals en het beoefenen van outdoor extreme sporten met zich meebrengen, zijn gedekt. De Adventure & Survival Verzekering kan zowel individueel als voor groepen (maximaal 9 personen) worden afgesloten.

Bereken uw premie van de Adventure & Survival Verzekering

Welk soort verzekering is de Adventure & Survival Verzekering?

De Adventure & Survival Verzekering biedt een dekking die past bij het beoefenen van extreme sporten en activiteiten. De verzekeraar vergoedt schade als u op reis bent en zorgt ervoor dat u thuis komt na een ernstig voorval. De Adventure & Survival Verzekering is een speciale verzekering voor uw actieve vakantie of survival weekend en biedt dekking voor avontuurlijke reizen binnen Europa waarmee survival & extreme sporten zijn gedekt. De Adventure & Survival Verzekering biedt geen dekking voor wintersporten. Sluit hiervoor een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking af.

Wat is verzekerd met de Adventure & Survival Verzekering?

SOS kosten: U krijgt altijd hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelt en vergoedt de verzekeringsmaatschappij vervoer naar huis en verleent noodzakelijke hulp. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast bent u verzekerd voor de extra dekkingen die u heeft gekozen. Wanneer u meer dan 9 personen wenst te verzekeren, neem dan contact op met onze adviseur.

Medisch

U heeft recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoedt de verzekeraar het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering.

Bagage

U bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van uw bagage tot een maximaal bedrag per persoon per polis. Voor de vergoeding maken verzekeraars gebruik van een afschrijvingstabel. Een overzicht kunt u bij ons of de verzekeringsmaatschappij op vragen.

Wintersport en bijzondere sporten

Bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd op de Adventure & Survival verzekering. Er is geen dekking voor wintersporten. Sluit hiervoor een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking af.

Keuze: pech op reis

Bij pech of een ongeval met eigen vervoer krijgt u hulp. Als het nodig is, regelt en vergoedt de verzekeraar vervangend vervoer. Ook zorgen zij voor vervoer van uw defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van uw vervoermiddel is niet verzekerd. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig. Deze dekking  is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd. Let op! Deze dekking geldt alleen voor voertuigen met een Nederlands kenteken. 

Ongevallen

Krijgt u tijdens uw reis een ongeval waardoor u blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heeft u recht op een eenmalige uitkering.

Reisadvies van de overheid

Heeft uw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan bent u tijdens de reis alleen verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan de reden van dit negatief reisadvies.

Aansprakelijkheid

Als u schade veroorzaakt aan andere mensen of hun eigendommen, biedt de Adventure & Survival Verzekering dekking voor die schade. Er geldt een maximaal verzekerd bedrag per polis.

Wat is niet verzekerd met de Adventure & Survival Verzekering?

Hieronder vindt u de belangrijkste uitsluitingen. Er zijn meer oorzaken waardoor u geen recht heeft op dekking, zoals opzet of gebruik van verdovende middelen. Alle uitsluitingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Kortlopende annuleringsverzekering

De Adventure & Survival Verzekering biedt geen dekking voor annuleren of afbreken van de reis.

Fraude

Verzekeraars keren niet uit als u hun opzettelijk probeert te misleiden.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Verzekeringsmaatschappijen verwachten dat u voorzichtig met uw bagage omgaat. Als blijkt dat u zich niet verantwoordelijk heeft gedragen ten opzichte van reisgenoten plus andere mensen en hun eigendommen, krijgt u mogelijk niet alle kosten vergoed.

Eigen risico

Er geldt voor Bagage een eigen risico.

Maximale vergoedingen

Voor verschillende verzekerde onderdelen van de reisverzekering gelden maximale vergoedingen. Deze vindt u in de polisvoorwaarden.

Sporten

Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van sommige sporten (zoals gevechtssporten) bent u niet verzekerd.

Waar ben ik gedekt?

U bent verzekerd voor reizen binnen Europa. Tot Europa rekenen verzekeraars ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de Adventure & Survival Verzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U hoort zoveel mogelijk te doen om de schade te voorkomen en te beperken. Bel in geval van nood zo snel mogelijk de alarmcentrale. Doe aangifte bij de politie als er sprake is van verlies, diefstal of vermissing van bagage. U moet de schade kunnen aantonen. Meld de schade zo snel mogelijk bij ons. In de polisvoorwaarden vindt u  per gebeurtenis de termijn waarbinnen u de schade moet melden. Daar vindt u ook de overige verplichtingen.

Wanneer en hoe betaal ik?

U betaalt de premie bij het afsluiten van de Adventure & Survival Verzekering of na ontvangst van de factuur. Betalen kan via iDEAL, automatische incasso of overschrijving. Dit is afhankelijk van hoe u de Adventure & Survival Verzekering heeft afgesloten. U dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De dekking van de Adventure & Survival Verzekering begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van uw reis zoals vermeld op het polisblad. Loopt u vertraging op met het openbaar vervoer of belandt u tijdens uw reis in het ziekenhuis en kunt u niet terug naar huis? Dan loopt de Adventure & Survival Verzekering door, ook na de einddatum.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt de Adventure & Survival Verzekering alleen binnen de bedenktermijn van 14 dagen opzeggen als de Adventure & Survival Verzekering langer duurt dan een maand. Neem hiervoor contact met ons op.

Algemene informatie Adventure & Survival Verzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de Adventure & Survival Verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Meer in deze categorie: « Motorboot verzekering