Bedrijfstakpensioenfonds overzicht

Een bedrijfstakpensioenfonds is een uitvoerder van een pensioenregeling. De pensioenregeling voert zij meestal uit voor één of meer bedrijfstakken. De bedrijfstakken zijn vaak bij het bedrijfstakpensioenfonds aangesloten omdat dit verplicht is. 

Verplichtstelling bedrijfstakpensioenfonds

De werkgevers uit deze bedrijfstakken zijn vaak door de CAO die zij volgen of door de Wet betreffende verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds 2000 (Wet Bpf 2000) verplicht om zich aan te sluiten bij het bedrijfstakpensioenfonds.

Overzicht pensioenfondsen

Voor een overzicht van diverse pensioenfondsen verwijzen wij u naar de website van de Pensioenfederatie. Op deze website vindt u de bij Pensioenfederatie aangesloten pensioenfondsen. Het betreft algemene, ondernemings-, beroeps- en bedrijfstakpensioenfondsen.

Wenst u pensioenadvies?

Als u meer wilt weten over uw pensioenregeling, neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij zijn u graag van dienst met PensioenAdvies. Tijdens een persoonlijke afspraak inventariseert en analyseert onze adviseur uw huidige situatie en vergelijkt deze met uw financiële mogelijkheden en wensen, met als resultaat een advies op maat voor een optimale pensioen opbouw. Voor meer informatie over onze werkwijze en de kosten van onze werkzaamheden verwijzen wij u naar ons dienstverleningsdocument .