dinsdag 25 september 2018 12:43

Eerste zorgpremie (DSW) valt lager uit dan kabinetsvoorspelling

DSW heeft traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de premie voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. Klanten gaan volgend jaar € 112,00 per maand betalen. De stijging van € 4,50 per maand is kleiner dan de € 10,33 die het kabinet voorspeld had met Prinsjesdag. De premie van DSW geldt als een goede indicatie voor de premiestelling van de grote zorgverzekeraars in Nederland.

De Schiedamse zorgverzekeraar wijt de stijging van de premie aan de oplopende loon- en prijsstijgingen. Daarnaast wordt de wijkverpleging overgeheveld naar de zorgverzekeringswet, gaat het lage btw-tarief omhoog en wordt er volgens DSW steeds meer gebruik gemaakt van dure, specialistische geneesmiddelen.

Verlaagd eigen risico

Vorig jaar baarde DSW-directeur Chris Oomen opzien door het wettelijk verplicht eigen risico met € 10,00 te verlagen tot € 375,00. Volgens Oomen spreekt DSW daarmee zijn afkeuring uit over de kosten die chronisch zieken jaarlijks kwijt zijn aan zorg in verhouding met gezonde mensen. Ook in 2019 handhaaft DSW de kleine korting op het eigen risico. Uit de verantwoording van de premie blijkt dat de zorgverzekeraar € 5,00 per deelnemer in rekening om de verlaging van het eigen risico te financieren.

Gisteren voorspelde Poliswijzer dat de drie grote zorgverzekeraars hun premie gaan optrekken tot bijna € 130,00 per maand. Van DSW verwachtte de vergelijkingswebsite overigens een bedrag van € 115,00 per maand.

Offerte

Laatst aangepast op dinsdag 25 september 2018 12:48