Ongevallenverzekering VvE

Ongevallenverzekering VvE - Voor een VvE voeren vrijwilligers (vaak de bewoners zelf) regelmatig diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Valt een vrijwilliger tijdens een schilderklusje van de trap en breekt een been? Of brandt een vrijwilliger zich aan een hete lamp? Doorgaans zijn mensen hiertegen niet verzekerd via hun privé verzekeringen. Met de Ongevallenverzekering kan de VvE ervoor zorgen dat werknemers, leden en vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor de VvE, verzekerd zijn bij een ongeval.

Offerte VvE verzekeringen aanvragen

Offerte ongevallenverzekering VvE aanvragen

Klik op de button, vul uw gegevens in en vraag online een offerte aan of sluit direct uw ongevallenverzekering VvE af. Als u zelf uw ongevallenverzekering voor de VvE afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dekking ongevallenverzekering VvE

De ongevallenverzekering VvE heeft betrekking op ongevallen die gebeuren tijdens de uitoefening van werkzaamheden voor de VvE. Met een ongevallenverzekering voor een VvE krijgt het lid van de VvE of de nabestaanden meestal een eenmalige uitkering als het VvE-lid

 • door een ongeval overlijdt
 • door een ongeval voor altijd invalide blijft

Welke risico’s dekt een ongevallenverzekering voor een VvE?

Met een ongevallenverzekering is het volgende verzekerd: 

Een uitkering bij overlijden

Als het lid van de VvE overlijdt door een ongeval, betaalt de verzekeraar het afgesproken bedrag.

Een uitkering bij blijvende invaliditeit

Als het lid van de VvE door een ongeval voor altijd invalide blijft, betaalt de verzekeraar een percentage van het verzekerde bedrag. Als het lid gedeeltelijk invalide raakt, ontvangt het lid ook een gedeeltelijke uitkering. De manier waarop de verzekeraar uitkeert, leest u in de polisvoorwaarden.

Hieronder een beknopt overzicht waarvoor uw VvE wel en niet verzekerd is. Voor een volledig overzicht verwijzen we u naar de voorwaarden van VvE-Verzekerd (pdf).

Verzekerd met de ongevallenverzekering VvE 

 • Schade als uw vrijwilliger of lid van de VvE overlijdt door een ongeval. De nabestaanden ontvangen dan het afgesproken verzekerde bedrag.
 • Als deze persoon door een ongeval voor altijd invalide blijft, ontvangt hij of zij een percentage van het verzekerde bedrag.

Niet verzekerd met de ongevallenverzekering VvE 

 • Een ongeval dat ontstaat vanwege het plegen van of deelnemen aan een misdrijf of een poging daartoe.
 • Het gedeeltelijk verliezen van reuk en/of smaak van uw vrijwilliger door een ongeval.
 • Ongevallen door waagstukken en vechtpartijen.
 • Ongevallen die ontstaan zijn door opzet of met goedvinden van je vrijwilliger of iemand anders die de uitkering uit deze verzekering ontvangt.
 • Ongevallen van uw vrijwilliger:
  • terwijl zijn bloedalcoholgehalte 0,8 promille of hoger was.
  • terwijl zijn ademalcoholgehalte 350 microgram of hoger was.
  • als verzekeraars aannemelijk kunnen maken dat het ongeval mede een gevolg was van overmatig alcoholgebruik.
 • Indien de vrijwilliger, of iemand anders die belang heeft bij de uitkering een verkeerde voorstelling van zaken geeft of een onware opgave doet over een ongeval.
 • Ongevallen die ontstaan door het gebruik van geneesmiddelen, bedwelmende, verdovende of opwekkende middelen anders dan op medisch voorschrift.

Schadevoorbeeld ongevallenverzekering VvE

Een van de bewoners in het appartementencomplex is jarenlang hovenier geweest en inmiddels gepensioneerd. Hij vindt het nog altijd heerlijk om te tuinieren. Hij verzorgt daarom vrijwillig de tuin rondom het appartementencomplex. Tijdens het snoeien glijdt hij uit over de bladeren op het pad en raakt hierbij blijvend invalide. Via de Ongevallenverzekering die de VvE heeft afgesloten, krijgt de bewoner een bedrag uitgekeerd dat overeenkomt met de mate van de blijvende invaliditeit.

Voordelen ongevallenverzekering VvE

 • Dekking voor werknemers, leden en vrijwilligers VvE
 • Aanvullende uitkeringen bijv. ziekenhuisopname of beschadiging van gebit
 • Uitkering bij invaliditeit door een ongeval
 • Uitkering bij overlijden door een ongeval

Meer weten over de ongevallenverzekering VvE?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de ongevallenverzekering VvE? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Als onafhankelijk assurantie-adviseur werken wij samen met gespecialiseerde verzekeraars. Uw VvE verzekeringen worden op basis van een vergelijking van premie en polisvoorwaarden door ons samengesteld.