Pensioen voor ondernemers

Pensioen voor ondernemers

Pensioen voor ondernemers - Als zelfstandig ondernemer bouwt u niet automatisch pensioen op, u zult zelf iets moeten regelen. Ondernemers, zzp'ers en dga's hebben verschillende mogelijkheden om hun pensioen te regelen. U kunt zelf pensioen opbouwen door bijvoorbeeld te beleggen, te sparen, een lijfrentekapitaal op te bouwen of een pensioenverzekering af te sluiten. Een combinatie ervan is ook mogelijk. Hieronder vindt u een overzicht van mogelijke oplossingen voor het pensioen van ondernemers.

Als ondernemer bouwt u aan een droom en daar werkt u met veel plezier keihard voor. Maar na jaren van hard werken als ondernemer wilt u op den duur toch genieten van uw oude dag. Daarom is het goed om op tijd te kijken wat u hiervoor kunt regelen. 6 tips hoe u als ondernemer een goed pensioen opbouwt

DGA pensioen - Het DGA Pensioen biedt de directeur grootaandeelhouder een flexibele oplossing voor pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Gebruik het DGA pensioen om alleen de risico's van overlijden af te dekken of om pensioenkapitaal voor later op te bouwen. Wilt u de eigen beheerreserve afstorten of een deel van het ouderdomspensioen afstorten in verband met een echtscheiding? Ook dit is mogelijk met het DGA Pensioen. Honig en Honig kan u van dienst zijn met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

Advies DGA pensioen

DGA pensioenverzekering - Met de DGA pensioenverzekering kunt u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) uw pensioen verzekeren dat past bij uw persoonlijke situatie. De DGA pensioenverzekering wordt speciaal voor u op maat gemaakt. U kunt uw oudedagsvoorziening naar uw eigen wensen inrichten en tegelijkertijd een aantal risico’s opvangen en zelf beslissen of u een garantiekapitaal wenst of dat u op basis van beleggingen een pensioenkapitaal gaat opbouwen.

Advies DGA pensioenverzekering

De Fiscale oudedagsreserve FOR is een voorlopige reservering, waardoor de belastingheffing bij ondernemers wordt uitgesteld om een aanvullend pensioen op te bouwen.

De fiscale oudedagsreserve (FOR) is een bepaald bedrag dat u 'opzij mag zetten' om te sparen voor uw oudedagsvoorziening. Maar hoe werkt de oudedagsreserve eigenlijk?

U bent niet de enige en zeker niet de eerste ondernemer die zich afvraagt hoe u het beste pensioen kan opbouwen. Sterker nog: uit onderzoek van Panteia/EIM blijkt dat bijna 85% van de MKB-ondernemers aangeeft het belangrijk te vinden om na te denken over het pensioen! Honig en Honig biedt een kijkje in de keuken: hoe bouwen collega ondernemers hun pensioen op?

Sinds 1 juli 2017 is pensioenopbouw in eigen beheer (PEB) niet meer mogelijk. DGA’s kunnen hun pensioen daarom omzetten in een oudedagsverplichting (ODV) bij hun BV. De DGA mag deze voorziening gebruiken voor de aankoop van een lijfrente. Wat zijn de mogelijkheden voor een Oudedagsverplichting (ODV) DGA?

Advies

Pensioen Directeur Grootaandeelhouder (DGA) - Het Pensioen voor de Directeur Grootaandeelhouder (DGA) kunt u met de DGA pensioenverzekering regelen zoals u dat wilt en past bij uw persoonlijke situatie. Het Pensioen Directeur Grootaandeelhouder (DGA) wordt speciaal voor u op maat gemaakt. U kunt uw oudedagsvoorziening naar uw eigen wensen inrichten en tegelijkertijd een aantal risico’s opvangen en zelf beslissen of u een garantiekapitaal wenst of dat u op basis van beleggingen een pensioenkapitaal gaat opbouwen.

Advies Pensioen voor Directeur Grootaandeelhouder DGA

Pensioen voor Directeur Grootaandeelhouder DGA - Het Pensioen voor Directeur Grootaandeelhouder DGA kunt u met de DGA pensioenverzekering verzekeren dat past bij uw persoonlijke situatie. Het Pensioen voor Directeur Grootaandeelhouder DGA wordt speciaal voor u op maat gemaakt. U kunt uw oudedagsvoorziening naar uw eigen wensen inrichten en tegelijkertijd een aantal risico’s opvangen en zelf beslissen of u een garantiekapitaal wenst of dat u op basis van beleggingen een pensioenkapitaal gaat opbouwen.

Advies Pensioen voor Directeur Grootaandeelhouder DGA

Als zelfstandig ondernemer bouwt u niet automatisch pensioen op. Om na pensionering niet afhankelijk te zijn van alleen een AOW-pensioen, is het verstandig op tijd een aanvullend pensioen te regelen. Hieronder vindt u een paar mogelijkheden om pensioen voor zelfstandig ondernemers op te bouwen.

Risico’s horen bij ondernemerschap. Maar wilt u die ook nog als u niet meer werkt? Of kiest u dan voor zekerheid? Als freelancer, ZZP’er of een zelfstandige met een zaak bouwt u niet automatisch via een werkgever pensioen op. Wij bieden u gelukkig uitstekende alternatieven.

Als een ondernemer een onderneming staakt of heeft verkocht, dan kan er recht zijn op een aanvullende lijfrentepremie aftrek. Deze aanvullende premie-aftrek voor lijfrente hangt af van ieders specifieke situatie, zoals bijvoorbeeld de leeftijd en de hoogte van de gerealiseerde stakingswinst. Het berekenen van de stakingswinst is erg ingewikkeld. Daarom is het verstandig u te laten adviseren.

Advies