woensdag 07 oktober 2020 14:25

Voordelen van een collectieve zorgverzekering voor werkgevers en werknemers

Veel werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering aan voor hun werknemers. Niet alleen werknemers profiteren van de voordelen, ook als werkgever kun je veel baat hebben bij een goede collectieve zorgverzekering op maat met zorginhoudelijke afspraken. Welke voordelen dit zijn, zetten we hier voor u op een rij.

Bespaar op de verzuimkosten

Werknemers die ziek zijn, met burn-out klachten kampen of vanwege een bedrijfsongeval een langere tijd hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren. Iedere werkgever krijgt er mee te maken. Vervelend, want u draait op voor de verzuimkosten en die kunnen oplopen tot honderden euro’s per dag. Door ervoor te zorgen dat alle werknemers goed verzekerd zijn voor de juiste zorg, weet u zeker dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben om zo snel mogelijk weer terug te keren op de werkvloer waardoor de kosten voor u als werkgever beperkt blijven.

Collectieve zorgverzekering afstemmen op Cao en werkzaamheden

U kunt nog meer halen uit de collectieve zorgverzekering als u uw collectieve zorgverzekering specifiek laat afstemmen op uw eigen bedrijf. Bijvoorbeeld door maatwerk in de aanvullende dekkingen. Wellicht zijn er zorgklachten die bij uw werknemers sneller voorkomen dan bij anderen. Denk hierbij aan rugklachten bij een verhuisbedrijf, RSI in het callcenter of burn-out klachten bij een stressvolle kantoorbaan.

Door de zorg hierop aan te passen – bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie of gratis coaching voor werknemers in branches waar het percentage burn-out klachten bovengemiddeld hoog is – weet u zeker dat uw werknemers de juiste zorg krijgen wanneer dat nodig is. U kunt ook afspraken maken over de toegankelijkheid van de zorg. Zo kunt u uw werknemers stimuleren om hulp te zoeken voordat het te laat is.

Met de verzekeraar kunt u afstemmen welke zorg vergoed dient te worden voor uw werknemers. Door het pakket en de informatie daarover zo passend mogelijk te maken, zorgt u ervoor dat werknemers minder snel uitvallen. Gebeurt dit toch, dan zorgt passende zorg ervoor dat zij sneller terugkeren op de werkvloer.

Voorbeeld collectieve zorgverzekering en verzuim- en inkomensverzekeringen De Amersfoortse

Collectieve zorgverzekering

Doorgaanverzekering

Doorgaanverzekering +
werkgeversmodule

Bestaat uit:
- Collectieve zorgverzekering

Bestaat uit:

- Collectieve zorgverzekering
- Verzuim- en inkomensverzekering
- Doorgaanmodule

Bestaat uit:

- Collectieve zorgverzekering
- Verzuim- en inkomensverzekering
- Werkgeversmodule

5% korting op basisverzekering

- 5% korting basisverzekering
- 15% korting aanvullende verzekering
- 10% korting op tandartsverzekering

- 5% korting basisverzekering
- 15% korting aanvullende verzekering
- 10% korting tandartsverzekering
- 2 tot 4% korting inkomensverzekeringen

Altijd hulp en advies van Doorgaanexperts als een medewerker dreigt uit te vallen

Altijd hulp en advies van Doorgaanexperts als een medewerker dreigt uit te vallen

Extra zorg voor uw medewerker en zijn gezin bij een ongeval of bij kanker, hart- en vaatziekte of beroerte

Extra zorg voor uw medewerker en zijn gezin bij een ongeval of bij oncologie, hart- en vaatziekte of beroerte

- Extra fysiotherapie
- Psychologische zorg
- Cursus Mindfulness
- Persoonlijke Gezondheidscheck

U kunt ziekteverzuim op voor zijn

Bij de meeste verzekeraars is het ook mogelijk om afspraken te maken over preventie. Hierdoor kunt u de kans op verzuim en langdurige ziekte minimaliseren. Denk hierbij aan hulp bij stoppen met roken en/of afvallen of werken aan een betere houding tijdens het werk. Werken uw werknemers in een stressvolle omgeving? Denk dan ook aan preventieve zorg bij het voorkomen van een burn-out. Dit is immers beroepsziekte nummer 1. Door goede afspraken te maken met de verzekeraar werkt u aan een duurzame inzetbaarheid van uw werknemers.

U kunt er als werkgever alles aan doen om ziekteverzuim te minimaliseren binnen uw bedrijf. Zeker als u de collectieve zorgverzekering goed afstemt met een passende verzuimverzekering en goede afspraken maakt over het re-integratieproces. Met een verzuimverzekering ben u verzekerd voor de loondoorbetalingsverplichting van uw zieke werknemers. Let op: ook een verzuimverzekering is maatwerk. Overleg met onze adviseur om de mogelijkheden voor u te bespreken. .

Werken aan duurzame inzetbaarheid

Onze levensverwachting stijgt nog steeds. Wie dit jaar geboren is, loopt een goede kans om 100 jaar of zelfs nog ouder te worden. Maar niet alleen leven we steeds langer, we werken ook steeds langer. Het is dan ook belangrijk om als werkgever te focussen op duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Verzekeringsadviseurs en specialisten dragen hieraan graag een steentje bij, bijvoorbeeld met de inzet van speciale verzekeringen. Een voorbeeld hiervan is de combinatie van een collectieve inkomensverzekering en zorgverzekering, uit te breiden met een speciale werkgeversmodule. Deze werkgeversmodule verzekert de belangrijkste uitvalklachten, te weten psychische klachten en houding- en bewegingsproblemen. Voor een vast bedrag per maand zijn medewerkers verzekerd van extra fysiotherapie en psychologische hulp.

Goed werkgeverschap

Het aanbieden van een collectieve zorgverzekering is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Hiermee laat u zien dat de gezondheid van uw medewerkers u aan het hart gaat. Tegelijkertijd kunt u rekenen op tal van (kosteloze) zorgdiensten, zoals bijvoorbeeld wachtlijstbemiddeling, leefstijl-coaching of de inzet van een interventie-expert. Hoe meer medewerkers binnen uw bedrijf aansluiten bij de collectieve zorgverzekering, hoe beter u gebruik kunt maken van de mogelijkheden om uitval te voorkomen en een snel en goed herstel te bevorderen.

Collectieve zorgverzekering voor uw medewerkers

Als werkgever bent u gebaat bij vitale en gezonde medewerkers. Een zorgverzekering met ruime dekkingen helpt daarbij. Met een collectieve zorgverzekering maakt u dit mogelijk voor uw medewerkers. Combineert u de collectieve zorgverzekering met een verzuim- en inkomensverzekering? Dan komen u en uw medewerkers en hun gezin in aanmerking voor extra korting op de aanvullende verzekeringen. Zo investeert u ook in aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Is een collectieve zorgverzekering iets voor u en uw medewerkers?

Geschikt

Niet geschikt

Als u goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk vindt

Als uw medewerkers geen interesse hebben in een collectieve zorgverzekering

Als u wilt dat zorg goed is geregeld voor uw medewerkers en hun gezin bij hart- en vaatziekten, een beroerte of kanker (Doorgaanverzekering)

Als u uw medewerkers wilt helpen met gezond en fit blijven 

Als uw bedrijf werk wil maken van duurzame inzetbaarheid

Als u de verzuimkosten wilt verlagen

 

Voordelen van een collectieve zorgverzekering

  • Keuze uit restitutie- en naturaverzekering
  • Aantrekkelijke kortingen op de basis, aanvullende en tandverzekeringen
  • Extra vergoedingen voor werkgever en werknemers als u ook een verzuim- of inkomensverzekering afsluit

Meer weten over de collectieve zorgverzekering en de voordelen voor werkgevers en werknemers?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de collectieve zorgverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig te Alkmaar en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Laatst aangepast op woensdag 07 oktober 2020 15:06