Verzekeringen automotive en mobility

Verzekeringen automotive en mobility

Speciale verzekeringen voor de automotive- en mobilitybranche, zoals dealerbedrijven, garagebedrijven, leasebedrijven, autoverhuur en handel in auto's.

Garageverzekering - Met de garageverzekering kunnen garage- en autobedrijven alle bedrijfsrisico’s goed verzekeren. De garageverzekering biedt een basisdekking voor wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuigen (WAM-risico) en aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). De garageverzekering kan op maat worden gemaakt met aanvullende dekkingen zoals een casco-dekking voor uw eigen voertuigen of voertuigen van uw klanten. De garageverzekering wordt ook gebruikt voor aansprakelijkheidsverzekering handelsvoorraad (Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad RDB) of Goene plaat verzekering (Handelaarskenteken verzekering).

Offerte garageverzekering aanvragen

Maakt u gebruik van de Erkenning Bedrijfsvoorraad van het RDW? Dan bent u wettelijk verplicht om uw bedrijfsvoorraad te verzekeren volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WA-risico). Met de handelsvoorraad verzekering (RDB) regelt u de Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad (RDB) of RDB-dekking op basis van uw bedrijfsnummer. De handelsvoorraad verzekering (RDB) wordt samengesteld op basis van een garageverzekering en heeft een digitale koppeling met het RDW voor aanmelding van de verzekerde bedrijfsvoorraad.

Offerte Handelsvoorraad verzekering (RDB) aanvragen

De Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen (RTL) of RTL-applicatie is een hulpregistratie voor de tenaamstelling van leaseauto's. RTL stelt leasemaatschappijen in staat om voertuigen in het kentekenregister van de RDW op naam van de lessee (berijder) te registreren, terwijl in een apart register is opgenomen tot welke leasemaatschappij de voertuigen behoren. Ook kan hier aangegeven worden wie verantwoordelijk is voor de verplichtingen van de auto. Deze applicatie is uitsluitend bestemd voor geregistreerde financierings- en leasemaatschappijen. Met de Registratie Tenaamstelling Leasemaatschappijen (RTL) of RTL-applicatie kunt u ook de verzekeringsplicht instellen en afstemmen op uw zakelijke autoverzekering of wagenparkverzekering.

Wagenparkverzekering - Met de Wagenparkverzekering kunt u uw personen-, bestel- en vrachtauto’s, motoren, bromfietsen, oldtimers en vrachtautoaanhangers en opleggers verzekeren. Naast de verplichte dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) kunt u schade aan uw eigen motorrijtuigen meeverzekeren. U heeft de keuze uit een beperkte dekking (Beperkt Casco) en een complete dekking (Volledig Casco). Bij vrachtauto aanhangers en opleggers heeft u keuze uit de dekkingen Brand, Brand en Diefstal en Casco. U kunt uw wagenpark verzekeren met een scherpe premie en uitstekende condities. Met de wagenparkverzekering kunnen medewerkers zonder zorgen blijven rijden en zorgt u voor continuïteit en mobiliteit.

Offerte Wagenparkverzekering aanvragen