Offerte VvE verzekeringen

Uw VvE verzekeringen in 1 verzekeringspakket met pakketkorting? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Aansprakelijkheidsverzekering VvE

Aansprakelijkheidsverzekering VvE - Als VvE bent u wettelijk gezien eigenaar van de opstal en dus ook verantwoordelijk voor eventuele schade die de opstal veroorzaakt. Denk hierbij aan een gevelplaat die losschiet van het complex en iemand bezeert. Of aan een lek in de garage dat schade toebrengt aan de daar geparkeerde auto's. De particuliere verzekeringen van de eigenaren vergoeden deze schade niet, de Aansprakelijkheidsverzekering VvE wel.

Offerte VvE verzekeringen aanvragen

Offerte aansprakelijkheidsverzekering VvE aanvragen

Klik op de button, vul uw gegevens in en vraag online een offerte aan of sluit direct uw aansprakelijkheidsverzekering VvE af. Als u zelf uw aansprakelijkheidsverzekering VvE afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Financiële zekerheid bij schade die via het gebouw ontstaat aan bewoners en bezoekers of hun spullen

Als VvE (Vereniging van Eigenaren) bent u eigenaar van uw gebouw. Een grote verantwoording. Wat als een bezoeker van uw gebouw struikelt over een losliggend drempeltje en een been breekt? Of een lek in de parkeergarage veroorzaakt schade aan de daar geparkeerde auto's? Het vermogen van uw VvE kan ernstig worden aangetast als u deze schade zelf moet betalen.

Aansprakelijkheidsverzekering VvE verplicht?

Met de Aansprakelijkheidsverzekering VvE verzekert u zich tegen de financiële gevolgen van schade die via het gebouw ontstaat aan bewoners en bezoekers of hun spullen. De Aansprakelijkheidsverzekering is voor VvE's wettelijk verplicht, behalve voor VvE's uit 1973 en daarvoor.

Wat is verzekerd met de Aansprakelijkheidsverzekering VvE?

 • De Aansprakelijkheidsverzekering VvE vergoedt per schadeclaim de schade tot een gemaximeerd bedrag
 • Is de schade verzekerd? Dan betalen verzekeraars ook, boven het verzekerd bedrag, de volgende kosten:
  • De bereddingskosten:
   dit zijn kosten die u maakt om schade te voorkomen of te verminderen. De schade moet wel verzekerd zijn op de Aansprakelijkheidsverzekering VvE.
  • Proceskosten:
   verzekeraars betalen de proceskosten als zij hebben goedgekeurd of besloten dat er een procedure gevoerd moet worden vanwege uw aansprakelijkheid. Ook betalen zij de kosten voor rechtsbijstand als die in opdracht van verzekeraars aan u is verleend.
  • Wettelijke rente:
   Is de schade waarvoor u aansprakelijk bent, verzekerd? Dan betalen verzekeraars de wettelijke rente over maximaal het bedrag waarvoor u verzekerd bent.

Deze extra vergoedingen kunnen samen nooit meer zijn dan het verzekerde bedrag per schadeclaim.

Wat is niet verzekerd met de Aansprakelijkheidsverzekering VvE?

 • Schade in verband met asbest en asbesthoudende zaken
 • Schade in verband met atoomkernreactie en aardbeving of een vulkanische uitbarsting
 • Schade in verband met verdwijning, vermissing, verwisseling of diefstal van zaken
 • Schade aan zaken die door de VvE of onder verantwoordelijkheid van de VvE zijn geleverd
 • Schade en kosten die te maken hebben met het terugroepen, vervangen, verbeteren of herstellen van zaken die zijn geleverd en waarvoor de VvE verantwoordelijk is
 • Schade en kosten die te maken hebben met het helemaal of deels overdoen van werk dat door of onder verantwoordelijkheid van de VvE is gedaan
 • Schade door georganiseerd geweld/ molest
 • Schade aan personen of zaken die u bewust niet hebt voorkomen of verminderd, terwijl u dat wel had kunnen doen. Als verzekeraar hierdoor zijn benadeeld, is de schade niet verzekerd
 • Schade aan zaken die u of iemand namens u, om welke reden dan ook onder u hebt. Met 'onder u hebben', bedoelen wij vervoeren, bewerken, behandelen, bewonen, huren, lenen, gebruiken, repareren, bewaren, enzovoort.
 • Schade aan zaken van bewoners, gasten of bezoekers als gevolg van diefstal, verduistering, verwisseling of vermissing. Dit geldt ook voor geld, papieren met geldswaarde, bankpassen, chipcards of creditcards van iemand anders en die u (in bewaring) heeft gekregen.
 • Schade die het gevolg is van een boetebeding, schadevergoedingsbeding, garantiebedingen, vrijwaringbeding of een soortgelijk beding.

Dit is een verkorte weergave van wat er niet verzekerd is. Wilt u precies weten wat er niet verzekerd is, dan verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden.

Voordelen van de Aansprakelijkheidsverzekering VvE

 • U voldoet aan uw wettelijke verplichting
 • Snelle en deskundige hulp bij schade aan derden
 • Beschermt het vermogen van uw VvE

Meer weten over de Aansprakelijkheidsverzekering VvE?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de Aansprakelijkheidsverzekering VvE? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Als onafhankelijk assurantie-adviseur werken wij samen met gespecialiseerde verzekeraars. Uw VvE verzekeringen worden op basis van een vergelijking van premie en polisvoorwaarden door ons samengesteld.