vrijdag 06 oktober 2017 08:28

Nieuwe voorwaarden voor Nederlandse Beurs-Goederenpolis (NBGP)

De Nederlandse Beurs-Goederenpolis (NBGP) is herzien door de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB). Transportverzekeraars hanteren momenteel nog de oude voorwaarden en zullen de komende tijd overgaan op de nieuwe polisvoorwaarden. U vindt de nieuwe voorwaarden hier.

Wat verandert er aan de voorwaarden voor Nederlandse Beurs-Goederenpolis (NBGP)?

Als u binnenkort een nieuwe goederentransportverzekering afsluit dan kan de polis opgemaakt worden met de nieuwe voorwaarden en clausuleblad. Bestaande klanten gaan over op de nieuwe voorwaarden wanneer er een wijziging wordt gedaan op een bestaande goederentransportverzekering. U ontvangt dan een brief waarin wordt uitgelegd dat de polis overgaat op de nieuwe voorwaarden en wat de belangrijkste veranderingen zijn (deze veranderingen staan hieronder aangegeven).Klanten krijgen dan een nieuw polisblad en clausules. Op het polisblad staat de ingangsdatum van de nieuwe voorwaarden. De veranderingen zullen géén invloed op de premie hebben die u voor uw transportverzekering.

De belangrijkste veranderingen

  • Verjaring
    De termijn waarbinnen een schade verjaart is aangepast naar de huidige wet- en regelgeving.
  • Illegaliteit
    Het artikel over illegaliteit is komen te vervallen. In de plaats hiervoor is een artikel gekomen over sanctiewetgeving in de polisvoorwaarden en een artikel over criminele activiteiten op het clausuleblad.
  • Schadevaststelling 
    Als de u een contra-expert inschakelt, vergoeden wij de redelijke kosten. Hiervoor geldt geen maximum.

Meer weten over de nieuwe voorwaarden voor Nederlandse Beurs-Goederenpolis (NBGP)

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de goederentransportverzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.