dinsdag 30 november 1999 00:00

Oproepkrachten, loondoorbetaling en verzuimverzekering

Een oproepkracht heeft geen vast salaris, maar krijgt alleen betaald als hij of zij komt werken. Zo kunt u als ondernemer goed inspelen op drukke en minder drukke periodes. Maar hoe zit het als een oproepkracht ziek of arbeidsongeschikt wordt? Wat zijn dan de regels? Hoe zit het oproepkrachten en de verzuimverzekering?

Meer zekerheid voor oproepkrachten door WAB

Sinds 1 januari 2020 zijn er nieuwe regels voor oproepovereenkomsten. Er is sprake van een oproepovereenkomst als de werknemer geen loon ontvangt over de uren dat hij niet werkt, het aantal uren werk niet is vastgelegd in een tijdvak en het recht op loon ongelijkmatig is verspreid.

Minimale termijn voor oproepen van uw werknemer

U moet een oproepkracht minstens 4 dagen van tevoren oproepen voor werk. Zegt u een oproep binnen 4 dagen af? Dan moet u de oproepkracht de uren betalen waarvoor hij was opgeroepen. In een cao kan deze periode van 4 dagen worden ingekort tot 1 dag. De oproepkracht kan ontslag nemen met een opzegtermijn van 4 dagen (of 1 dag als dit in de cao staat).

Nieuw contract na 12 maanden

Na 12 maanden moet u uw werknemer een nieuw contract aanbieden met een vast aantal uren. Het aantal uren baseert u op het gemiddeld aantal gewerkte uren per maand in het jaar ervoor. Werkte uw oproepkracht op 1 januari 2020 al langer dan 12 maanden? Dan moet u hem vóór 1 februari 2020 een arbeidsovereenkomst met een vast aantal uren aanbieden. Op rijksoverheid.nl: Welke contracten zijn er voor oproepkrachten? vindt u meer informatie over de nieuwe regels voor oproepovereenkomsten.

Loondoorbetaling bij ziekte

Als een oproepkracht drie maanden iedere week of 20 uur per maand werkt, wordt er niet meer gesproken over een oproepkracht. Er is dan sprake van een werknemer met een arbeidsovereenkomst met vaste uren. Ook de nieuwe regels van de WAB brengen met zich mee dat een oproepkracht sneller recht op een contract met een vast aantal uren. Dit heeft tot gevolg dat u verplicht bent het loon door te betalen in geval van ziekte.

Waarom ook tijdelijke krachten en oproepkrachten verzekeren?

Ook voor tijdelijke krachten geldt bij ziekte de wettelijke plicht tot loondoorbetalingsplicht en verzuimbegeleiding. Met een verzuimverzekering dekt u dat financiële risico af. Combineert u een verzuimverzekering met arbo-begeleiding, dan heeft u dat aspect ook afgedekt. Dat laatste is belangrijk omdat het UWV u kan beboeten als u geen of geen goede verzuimbegeleiding tijdens ziekte heeft uitgevoerd of laten uitvoeren.

Hoe zit het met scholieren en doorwerkende AOW’ers?

Voor scholieren en doorwerkende AOW’ers kunt u wel een uitzondering maken. Weeg wel goed af of u die verzuimkosten kunt dragen bij ziekte. Goed om te weten is dat voor AOW’ers een afwijkende periode geldt voor het doorbetalen van het loon tijdens ziekte. Voor hen is die periode geen twee jaar, maar slechts 13 weken. Let op! Vanaf 1 april 2021 wordt de termijn van 13 weken teruggebracht naar 6 weken.

Oproepkrachten en de ziekteverzuimverzekering

De beslissing om oproepkrachten wel of niet te verzekeren voor de verzuimverzekering en inkomensverzekeringen, is afhankelijk van het beleid omtrent oproepkrachten in uw bedrijf of organisatie. Maakt u veel gebruik van verschillende oproepkrachten? Is dit gedurende het hele jaar of een specifieke periode? Houdt u goed in de gaten of zij recht hebben op een arbeidsovereenkomst met vaste uren?

Advies over het wel of niet meeverzekeren van oproepkrachten

Wij adviseren werkgevers vaak om oproepkrachten mee te verzekeren in de verzuimverzekering. Het risico van uitsluiten ontstaat als er toch een verplichting tot loondoorbetaling bij ziekte geldt en u deze kostenpost volledig zelf moet dragen.

Onze Register Adviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI) helpt u graag bij de beslissing voor het wel of niet meeverzekeren van oproepkrachten op uw verzuimverzekering. Daarbij houden wij ook rekening met hoeveel oproepkrachten u heeft, uw financiële middelen en hoeveel risico u wilt nemen, maar ook uw cao en andere inkomensverzekeringen zoals bijvoorbeeld de WGA-Hiaatverzekering en WGA-ERD verzekering. Die kijkt samen met u naar het personeelsbestand. Zo krijgt u scherp wat slim is om te doen.

Meer weten over oproepkrachten en uw verzuimverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de verzuimverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig te Alkmaar en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Offerte personeelsverzekeringen aanvragen

Laatst aangepast op vrijdag 12 maart 2021 09:03