maandag 16 mei 2022 11:41

Aegon wijzigt premie en regels brandveiligheid voor rieten daken

Brandveiligheid is voor verzekeraars een belangrijk thema, extra zelfs bij rieten daken. Daarom is het vanaf nu verplicht om extra veiligheidsmaatregelen te nemen als u een woonhuis- of recreatie- of 2e woningverzekering bij Aegon heeft afgesloten. Wat dat voor u met een rieten dak betekent en wat de verzekeraar van u verwacht? Dat leest u in dit bericht.

Verplichte veiligheidsmaatregelen rieten daken en wijziging premie

Op het polisblad staat straks een clausule met extra veiligheidsmaatregelen voor rieten daken. Die zijn verplicht als u uw woonhuis- of recreatie- of 2e woningverzekering bij Aegon wilt blijven verzekeren. Waarom? Aegon vindt het belangrijk dat al hun klanten veilig wonen en bij een rieten dak vraagt dat meer aandacht dan bij andere daken. Ook wil de verzekeringsmaatschappij graag een goede verzekering blijven bieden. Daarom past Aegon ook de premie aan.

Aegon informeert u per prolongatiedatum

De nieuwe regels gaan in per prolongatie. Vanaf de prolongatiedatum heeft u vier maanden de tijd om maatregelen te nemen. Bij de prolongatie krijgt u twee berichten van Aegon: de prolongatiebrief én een aanvullend bericht met een stappenplan. Lukt het u niet om binnen vier maanden de verplichte maatregelen te nemen? Dan kan Aegon u niet meer verzekeren. De verzekeraar zegt de verzekering dan op met een termijn van twee maanden.

Welke veiligheidsmaatregelen moet u nemen?

Wat er precies moet gebeuren leest u per maatregel in het Stappenplan brandveilig rieten dak. U krijgt dit plan ook. Dit zijn de maatregelen in het kort:

  • Vonkenvangers bij de rookkanalen
  • Op iedere verdieping een rookmelder en schuimblusser
  • Schoorsteen ieder jaar vegen
  • Rookkanaal een keer per vijf jaar inspecteren
  • Bliksemafleider (alleen als dat in de clausule staat)

Op de website van Aegon vindt u meer informatie over de brandveiligheid van een rieten dak en hun verzekeringen.

Meer weten over de verzekeringen bij een rieten dak?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw verzekeringen bij een rieten dak? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Offerte aanvragen

Laatst aangepast op maandag 16 mei 2022 11:50