donderdag 28 december 2017 11:52

WA-premies blijven stijgen in 2018

Door het stijgend aantal schades en veranderende wetgeving, zoals het wetsvoorstel Affectieschade, zullen de premies voor WA-autoverzekeringen in 2018 verder omhoog gaan. In het komende jaar verwachten wij dat verzekeraars de premies voor autoverzekeringen zullen verhogen. Wij zijn u graag van dienst met een vergelijking van uw autoverzekering voor een alternatief. Objectief en onafhankelijk!

WA-premies blijven stijgen in 2018

Wij verwachten dat veel autobezitters een brief in 2018 van de verzekeraar krijgen met een premieverhoging. Er wordt steeds vaker en steeds hogere claims ingediend. Dit wordt veroorzaakt door o.a. de letselschades en de dure auto-elektronica.

Premiestijging door wetgeving affectieschade

Ook de veranderende wetgeving kan ervoor zorgen voor de stijging van de WA-premies. Het wetsvoorstel, dat regelt dat nabestaanden een vergoeding kunnen krijgen voor affectieschade, ligt momenteel in de Eerste Kamer. De Tweede Kamer heeft er al mee ingestemd. Verzekeraars zijn blij met dit voorstel, maar plaatsten eerder wel kanttekeningen. Zo dreigt volgens het Verbond de letselschadelast voor autoverzekeraars toe te nemen ten opzichte van voorgaande jaren.

DNB en autoverzekeringen

Ook de visie van DNB op de autoverzekeringsmarkt speelt een belangrijke rol bij de premieverhoging. De toezichthouder hamert er al een tijdje op dat verzekeraars niet op de huidige weg door kunnen gaan. De markt voor WA-verzekeringen raakt in een steeds dieper dal. Om daar uit te komen, moet gesneden worden in de kosten en moeten premies omhoog.

Wilt u een andere autoverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw autoverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig, bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel contract- en polisbeheer.

Bereken uw premie