Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Het eerste kwartaal van 2022 zien verzekeraars een zorgwekkende en vervelende trend waar in de schademeldingen op de CAR-verzekering of Bouw- en Montageverzekering. Steeds meer ondernemers in de bouw kampen met diefstal van bouwmaterialen vanaf de bouwplaats.
Per 1 juli 2022 wordt de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast.
Als het aan het kabinet ligt wordt de fiscale oudedagsreserve (FOR) per 1 januari 2023 afgeschaft. Met ingang van 1 januari 2023 kunnen zelfstandig ondernemers niet meer fiscaal gefaciliteerd pensioen opbouwen door middel van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Dit staat in de Voorjaarsnota 2022 waarover de ministerraad het recent eens is geworden.
Bij sommige verzekeraars was het al mogelijk om in geval van een scheiding de schadevrije jaren te verdelen over beide partners. Sinds 1 januari 2022 staan alle verzekeraars in Nederland dat toe. Ook worden na overlijden voortaan de schadevrije jaren overgedragen aan de achterblijvende partner. Tot slot kunnen sinds dit jaar opgebouwde schadevrije jaren uit het buitenland en door leasen worden overgenomen.
Een dure of exclusieve auto verzekeren wordt bij veel verzekeraars lastig, omdat de nieuwwaarde vaak hoger ligt dan de maximale cataloguswaarde, die verzekeraars bij acceptatie hanteren. Een dure of exclusief voertuig is niet overal te verzekeren. Soms lukt het bij uw huidige verzekeraar vanwege meerdere polissen en een positief aantal schadevrije jaren. Maar is dat voor u de beste optie? En wat als een dure autoverzekering geen optie is? Wij bieden u altijd het beste alternatief voor uw autoverzekering.
De Tweede Kamer heeft besloten dat de korting op de basisverzekering per 1 januari 2023 zal worden beëindigd. De collectiviteiten blijven wel bestaan. Zo kunnen u en uw medewerkers alsnog profiteren van korting op de aanvullende verzekeringen.
Per 1 juli 2022 krijgt u te maken met nieuwe wetten en regels. Zo gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Daarnaast moeten grote bedrijven hun rekeningen aan mkb’ers binnen 30 dagen betalen en mag u geen tabaksreclame meer maken in uw winkel. De belangrijkste wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 juli 2022 leest u hieronder.
Het einde van het schooljaar en van het sportseizoen staat alweer bijna voor de deur. Veel scholen en sportverenigingen sluiten het jaar af met een excursie, schoolreis of sportkamp. Een goede verzekering voor de hele groep mag hierbij niet ontbreken. De Groeps- en schoolreisverzekering is ideaal hiervoor.
Er zijn veel aanbieders van alarminstallaties voor ondernemers. Sommigen zijn van oorsprong gericht op het beveiligen van woningen en maken veel reclame om alarmsystemen te verkopen. Maar zij zijn vaak niet gecertificeerd als BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf! En dit is een belangrijke eis van verzekeraars en hun polisvoorwaarden als het gaat om een alarmeis. Voldoet uw alarminstallatie?
Brandveiligheid is voor verzekeraars een belangrijk thema, extra zelfs bij rieten daken. Daarom is het vanaf nu verplicht om extra veiligheidsmaatregelen te nemen als u een woonhuis- of recreatie- of 2e woningverzekering bij Aegon heeft afgesloten. Wat dat voor u met een rieten dak betekent en wat de verzekeraar van u verwacht? Dat leest u in dit bericht.
Vanaf 1 januari 2022 ontvangen werkgevers hun WGA-instroomcijfer niet meer. De publicatie van de cijfers over arbeidsongeschikte werknemers door UWV stopt vanwege strengere regels voor persoonsgegevens.
Vandaag stemt de Eerste Kamer in met de afschaffing van de korting op de collectieve basisverzekering per 2023. Mede naar aanleiding daarvan wordt er gewaarschuwd voor de risico’s die verbonden zijn aan de relatief goedkopere internetlabels en die vaak niet goed worden ingeschat.
Onze digitale polismap gaat verder onder een nieuwe naam: Adviseur Online. U vertrouwde digitale polismap in een nieuw jasje. Met Adviseur Online heeft u altijd en overal uw verzekeringsgegevens bij de hand. Adviseur Online is uw persoonlijke digitale omgeving waarin u uw polisgegevens en documenten makkelijk kunt terugvinden.
Ziekteverzuim kan uw bedrijf veel geld kosten. Wat kunt u doen om ziekte en verzuim te verlagen? 7 concrete tips voor ondernemers met personeel in het MKB.
Het lijkt wel of iedereen ziek is. Het ziekteverzuim was al enorm hoog maar grijpt nu om zich heen door een optelsom van verschillende oorzaken.
Pagina 1 van 13