vrijdag 18 juni 2021 14:22

Op vakantie in 2021?

De zomer van 2021 komt er aan en veel mensen hebben vanwege de versoepeling van de corona-maatregelen toch besloten om van een vakantie te gaan genieten. Daarom willen wij u informeren over vakanties in het buitenland en hoe verzekeraars omgaan met dekking en Covid-19.

Reisverzekeringen

Hieronder treft u een overzicht aan van verzekeraars met daarbij een link naar de webpagina van de betreffende verzekeraar. De dekking op de reis- en/of annuleringsverzekering met betrekking tot Covid-19 kan per verzekeraar verschillen.

Allianz Global Assistance

Klik hier voor de dekking en een Q&A. Er is ook een onepager beschikbaar.

Anker Insurance

Klik hier voor een Q&A.

a.s.r.

Klik hier voor meer informatie over de dekking op de reisverzekering.

Avéro Achmea

Klik hier voor een Q&A.

Nationale Nederlanden

Klik hier voor een Q&A.

Unigarant

Klik hier voor een Q&A.

Reisadvies

Voor alle gevallen geldt: check het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken!

Waar ben je als reiziger al weer welkom? 

Sommige landen zijn volledig open voor toerisme zonder enige beperking. Maar (helaas) geldt voor een groot deel van de landen wereldwijd geldt dat de grenzen volledig dicht zijn of gedeeltelijk open voor de door hen geselecteerde landen. Bij gedeeltelijke openstelling gelden er dan nog wel vaak reisbeperkingen. Reisbeperkingen kunnen zich voordoen in de vorm van bijvoorbeeld quarantaine. Het aantal dagen kan per land van aankomst en herkomst verschillen. Daarnaast is een veelgestelde restrictie dat inreizen alleen mogelijk is met een negatieve COVIDtest. 

De onderstaande wereldkaart houdt bij welke landen, welke restricties hebben. De kaart wordt dagelijks (automatisch) voor 250 landen pro-actief geüpdatet.  Voor de meeste landen waar je een gezondheidsverklaring voor moet invullen om het land in te mogen hebben we links geplaatst naar de formulieren. Deze kan je vinden door op het land te klikken. 

Heeft u nog geen reisverzekering?

Doorlopende reisverzekering

Gaat u vaker per jaar op vakantie? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Een doorlopende reisverzekering biedt vaak een betere oplossing dan een kortlopende reisverzekering. Wij bieden u de reisverzekering als onderdeel van onze pakketverzekering.

Kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering van Honig en Honig, zonder zorgen op vakantie of zakenreis. Ook voor wintersporten, altijd een scherpe premie en u kunt direct uw kortlopende reisverzekering online afsluiten! Gaat u vaker op reis, kies dan voor een doorlopende reisverzekering.

Laatst aangepast op woensdag 23 juni 2021 14:08