dinsdag 09 juni 2020 08:03

Corona en reisverzekeringen

Op vakantie in het buitenland. Hoe zit dat met je reisverzekering? De overheid heeft aangekondigd dat per 15 juni 2020 het reisadvies van een aantal landen mogelijk wijzigt van oranje naar geel. Dat betekent dat er in deze gebieden veiligheidsrisico’s zijn die mogelijk kunnen afwijken van de situatie in Nederland. Wat betekent dit voor uwe reisverzekering?

Afreizen naar een gebied met geel reisadvies

  • Als u naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt uw reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor u normaal ook verzekerd bent.
  • Als u besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw alarmcentrale van de reisverzekeraar. Die kan u verder helpen.

Afreizen naar een gebied met oranje/rood reisadvies

  • Als u naar een gebied gaat met een oranje of rood reisadvies, dan bent u mogelijk onverzekerd.
  • Er zijn reisverzekeraars die in zo’n geval helemaal geen dekking bieden, maar er zijn ook reisverzekeraars die dan alleen dekking bieden voor risico’s die niet met corona te maken hebben. Wordt uw fotocamera op vakantie gestolen? Dan is dat soms dus nog wel verzekerd.
  • Neem bij twijfel altijd vooraf contact op met uw reisverzekeraar of onze adviseur.

Annuleringsverzekering

  • Er zijn bij ons geen aanbieders bekend die op dit moment annuleringsverzekeringen voor consumenten aanbieden die dekking bieden als u wilt annuleren ten gevolge van corona.

Aanvullende informatie

Laatst aangepast op dinsdag 09 juni 2020 08:09