Eigen risico verzekering huurmotor

Eigen risico verzekering huurmotor - De eigen risico verzekering huurmotor is de ideale verzekering als u motor huurt. Als u onderweg schade aan de motor heeft of de motor wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op de gehuurde motor zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkomt u dat u voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet u dus altijd van een onbezorgde (motor)reis. De eigen risico verzekering huurmotor kost € 5,50 per dag! In binnen- en buitenland.

Eigen risico verzekering huurmotor direct afsluiten

Welk soort verzekering is de eigen risico verzekering huurmotor?

De eigen risico verzekering huurmotor vergoedt het eigen risico en de ingehouden borg bij schade aan de gehuurde auto of camper.

Wat is verzekerd met de eigen risico verzekering huurmotor?

U ontvangt een vergoeding van het eigen risico dat de verhuurder u in rekening brengt bij diefstal of schade aan een gehuurde auto of camper.

Verzekerd bedrag

De verzekeraar vergoedt een maximaal verzekerd bedrag.

Eigen risico

Als u een auto, camper of motor huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Met de eigen risico verzekering huurmotor is dit eigen risico verzekerd. De eigen risico verzekering huurmotor vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Borg

Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. Inhouding van deze borg bij diefstal of schade aan de auto is verzekerd.

Wat is niet verzekerd met de eigen risico verzekering huurmotor?

Hieronder vindt u de belangrijkste uitsluitingen. Er zijn meer oorzaken waardoor u geen recht heeft op dekking, zoals opzet of gebruik van verdovende middelen. Alle uitsluitingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Fraude

De verzekeraar keert niet uit als u de verzekeringsmaatschappij opzettelijk probeert te misleiden.

Cascoverzekering

De verzekeraar keert niet uit als de verhuurder geen cascoverzekering heeft gesloten voor de gehuurde auto, camper of motor of als de cascoschade hier niet op is verzekerd.

Gebruik voertuig

De verzekeraar keert niet uit als u schade veroorzaakt door gebruik van het voertuig dat volgens het huurcontract niet is toegestaan.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

De verzekeraar verwacht dat u voorzichtig met uw gehuurde auto of camper omgaat. Als blijkt dat u hier onvoorzichtig mee bent omgegaan, dan krijg je mogelijk niet alle kosten vergoed.

Maximale vergoeding

De maximale vergoeding is voor het eigen risico en de borg samen.

Waar ben ik gedekt?

U kunt kiezen uit drie verzekeringsgebieden:

  1. Europa
  2. Wereld excl. VS en Canada
  3. Wereld incl. VS en Canada

Tot Europa rekent de verzekeraar ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De eigen risico verzekering huurmotor is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de eigen risico verzekering huurmotor aanvraagt, beantwoord u alle vragen eerlijk. U hoort zoveel mogelijk te doen om schade te voorkomen en te beperken. U stuurt ons bij schade het huurcontract en het bewijs dat het eigen risico en/of de waarborgsom is ingehouden. In de polisvoorwaarden vindt u ook de overige verplichtingen.

Wanneer en hoe betaal ik?

U betaalt de premie bij het afsluiten van de eigen risico verzekering huurmotor of na ontvangst van de factuur. Betalen kan via iDEAL, automatische incasso of overschrijving. Dit is afhankelijk van hoe u de eigen risico verzekering huurmotor heeft afgesloten. U dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

U bent verzekerd tijdens de periode dat u het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. De maximale duur van de eigen risico verzekering huurmotor is 45 dagen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt de eigen risico verzekering huurmotor alleen binnen de bedenktermijn van 14 dagen opzeggen als de eigen risico verzekering huurmotor langer duurt dan een maand. Neem hiervoor contact met ons op.

Algemene informatie eigen risico verzekering huurmotor

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de eigen risico verzekering huurmotor. In de offerte, de polis en de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Eigen risico én borg zijn verzekerd

Eigen Risico

Als u een auto, motor of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat u deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als u vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet u dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,00 en voor een camper is dit al snel € 1.000,00. Met de eigen risico verzekering huurmotor is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,00. Let op: de eigen risico verzekering huurmotor vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Borg

Bij het huren van een auto, motor of camper betaalt u een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. U bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Snelle en eerlijke schadebehandeling

Als u schade hebt gehad aan uw huurauto of –camper, dan hebt u het eigen risico zelf betaald of is de borg ingehouden. Dit bedrag wilt u natuurlijk zo snel mogelijk na u reis terug ontvangen. Allianz Global Assistance bekijkt altijd de situatie waarin de schade is ontstaan om schade zo eerlijk mogelijk te behandelen. Meldt u schade online of met de post via een schade aangifteformulier. Wij streven ernaar uw schade aangifte binnen 10 werkdagen af te handelen.

Meer informatie

Premie eigen risico verzekering huurmotor

Bij de huur van een auto of motor kost de verzekering € 5,50 per dag en voor een camper betaalt u € 8,00 per dag. Deze bedragen zijn inclusief assurantiebelasting. Voor de eigen risico verzekering huurmotor betaalt u bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen bent u met de eigen risico verzekering huurmotor dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder!

Voordelen van de eigen risico verzekering huurmotor

  • Complete dekking: eigen risico en borg verzekerd
  • Scherpe premie 
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling 
  • Geschikt voor huur van auto, motor of camper

Meer weten over de eigen risico verzekering huurmotor?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de eigen risico verzekering huurmotor? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.