Globetrotter reisverzekering

Wat voor lange reis je ook gaat maken, met de globetrotter reisverzekering bent u goed verzekerd in het buitenland. Of het nu gaat om studie, (vrijwilligers)werk of een lange reis. De globetrotter reisverzekering is speciaal voor verblijven in het buitenland tussen 1 maand en 24 maanden. En u bepaalt zelf waarvoor u verzekerd wilt zijn. Voor ieder reisdoel de passende verzekering? de globetrotter reisverzekering!

Direct aanvragen

Welk soort verzekering is de globetrotter reisverzekering?

De globetrotter reisverzekering is geschikt als u voor een reis, studie, stage of (vrijwilligers)werk langer van huis gaat. Dit kan tussen 1 en 24 maanden zijn.

Wat is verzekerd met de globetrotter reisverzekering?

SOS kosten: U krijgt altijd hulp van een alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden verzekeraars vervoer naar huis en verlenen noodzakelijke hulp. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast bent u verzekerd voor de extra dekkingen die u heeft gekozen.

Keuze: Medisch

U heeft recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. U kunt kiezen uit Aanvullend of Volledig. Dit is afhankelijk van het doorlopen (voortzetting) van uw (basis)zorgverzekering.

Keuze: Bagage

U bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. Er gelden maximale vergoedingen. Voor de vergoeding maken verzekeringsmaatschappijen gebruik van een afschrijvingstabel.

Keuze: Wintersport en bijzondere sporten

Gaat u op wintersport of beoefent u een bijzondere sport? En heeft u medische kosten en bagage meeverzekerd? Dan vergoeden verzekeraars medische kosten bij een ongeluk. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd. Verzekeraars hanteren een overzicht van bijzondere (winter)sporten.

Keuze: Pech op reis

Bij pech of een ongeval met eigen vervoer krijgt u hulp. Als het nodig is, regelen en vergoeden verzekeringsmaatschappijen vervangend vervoer. Schade aan of diefstal van uw vervoermiddel is niet verzekerd. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig.

Keuze: Ongevallen

Krijgt u tijdens uw reis een ongeval waardoor u blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heeft u recht op een éénmalige uitkering.

Keuze: Aansprakelijkheid

Tijdens uw verblijf in het buitenland kunt u schade toebrengen aan andere mensen. Deze dekking vergoed de schade tot een maximala bedrag per gebeurtenis. In Australië geldt vaak een hoger verzekerd bedrag.

Keuze: Rechtsbijstand

U bent hiermee verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Voor juridische hulp binnen Europa geldt geen maximum vergoeding. Buiten Europa is dat wel gemaximeerd.

Wat is niet verzekerd met de globetrotter reisverzekering?

Hieronder vindt u de belangrijkste uitsluitingen. Er zijn meer oorzaken waardoor u geen recht heeft op dekking, zoals opzet of gebruik van verdovende middelen. Alle uitsluitingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Kortlopende annuleringsverzekering

De Globetrotter Verzekering biedt geen dekking voor het annuleren of afbreken van de reis.

Fraude

Verzekeraars keren niet uit als u hen opzettelijk probeert te misleiden.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Op reis gaat u voorzichtig met uw bagage om. Als blijkt dat u zich niet verantwoordelijk heeft gedragen ten opzichte van reisgenoten en andere mensen en hun eigendommen, dan krijgt u mogelijk niet alle kosten vergoed.

Eigen risico

Het eigen risico is afhankelijk van de gekozen dekkingen.

Maximale vergoedingen

Voor verschillende verzekerde onderdelen van de reisverzekering gelden maximale vergoedingen. Deze vindt u in de polisvoorwaarden.

Sporten

Bij deelname aan wedstrijden en het beoefenen van sommige sporten (zoals gevechtssporten) bent u niet verzekerd.

Werkzaamheden

Risicovolle werkzaamheden zijn tegen toeslag mee te verzekeren. Bepaalde werkzaamheden blijven echter uitgesloten van dekking, zoals vrachtwagenchauffeur of technische werkzaamheden in de olie-/petrochemische industrie. Zie hiervoor ook de polisvoorwaarden.

Reisadvies van de overheid

Heeft uw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan bent u tijdens de reis alleen verzekerd voor schade die niet gerelateerd is aan de reden van dit negatief reisadvies. Wordt er tijdens de reis een negatief reisadvies afgegeven voor een epidemie of pandemie? Reis dan zo snel mogelijk terug naar Nederland of naar een gebied waar geen negatief reisadvies geldt. Na 48 uur vervalt de dekking voor aan de epidemie en/of pandemie gerelateerde schade.

Waar ben ik gedekt?

U kunt kiezen uit Europa of wereldwijd. Tot Europa rekenen verzekeraars ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de globetrotter reisverzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U hoort zoveel mogelijk te doen om de schade te voorkomen en te beperken. Bel in geval van nood zo snel mogelijk de alarmcentrale. Doe aangifte bij de politie als er sprake is van verlies, diefstal of vermissing van bagage. U moet de schade kunnen aantonen. Meld de schade zo snel mogelijk bij ons of de verzekeraar. In de polisvoorwaarden vindt u per gebeurtenis de termijn waarbinnen u de schade moet melden. Daar vindt u ook de overige verplichtingen.

Wanneer en hoe betaal ik?

U betaalt de premie bij het afsluiten van de globetrotter reisverzekering of na ontvangst van de factuur. Betalen kan via iDEAL, automatische incasso of overschrijving. Dit is afhankelijk van hoe u de globetrotter reisverzekering heeft afgesloten. U dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De globetrotter reisverzekering begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van uw reis zoals vermeld op het polisblad. Loopt u vertraging op met het openbaar vervoer of belandt u tijdens uw reis in het ziekenhuis en kunt u niet terug naar huis? Dan loopt de globetrotter reisverzekering door, ook na de einddatum.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt de globetrotter reisverzekering binnen de bedenktermijn van 14 dagen opzeggen. Neem hiervoor contact met ons op.

Algemene informatie globetrotter reisverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de globetrotter reisverzekering. In een offerte, op de polis en in de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Voordelen globetrotter reisverzekering

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar
  • Alarmcentrales in 36 landen wereldwijd
  • Ruime ervaring in wereldwijde hulpverlening
  • Professionele hulp in de Nederlandse taal
  • Snelle schadebehandeling
  • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse

Meer weten over de globetrotter reisverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de globetrotter reisverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

 

 

Meer in deze categorie: « Recreatiewoning verzekeren