Offerte VvE verzekeringen

Uw VvE verzekeringen in 1 verzekeringspakket met pakketkorting? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Rechtsbijstandverzekering VvE

Rechtsbijstandverzekering VvE - Als VvE heeft u te maken met bewoners en met derden, denk hierbij aan partijen zoals schilders of aannemers die ingeschakeld worden. Binnen deze contacten kunnen conflicten ontstaan. Heeft bijvoorbeeld de schilder zijn werk niet goed gedaan? Of heeft u te maken met een bewoner die overlast veroorzaakt voor de andere bewoners? Dan neemt de Rechtsbijstandsverzekering VvE u veel zorgen uit handen.

Offerte VvE verzekeringen aanvragen

Offerte rechtsbijstandverzekering VvE aanvragen

Klik op de button, vul uw gegevens in en vraag online een offerte aan of sluit direct uw rechtsbijstandverzekering VvE af. Als u zelf uw rechtsbijstandverzekering VvE afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dekking rechtsbijstandverzekering VvE

Dit is verzekerd met de rechtsbijstandverzekering voor een VvE

 • Ondersteuning bij geschillen over aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand bij verhuur en onderhoud van uw gebouw
 • Rechtsbijstand bij verhaal van letselschade en materiele schade
 • Rechtsbijstand bij levering van goederen en diensten
 • Rechtsbijstand bij inkoop van goederen en diensten ten behoeve van de VvE
 • Rechtsbijstand bij vergoeding van proces- en gerechtskosten
 • Rechtsbijstand bij vergoeding kosten van deskundigen en getuigen
 • Rechtsbijstand bij vergoeding van de proceskosten van de tegenpartij als de rechter hiertoe oordeelt

Dit is niet verzekerd met de rechtsbijstandverzekering VvE

 • Rechtsbijstand in een strafzaak in het geval van een opzetdelict
 • Rechtsbijstand in geschillen over het verwerven, voorhanden hebben, onderhouden en besturen
 • Rechtsbijstand bij een aanvraag voor surseance van betaling
 • Rechtsbijstand in geschillen over industriële en intellectuele eigendom
 • Rechtsbijstand in geschillen over bijdragen van de overheid, zoals subsidies
 • Rechtsbijstand in een geschil over het aantrekken en beheren van kapitaal of het verschaffen van zekerheid.

Advocaatkeuze bij uw rechtsbijstandverzekering voor uw VvE

Heeft u een juridisch conflict dat verzekerd is? Dan staat een jurist van de verzekeraar u bij. U heeft de mogelijkheid om zelf een externe rechtshulpverlener te kiezen als het bij een juridisch geschil nodig is om namens u een ge­rechtelijke of administratieve procedure te voeren. Bijvoorbeeld een advocaat. Voor ge­rechtelijke of administratieve procedures waarvoor geen verplichte procesvertegenwoordiging geldt en waarvoor op uw verzoek door DAS een externe rechtshulpverlener wordt ingeschakeld, zitten er wel enkele financiële beperkingen aan. Lees hieronder de voor­waarden die gelden als u in die situatie zelf een externe rechtshulpverlener

U heeft een eigen risico

Maakt u gebruik van de juridische hulp van een jurist van de verzekeraar? Dan geldt er vaak geen eigen risico. Kiest u voor een externe rechtshulpverlener? Dan heeft u vaak een eigen risico. Pas nadat de verzekeraar dit eigen risico heeft ontvangen, zal de verzekeringsmaatschappij de opdracht geven aan de externe rechtshulpverlener die u heeft aangewezen.

U heeft een lager maximaal verzekerd bedrag

Als u een externe rechtshulpverlener kiest, betaalt de verzekeraar de noodzakelijke en redelijke behandelkosten (honorarium inclusief kantoorkosten en overige kosten) van deze externe rechtshulpverlener in die procedure. De verzekeringsmaatschappij betaalt voor deze behandelkosten een maximum bedrag. Voor bestuursrechtelijke en sociaal-verzekeringsrechtelijke procedures geldt dit bedrag voor twee instanties tezamen.

U kunt niet meer terugvallen op de door de verzekeraar aangeboden juristen

Als er een externe rechtshulpverlener ingeschakeld is, dan kunt u niet terugvallen op de juristen van de verzekeringsmaatschappij. Ook niet als u over het maximaal verzekerd bedrag gaat of ontevreden bent over uw externe rechtshulpverlener. De rol blijft beperkt tot het betalen van de kosten volgens de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekering VvE.

U kunt niet wisselen van externe rechtshulpverlener

Heeft u gekozen voor een externe rechtshulpverlener? Dan kunt u niet wisselen van externe rechtshulpverlener. Eenmaal de keuze gemaakt, moet u bij die externe rechtshulpverlener blijven. Tenzij u bereid bent om zelf de kosten van een andere externe rechtshulpverlener op u te nemen.

In de polisvoorwaarden vindt u de volledig dekking van de rechtsbijstandverzekering VvE.

Wat zijn de voordelen van de rechtsbijstandverzekering VvE?

 • Professionele rechtshulp

  Als VvE heeft u contact met veel partijen, zoals de gemeente, derden en bewoners. De kans bestaat dat u met deze partijen in conflict komt. Als u het conflict niet onderling kan oplossen, moet een rechter soms uitspraak doen. Verzekeraars bieden professionele rechtshulp tegen een betaalbare premie.
 • Samen met gespecialiseerde verzekeraars

  De rechtsbijstandverzekering VvE bieden wij in samenwerking met verzekeraars aan. Wij vinden namelijk dat u recht heeft op deskundige en juridische dienstverlening. Of u nu in een conflict bent geraakt of dat juist wil voorkomen. Of het gaat om een ingewikkelde juridische kwestie of het innen van een vordering.
 • Juridische ondersteuning en bijstand bij incasso

  De rechtsbijstandverzekering VvE biedt juridische ondersteuning en bijstand bij incasso. Hier kunt u als VvE mee te maken krijgen wanneer bijvoorbeeld de leden de servicekosten niet (tijdig) betalen.

Meer weten over de rechtsbijstandverzekering VvE?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de rechtsbijstandverzekering VvE? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Als onafhankelijk assurantie-adviseur werken wij samen met gespecialiseerde verzekeraars. Uw VvE verzekeringen worden op basis van een vergelijking van premie en polisvoorwaarden door ons samengesteld.

Meer in deze categorie: « Aansprakelijkheidsverzekering VvE