Levensverzekering

Levensverzekering

Een levensverzekering is een verzekering die uitkeert bij overlijden of op een vooraf afgesproken moment. Met een levensverzekering kunt u een kapitaal opbouwen, dat u in de toekomst voor verschillende doelen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om uw hypotheek af te lossen of om te sparen voor een aanvulling op uw pensioen. Of u verzekert met een levensverzekering een kapitaal of uitkering bij overlijden om bijvoorbeeld de hypotheek af te kunnen lossen door uw nabestaanden of voor de kosten van uw begrafenis of crematie.

Er bestaan verschillende levensverzekeringen, wij hanteren de volgende indeling:

Kapitaalverzekering

 • De kapitaalverzekering keert een bedrag ineens uit. Deze verzekering sluiten veel mensen tegelijk met een hypotheek af. Op die manier kunnen ze met de uitkering de hypotheekschuld geheel of gedeeltelijk aflossen. Een kapitaalverzekering kan een spaar- of beleggingsverzekering zijn.
  • Spaarverzekering
   Deze levensverzekering keert een verzekerd kapitaal (vaak een garantiekapitaal) uit als u op de afgesproken einddatum nog in leven bent.
  • Beleggingsverzekering
   Deze levensverzekering keert het opgebouwde beleggingskapitaal (afhankelijk van het behaalde rendement) uit als u op de afgesproken einddatum nog in leven bent.
  • Gemengde verzekering
   De gemengde verzekering keert altijd uit. Als u in leven bent op de einddatum ontvangt u de uitkering bij leven. Overlijdt u vóór de einddatum, dan keert de levensverzekering het verzekerde kapitaal bij overlijden uit.
 • Overlijdensrisicoverzekering
  Met een overlijdensrisicoverzekering beschermt u uw nabestaanden tegen financiële problemen na uw overlijden. Komt u voor de einddatum te overlijden? Dan keert deze levensverzekering uw nabestaanden een afgesproken verzekerd bedrag uit dat zij overal aan mogen besteden.
 • Renteverzekering
  Bij een renteverzekering ontvangt u periodiek een bedrag. Bijvoorbeeld in de vorm van een lijfrente-uitkering. Veel mensen kiezen deze vorm om het pensioen aan te vullen.
 • Uitvaartverzekering
  Met een uitvaartverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden uw begrafenis of crematie kunnen betalen. De uitvaartverzekering kent in het algemeen geen einddatum. Verzekeraars keren dus altijd een bedrag uit aan uw nabestaanden na overlijden van de verzekerde. Hiermee kunnen zij de kosten van de uitvaart en eventuele bijkomende kosten betalen. De uitvaartverzekeringen kent twee vormen:
  • Kapitaal uitvaartverzekering
   U verzekert een kapitaal na overlijden om de kosten van begrafenis of crematie te kunnen betalen. Uw nabestaanden bepalen zelf welke uitvaartonderneming de uitvaart verzorgt.
  • Natura uitvaartverzekering
   U verzekert bepaalde diensten na overlijden om de kosten van begrafenis of crematie te kunnen betalen. De samenstelling van deze diensten en de maximale kosten ervan worden bepaald door de verzekeraars. De verzorging van de uitvaart wordt uit handen genomen van de nabestaanden.

Bij veel verzekeraars is het niet meer mogelijk om een nieuwe kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is vaak mogelijk om uw bestaande begrafenis- of uitvaartverzekering aan te passen of te verhogen.

Voor wie is de levensverzekering en waarom?

U kunt een levensverzekering voor veel verschillende doelen afsluiten. Bijvoorbeeld om uw hypotheek te kunnen aflossen, om uw pensioen aan te vullen of om later een dure studie voor een kind te kunnen betalen. Ook kunt u met een levensverzekering een inkomensaanvulling verzekeren voor uw nabestaanden als jij komt te overlijden. Omdat er veel soorten levensverzekeringen zijn, is het verstandig om eerst goed te bedenken wat je precies met de verzekering wilt en hoeveel geld je kunt missen. Vervolgens kun je een levensverzekering vinden die goed bij jouw situatie past. Een adviseur of verzekeraar kan je helpen met het vinden van een levensverzekering die bij je past.

Hoeveel kost een levens­verzekering?

De premie die u betaald voor een levensverzekering hangt af van de hoogte van het verzekerd bedrag, de looptijd van de levensverzekering en uw leeftijd. Bereken de premie van een overlijdensrisicoverzekering!

Een levensverzekering afsluiten

Heeft u geen advies nodig? Dan kunt u uw de overlijdensrisicoverzekering direct afsluiten op deze website.

Heeft u liever advies over de samenstelling van uw levensverzekering? Neem dan contact met ons op voor aan afspraak en bel 072-5642669 of mail uw verzoek of vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Houd er wel rekening mee dat de wij een vergoeding vragen voor advies, bemiddeling en beheer.

Overlijdensrisicoverzekering - Overlijdensrisicoverzekering nodig? U kunt online de premie berekenen en direct de polis van uw overlijdensrisicoverzekering aanvragen. Scherpe premie, persoonlijke afwikkeling en lage kosten voor bemiddeling!

Uitvaartverzekering - De kosten van begrafenis of crematie kunnen flink oplopen en kunt deze kosten verzekeren met de Uitvaartkostenverzekering. Zo komen uw nabestaanden niet voor vervelende financiële verrassingen te staan omtrent de uitvaart.