Offerte particuliere verzekeringen

Uw particuliere verzekeringen in 1 verzekeringspakket met pakketkorting? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Aanhangwagenverzekering

Aanhangwagenverzekering - Met de aanhangwagenverzekering verzekert u uw aanhangwagen, paardentrailer, boottrailer of bagagewagen compleet met een ruime dekking en scherpe premie. Bereken direct uw premie en u kunt uw aanhangwagenverzekering online afsluiten! Honig en Honig is u daarbij graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.

Offerte aanhangwagenverzekering aanvragen

Welk soort verzekering is de aanhangwagenverzekering?

U bent verzekerd voor schade aan uw aanhangwagen, bagagewagen, boottrailer of paardentrailer (inclusief stabilisatoren, een voorgeschreven beveiligingssysteem en/of een reservewiel. De aanhangwagen moet voldoen aan de wettelijke eisen). Ook als het uw eigen schuld is, bijvoorbeeld een aanrijding.

Wat is verzekerd met de aanhangwagenverzekering?

Hieronder staat welke schade door of aan uw aanhangwagen verzekerd is.

Diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss van de aanhangwagen krijgt u de dagwaarde.

Reparatie

Verzekeraars vergoeden de reparatiekosten. Behalve als de aanhangwagen technisch of economisch total loss is. In die gevallen vergoeden zij de waarde van de aanhangwagen minus de waarde van de restanten. Laat u de schade niet repareren? Dan vergoeden zij vaak 75% van de vastgestelde reparatiekosten.

Hulpverlening

Is uw aanhangwagen beschadigd of gestolen? En kunt u niet verder rijden met uw aanhangwagen? Schakel dan de alarmcentrale in. Dan vergoeden verzekeringsmaatschappijen de kosten van hulpverlening. Bij hulpverlening moet u denken aan berging, slepen of het vervoer van de aanhangwagen en de lading. Verzekeraars vergoeden ook de huur van een noodzakelijke vervangende aanhangwagen. Let op: Pechhulp valt hier niet onder. Dat is een keuzedekking.

Keuze: Pechhulp

Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg en ook in uw woonplaats. U krijgt ook een vergoeding voor een noodzakelijke vervangende aanhangwagen. U kiest zelf of u pechhulp meeverzekert.

Wat is niet verzekerd met de aanhangwagenverzekering?

U bent bijvoorbeeld niet verzekerd als uw geen geldig rijbewijs heeft of bij schade door misbruik van alcohol of drugs. Of schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling en ook niet bij schade door onvoldoende onderhoud of onvoldoende zorg (zoals overbelasting).

Lading aanhangwagen

Schade aan spullen in de aanhangwagen of diefstal van spullen uit de aanhangwagen is niet verzekerd.

Fraude, opzet, strafbare activiteiten, molest

U bent niet verzekerd als u bij het afsluiten van de aanhangwagenverzekering of bij een schade fraude pleegt. Of als er bij schade sprake is van opzet of roekeloosheid of criminele en strafbare activiteiten. U bent ook niet verzekerd als de schade het gevolg is van molest of een atoomkernreactie. Onder molest verstaan verzekeraars: binnenlandse onlusten, burgeroorlog, gewapend conflict, muiterij, oproer en opstand.

Zijn er dekkingsbeperkingen bij de aanhangwagenverzekering?

Eigen risico

U kiest zelf uw eigen risico. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie.

Beveiliging

Bij diefstal vergoeden de verzekeringsmaatschappijen de schade alleen als uw aanhangwagen goed beveiligd was. Bijvoorbeeld met een koppelingsslot, een wielklem of een wielketting. Ook bij achterlaten in de (winter)stalling, tenzij dit aantoonbaar niet mag van de exploitant.

Waar ben ik gedekt?

Deze aanhangwagenverzekering dekt schade in Europa, inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden en Madeira. En in Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en heel Turkije.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de aanhangwagenverzekering aanvraagt of u heeft schade, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk en geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt kiezen of u uw premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso of (digitale) nota.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De aanhangwagenverzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen verzekeringsmaatschappijen de aanhangwagenverzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

U kunt de aanhangwagenverzekering dagelijks opzeggen. De aanhangwagenverzekering stopt dan vaak een maand later. Dit kan schriftelijk of via mail bij onze verzekeringsadviseur of rechtstreeks bij verzekeraars.

Algemene informatie aanhangwagenverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de aanhangwagenverzekering. In een offerte, op de polis en in de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

De aanhangwagenverzekering ook voor uw paardentrailer!

Klik op de button en vul hierna uw gegevens in en bereken direct de premie voor uw paardentrailer. Vraag online een offerte aan of sluit direct uw paardentrailer online af. Indien u zelf uw paardentrailer afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u wel advies over bijvoorbeeld de te kiezen dekking van uw paardentrailer? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De aanhangwagenverzekering is onderdeel van het particulier verzekeringspakket

De Aanhangwagenverzekering kunt u afsluiten als onderdeel van het particulier verzekeringspakket. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger uw pakketkorting kan zijn en u heeft al uw verzekeringen op één overzichtelijk polisblad. U ziet direct wat u wel en wat u niet heeft verzekerd. Voor elke verzekering in het particulier verzekeringspakket geldt: bepaal samen met onze adviseur wat u nodig heeft, dan betaalt u alleen wat u nodig heeft.

U kunt uw particulier verzekeringspakket samenstellen uit de volgende verzekeringen:

Gezin en Gezondheid

Huis en Wonen

Recreatie en Reis

Verkeer en Voertuigen

Voordelen particulier verzekeringspakket

Onafhankelijk advies

Onze onafhankelijk adviseur helpt u graag bij het kiezen van de juiste schadeverzekeringen en de dekking die bij u past. U betaalt alleen wat u nodig heeft.

Pakketkorting

Het particulier verzekeringspakket heeft u al vanaf één verzekering. Hoe meer verzekeringen u afsluit in het particulier verzekeringspakket, hoe meer korting u kunt krijgen.

Overzicht

Al uw verzekeringen staan op een overzichtelijk polisblad hierop ziet u wat u wel en wat u niet heeft verzekerd. Met de digitale polismap heeft u uw particulier verzekeringspakket altijd binnen handbereik.

Elk jaar een update

Om te weten of uw particulier verzekeringspakket nog aansluit bij uw situatie, ontvangt u elk jaar een handige checklist.

Overleg met onze adviseur

Overleg met onze adviseur wat u eventueel wilt aanpassen. Verandert er tussentijds iets in uw persoonlijke situatie? Geef dat dan direct aan ons door. Ook dan kan uw particulier verzekeringspakket worden aangepast.

Wat zijn de voordelen van de aanhangwagenverzekering?

  • Dekking in alle landen die op de Groene Kaart vermeld worden
  • Dekt brand, stormschade en diefstal en schade door aanrijding
  • Gunstige nieuwwaarderegeling
  • Recht op hulpverlening, óók in het buitenland
  • Scherpe premie
  • Uitgebreide dekking en hulpverlening
  • Vergoeding van kosten voor het huren van een vervangende aanhanger of trailer
  • Voor particulieren, ondernemers en bedrijven

Meer weten over de aanhangwagenverzekering?

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of wenst u een vrijblijvende offerte van de aanhangwagenverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankeljk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.