vrijdag 14 juni 2019 14:32

NN Group neemt VIVAT Schadeverzekeringen N.V. over

Graag informeren wij u over de overname van Vivat door NN Group en Athora. NN Group en Athora zijn tot een bindende overeenkomst gekomen met Anbang om alle activiteiten van VIVAT over te nemen. In eerste instantie neemt Athora 100% van de aandelen van VIVAT over van Anbang. Direct daaropvolgend, neemt Nationale Nederlanden VIVAT Schadeverzekeringen en de Volksbank distributieovereenkomst over van Athora.

Versterking van schadebedrijf NN

In de sterk concurrerende markten van vandaag is schaalvergroting essentieel om aantrekkelijke en duurzame producten en diensten te kunnen bieden aan klanten, zo schrijft NN. Deze overname is een volgende stap in het versterken van hun schadebedrijf, met name in de segmenten schadeverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Het gecombineerde schadebedrijf zal naar verwachting nog beter in staat zijn te investeren in digitale vaardigheden en innovatie, wat van groot belang is om te kunnen inspelen op veranderende klantwensen en het verbeteren van de klantbeleving.

Tijdlijnen

In de komende periode verwacht NN alle vereiste goedkeuringen te verkrijgen om de overname te kunnen realiseren. Naar verwachting zal het proces in het eerste kwartaal van 2020 kunnen worden afgerond. Daarna start de fase van integratie van de verschillende schade & inkomen onderdelen van Vivat en Nationale-Nederlanden, wat uiteraard ook enige tijd zal duren.

Wat betekent dit voor adviseurs en klanten?

Op dit moment verandert er niets voor adviseurs en klanten. Ook in de manier waarop klanten zaken met NN of met Vivat doen verandert op korte termijn niets. NN zegt dat de strategie gericht is en blijft op het bieden van een uitstekende klantervaring, op basis van excellente dienstverlening en lange termijn relaties. Klanten en business partners zullen profiteren van een verbeterde propositie door de uitbreiding van het productaanbod en distributie. De Vivat schadeportefeuille wordt op termijn gemigreerd naar NN en haar merken. Tijdens de integratie blijven de dienstverlening en merken van Vivat in stand.

Zodra er iets voor onze klanten verandert, brengen wij u daarvan op de hoogte.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar naar het persbericht (Engels) op de website van Nationale Nederlanden.