dinsdag 12 november 2019 14:01

Bedrijven vaker doelwit gijzelsoftware

Gijzelsoftware, waarmee bestanden worden ‘gekidnapt’ totdat het slachtoffer betaalt, is een groeiend probleem voor Nederlandse bedrijven. Dat signaleren beveiligingsonderzoekers, verzekeraars en branche-organisatie MKB-Nederland. Vooral het midden- en kleinbedrijf is slachtoffer.

Bedrijven vaker doelwit gijzelsoftware

Bedrijven kunnen door gijzelsoftware bijvoorbeeld niet meer bij hun administratie, gegevens van klanten of andere belangrijke documenten. Ze moeten dan honderdduizenden of zelfs miljoenen euro’s betalen om er weer bij te kunnen.

Cybercrime

“We hebben dit jaar al 15 procent meer zaken dan in 2018”, zegt Yasin Chalabi van verzekeraar Hiscox, waar bedrijven zich tegen cybercrime kunnen verzekeren. “En dan hebben we nog een paar maanden te gaan.”

Meer informatie over de cyber risk verzekering?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over de cyber risk verzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of stuur uw vraag per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, risico-analyse, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

Bereken uw premie