Collectieve overlijdensrisicoverzekering

Collectieve Overlijdensrisicoverzekering Pixabay

Collectieve overlijdensrisicoverzekering - De collectieve overlijdensrisicoverzekering is geen pensioen, maar een werknemersverzekering. Als werkgever biedt u uw werknemers de zekerheid dat zij hun nabestaanden beter verzorgd achterlaten.

Offerte Collectieve overlijdensrisicoverzekering aanvragen

Wanneer een collectieve overlijdensrisicoverzekering?

 • Heeft u geen pensioenregeling, dan is de collectieve overlijdensrisicoverzekering een mooie en voordelige start om uw werknemers iets extra’s te bieden. De collectieve overlijdensrisicoverzekering kent een lage premie
 • Heeft u een pensioenregeling, maar geen of een (te) laag nabestaandenpensioen? Ook dan biedt deze verzekering uitkomst.
 • Voor relaties met een pensioenregeling is er ook een collectieve overlijdensrisicoverzekering voor werknemers met een pensioengevend salaris boven de maximum pensioengrens

Een zekere toekomst voor de nabestaanden van uw werknemers.

Natuurlijk zorgt u goed voor uw werknemers. Maar als er onverwachts iets gebeurt met uw werknemer? Dan zijn de mensen die uw werknemer achterlaat misschien nog wel belangrijker. U wilt dat zij goed verzorgd verder kunnen. Dit kunt u heel eenvoudig regelen en kost minder dan u denkt.

Extra geld, eenvoudig geregeld.

Via Honig en Honig kunt u heel eenvoudig het gezin van uw werknemers goed verzorgd achterlaten. Als een werknemer is overleden betaalt de verzekeraar een eenmalig bedrag aan de werkgever. De werkgever keert het bedrag uit aan de nabestaande. De nabestaande kiest zelf waar hij of zij het geld voor gebruikt. U bepaalt hoeveel de nabestaande krijgt. U kunt kiezen voor een aantal keer het maandsalaris van de werknemer of een vast bedrag. Vaak geldt er maximum verzekerd bedrag per werknemer. Dit kunt u al doen vanaf 5 werknemers. Uw werknemers moeten wél arbeidsgeschikt zijn. Heel eenvoudig: één geldbedrag voor de nabestaanden van uw werknemers.

Voordelige oplossing

De collectieve overlijdensrisicoverzekering biedt uitkomst. Deze overlijdensrisicoverzekering voorziet de nabestaanden van uw werknemers van een uitkering die zij kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het betalen van de hypotheek of andere vaste lasten. U of de werknemer bepaalt de hoogte van de uitkering, bijvoorbeeld 2 maal het jaarsalaris. Daarnaast kiest u of het een verplichte of een vrijwillige regeling is. U kunt de premie volledig voor uw rekening nemen, maar u kunt deze ook (gedeeltelijk) door uw werknemers laten betalen.

Scherpe premies

De werkgever sluit eenvoudig een overeenkomst met de verzekeraar. Omdat het een groepsregeling is, zijn de (eenjarige risico) premies zeer scherp.

Belastingvrije uitkering mogelijk

Het bedrag dat de verzekering uitkeert is altijd belastingvrij tot 3 maal het maandsalaris van de werknemer. Als de werknemer de gehele premie zelf uit zijn netto loon betaalt, is de volledige uitkering zelfs belastingvrij. Dit geeft de nabestaanden van uw werknemers nog eens extra financiële armslag. Betaalt de werkgever (een deel van) de premies, dan gelden andere fiscale regels.

Voor kleine en grote groepen

U kunt de verzekering afsluiten als minimaal 10 werknemers deelnemen. Hoe groter de groep, hoe lager de toch al scherpe premie. Bij meer dan 200 werknemers kunt u bovendien een speciaal herverzekeringscontract afsluiten, zodat u nog meer maatwerkmogelijkheden heeft en nagenoeg geen administratieve last.

Einde collectieve overlijdensrisicoverzekering

De collectieve overlijdensrisicoverzekering eindigt als de werknemer uit dienst gaat of met pensioen gaat.

Minder of geen premie betalen als uw werknemer arbeidsongeschikt wordt

In de collectieve overlijdensrisicoverzekering zit een verzekering voor als uw werknemer arbeidsongeschikt wordt. Deze verzekering zorgt ervoor dat u dan minder of geen verzekeringspremie hoeft te betalen. Wij betalen deze premie dan voor u. De verzekering geldt zolang uw werknemer bij u werkt, maar uiterlijk tot hij 67 jaar is. Hieronder staat wat wij betalen.

 • U moet de eerste 2 jaar nadat uw werknemer arbeidsongeschikt is geworden nog wel alle premie betalen.
 • Welk deel van de premie verzekeraars daarna betalen, hangt af van het percentage arbeidsongeschiktheid. Hoe hoger het percentage, hoe groter het deel dat zij betalen.

Voor deze premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid is een opslag op de jaarpremie van toepassing.

Wanneer biedt de Collectieve overlijdensrisicoverzekering uitkomst?

 • Aanvulling van verlaagd nabestaandenpensioen
 • De nabestaanden ontvangen geen of minder ANW-uitkering
 • De hoogte van het nabestaandenpensioen is niet optimaal
 • De werknemer heeft zelf geen maatregelen getroffen

Waarvoor kunnen nabestaanden de uitkering gebruiken?

 • Opvang van de eerste kosten na het overlijden, bijvoorbeeld van de uitvaart
 • Aflossing van de hypotheek
 • Aanvullend inkomen voor de nabestaanden
 • De studie van de kinderen

Heeft u al een pensioenregeling voor uw werknemers?

Als een werknemer overlijdt, ontvangen de nabestaanden vaak geld via de pensioenregeling. Hoeveel? Dat hangt af van het inkomen van de werknemer en hoe lang de werknemer bij u zou werken. De nabestaanden ontvangen maandelijks geld. Over dit bedrag wordt loonheffing betaald. Heeft u nog geen pensioenregeling? Of wilt u eenvoudig iets extra’s regelen voor het gezin van uw werknemers? Lees dan verder over de unieke collectieve overlijdensrisicoverzekering van Honig en Honig.

Wat levert dit op?

Als de werknemer overlijdt tijdens het dienstverband kan de nabestaande van uw werknemer beter verzorgd verder met het eenmalige geldbedrag.

Nieuw:

De collectieve overlijdensrisicoverzekering voor uw werknemers met een loon boven het maximum pensioegevend salaris.

Per 1 januari 2015 mag uw werknemer over het pensioengevend salaris boven de pensioengrens geen pensioen meer opbouwen. Dit kan grote gevolgen hebben voor het partnerpensioen. Speciaal voor bedrijven met een pensioenregeling kunnen wij voor deze werknemers een eenmalige uitkering bij overlijden verzekeren. Dit kunt u vaak al vanaf 1 werknemer. Verzekeraars vragen dan geen informatie over de gezondheid of arbeidsgeschiktheid van uw werknemers. Kijk op www.honigenhonig.nl voor alle informatie De collectieve overlijdensrisicoverzekering.

De collectieve overlijdensrisicoverzekering en belasting

U betaalt als werkgever de premie voor de collectieve overlijdensrisicoverzekering aan de verzekeraar. De premie voor een bedrag bij overlijden van maximaal drie maandlonen van de betreffende werknemer hoeft u niet bij het brutoloon op te tellen. Heeft u bij overlijden meer dan drie maandlonen verzekerd? Dan behoort de premie die is bestemd voor het meerdere tot het belastbare loon van uw werknemer. U houdt hierop loonheffing in. U moet de premie in dat geval dus splitsen in een deel dat niet en wel tot het belastbare loon van de werknemer behoort. Het is van belang dat u de premies op de juiste manier belast. Doet u dat niet, dan kan het eenmalige bedrag bij overlijden volledig belast zijn. 

Premie collectieve overlijdensrisicoverzekering

Wij maken graag een maatwerkofferte voor de collectieve overlijdensrisicoverzekering.

Kosten Honig en Honig in het algemeen

Na ontvangst van uw verzoek tot offerte maken wij een opdracht tot dienstverlening voor u op, zodat u vooraf weet welke werkzaamheden wij voor u kunnen uitvoeren en met welke kosten u te maken kunt krijgen.

Akkoordverklaring

Als u akkoord gaat met de opdracht tot dienstverlening dan starten wij met onze werkzaamheden. Voor onze activiteiten en werkzaamheden ontvangt u van Honig en Honig een nota.

Wat zijn de voordelen van de collectieve overlijdensrisicoverzekering?

 • vanaf 10 deelnemers
 • Lage kosten
 • Eigen bijdrage of volledige betaling door medewerkers mogelijk
 • Eenvoudig online beheren
 • Belastingvrije uitkering mogelijk
 • Extra geld voor de nabestaanden van uw werknemers
 • Zeer soepele acceptatie

Meer weten over de collectieve overlijdensrisicoverzekering?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u een collectieve overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Wij helpen u graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op 072-5642669 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..