Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Tweede corona steunpakket per 1 juni 2020 - Op 1 juni 2020 gaat voor ondernemers het tweede steunpakket van de overheid in. In het eerste pakket lag de focus op baanbehoud en overbruggingskrediet. Nu is er extra aandacht en geld voor vaste lasten en bij- en omscholing.
Het aantal meldingen van ernstige arbeidsongevallen in Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen. In 2019 ontving de Inspectie SZW 4.474 meldingen van arbeidsongevallen. Dat komt neer op een stijging met 4 procent op jaarbasis.
Voor onzekere voorvallen, waarvan u het risico zelf niet wilt of niet kunt dragen, kunt u een verzekering afsluiten. Welke verzekeringen verdienen aandacht in coronatijd? En welke afgesloten verzekeringen komen in deze coronatijd mogelijk tot uitkering? Er zijn maar 2 verzekeringen verplicht: de basiszorgverzekering voor iedereen vanaf 18 jaar en de WA-verzekering voor auto, brommer, motor of vrachtauto. Andere verzekeringen zijn niet verplicht, maar soms wel verstandig. Check per onderwerp hoe het in coronatijd zit met uw verzekeringen.
Door de coronacrisis zijn er veel vragen over de mogelijkheid het gebruikelijk loon van de dga in 2020 lager vast te stellen. Maar welk bedrag is dan in 2020 nog 'gebruikelijk'? Daar heeft de staatssecretaris nu een richtlijn voor gepubliceerd. De nieuwe formule: A x B/C
Wanneer u schade krijgt aan uw opstal, inventaris, goederen of motorrijtuig, wilt u de herstelkosten vergoed krijgen. Meestal verzekert u als ondernemer exclusief Btw, omdat u de Btw van herstel terugkrijgt van de fiscus. Maar dat ligt anders als u een kleine ondernemer bent met een omzet kleiner dan € 20.000,00 en u heeft gekozen voor de nieuwe KOR. De kleineondernemersregeling (KOR) is namelijk per 1 januari 2020 veranderd.
In verband met een aantal (nationale) feestdagen in de maanden mei en juni is het kantoor van Honig en Honig de volgende dagen gesloten:
Verzekeraars nemen deel aan een coulanceregeling voor bestuurders voor wie het door de coronacrisis niet mogelijk is om hun rijbewijs op tijd te verlengen. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft dit gemeld in een Kamerbrief. Eerder deze week sloten verzekeraars al aan bij een coulancebeleid voor beroepschauffeurs en binnenvaartschippers.
Door de coronacrisis zijn diverse bedrijven noodgedwongen tot stilstand gekomen. Ook hun voertuigen en wagenparken staan nu (gedeeltelijk) stil. Maar er zijn ook bedrijven die hun bestelauto’s en wagenparken voor andere doeleinden (gaan) inzetten of bijvoorbeeld nu overgaan tot thuisbezorging.
Aanstaande vrijdag 10 april 2020 (Goede vrijdag) en maandag 13 april 2020 (1e Paasdag) is het kantoor van Honig en Honig gesloten.  
Verzekeraars en arbodiensten krijgen veel vragen over corona en al of niet dekking op verzuimverzekeringen. Wij geven een korte samenvatting van welke situaties wel of niet verzekerd zijn.
De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Bekijk hier wat je mogelijkheden zijn. Waarschuwing: er zijn bedrijven die zich presenteren als overheidsinstantie en die aanbieden om tegen betaling ondernemers te helpen bij het aanvragen van de regelingen rond corona. Aanvragen voor een regeling bij je gemeente (Tozo) of andere instanties zijn sterk vereenvoudigd en daardoor goed zelf te doen. Hiervoor berekenen die instanties geen kosten.
Als u door bijzondere omstandigheden, zoals het coronavirus, tijdelijk minder werk voor uw personeel heeft, kunt u compensatie krijgen voor uw loonkosten. Normaal gesproken kreeg u die compensatie via Werktijdverkorting. Door de gevolgen van het coronavirus wordt de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) ingezet in plaats van de Werktijdverkorting.
Werkgevers die een transitievergoeding hebben betaald na 1 juli 2015 voor langdurig zieke werknemers, kunnen deze vanaf 1 april terugvragen bij het UWV. Het gaat hier om medewerkers die uit dienst zijn gegaan na twee jaar loondoorbetaling wegens ziekte ook nog een transitievergoeding hebben gekregen.
Verzekeraars ontvangen veel vragen van klanten, media en andere partijen over het coronavirus. De belangrijkste en meest gestelde vragen hebben wij op een rij gezet. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Staat uw vraag er niet bij? Bel 072-5642669 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Update: 31-03-2020
Minister Koolmees heeft vorige week een pakket aan maatregelen aangekondigd die ondernemingen moet helpen om zo goed mogelijk door de corona-crisis heen te komen. Een voor veel werkgevers belangrijke maatregel is de NOW-regeling die werknemers een uitkering verstrekt. Moet de werkgever die uitkering aanvullen?
Pagina 1 van 14