Vakantiesluiting Honig en Honig

Vanaf 12 augustus 2022 tot 5 september 2022 is het kantoor van Honig en Honig wegens vakantie gesloten.
Wij zijn dan voor noodgevallen indirect bereikbaar via 072-5642669 of via info@honigenhonig.nl.

dinsdag 12 juli 2022 11:27

ASR vernieuwt Doorgaanverzekeringen!

Toen ASR in 2015 de Doorgaanverzekeringen introduceerde, waren zij de eerste die deze combinatie van een inkomensverzekering en een zorgverzekering op de markt bracht. En deze combinatie is nog steeds uniek! Na ruim 7 jaar is het tijd voor een aanpassing van onze Doorgaanverzekering voor ondernemers én werkgevers.

Waarom past ASR de Doorgaanverzekeringen aan?

In de samenleving neemt de interesse in een gezonde levensstijl toe. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van een goede gezondheid en willen tijd, geld en energie steken in het vergroten van hun lichamelijk en geestelijk welzijn. Ook binnen ASR is de nadruk de afgelopen jaren steeds meer verschoven van het behandelen naar het voorkomen van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De introductie van ASR Vitality in 2019 is daar een goed voorbeeld van. Hun doel is om doelmatige en zinnige zorg te stimuleren om de zorg betaalbaar te kunnen houden. De aanpassing van de Doorgaanverzekeringen past volgens ASR bij deze ontwikkelingen.

De belangrijkste aanpassingen voor Doorgaanverzekering voor ondernemers

 1. De dekkingen van de Doorgaanmodule worden voortaan aangeboden in de aanvullende zorgverzekering Doorgaan Basis, met nieuwe en uitgebreide dekkingen gericht op het stimuleren van een gezonde levensstijl en het voorkomen van uitval. De ondernemer betaalt geen premie voor de Doorgaan Basis.
 2. De aanvullende zorgverzekering Doorgaan Basis biedt dekking voor 9 fysiotherapiebehandelingen (was 21 behandelingen in Doorgaanmodule). Onderzoek toont aan dat het grootste deel van onze verzekerden hier voldoende aan heeft. Verwacht een klant meer fysiotherapie nodig te hebben, dan kan hij/zij kiezen voor een van onze andere aanvullende verzekeringen Doorgaan Start, Doorgaan Extra of Doorgaan Uitgebreid. De dekking van de Doorgaan Basis is onderdeel van deze aanvullende verzekeringen. (Bijvoorbeeld: Doorgaan Extra = Reguliere aanvullende zorgverzekering Extra + Doorgaan Basis)
 3. De Doorgaankorting op de aanvullende verzekeringen Doorgaan Start, Doorgaan Extra of Doorgaan Uitgebreid wordt verhoogd naar 25% (was 15%). Deze kortingen gelden ook voor gezinsleden.
 4. De combinatiekorting op de premie voor de AOV wordt standaard 2% bij zowel de combinatie met de basisverzekering Ruime Keuze als de basisverzekering Eigen Keuze.
 5. Alle ondernemers met een Doorgaanverzekering kunnen aankomend jaar gratis meedoen met a.s.r Vitality en kunnen, naast de wekelijks en maandelijkse beloningen, profiteren van cashback op de premie voor hun AOV (tot 8% cashback), aanvullende zorgverzekering (tot 20% cashback) en tandartsverzekering (tot 10% cashback).

De belangrijkste aanpassingen voor Doorgaanverzekering voor werkgevers

 1. De huidige gratis Doorgaanmodule voor werknemers vervalt. In de praktijk werd er nauwelijks gebruik gemaakt van de dekkingen in deze module.
 2. De dekkingen van de huidige Werkgeversmodule worden voortaan aangeboden in de aanvullende zorgverzekering Doorgaan Basis, met nieuwe en uitgebreide dekkingen gericht op het stimuleren van een gezonde levensstijl en het voorkomen van uitval.
 3. Deze aanvullende zorgverzekering Doorgaan Basis wordt betaald door de werkgever voor alle werknemers die kiezen voor een zorgverzekering bij ASR De bijdrage per werknemer bedraagt € 7,50 per maand. Als een werkgever ook ASR Vitality aan zijn werknemers aanbiedt, dan geldt een verlaagde bijdrage van € 5,00 per maand per deelnemende werknemer. Daarnaast betaalt de werkgever voor alle werknemers de lidmaatschapsprijs voor ASR Vitality.
 4. De aanvullende verzekering Doorgaan Basis biedt o.a. dekking voor 9 fysiotherapiebehandelingen (was 21 behandelingen in Werkgeversmodule). Onderzoek toont aan dat het grootste deel van onze verzekerden hier voldoende aan heeft. Verwacht een klant meer fysiotherapie nodig te hebben, dan kan hij/zij kiezen voor een van onze aanvullende verzekeringen Doorgaan Start, Doorgaan Extra of Doorgaan Uitgebreid. De dekking van Doorgaan Basis is onderdeel van deze aanvullende verzekeringen.
 5. De Doorgaankorting op de aanvullende verzekeringen Doorgaan Start, Doorgaan Extra of Doorgaan Uitgebreid wordt verhoogd naar 25% (was 15%), ook voor gezinsleden.

Communicatie naar de klanten met een Doorgaanverzekering

De wijzigingen van onze Doorgaanverzekeringen gaan in per 1 januari 2023.

 • Werkgevers met een Doorgaanverzekering + Werkgeversmodule worden in juli en augustus in samenwerking met u geïnformeerd over de veranderingen.
 • Werkgevers met een Doorgaanverzekering zonder Werkgeversmodule worden in juli en augustus in samenwerking met u geïnformeerd over de mogelijkheid om voor hun werknemers te kiezen voor de nieuwe aanvullende verzekering Doorgaan Basis.
 • Ondernemers met een Doorgaanverzekering en werknemers binnen een collectieve Doorgaanverzekering worden in november geïnformeerd.
 • Ondernemers met een AOV gesloten tussen 1 januari en 1 juli 2022 ontvangen in juli een e-mail met informatie over de nieuwe Doorgaanverzekering en worden gewezen op de Doorgaangarantie.

De website van ASR en de brochures zijn per 12 juli 2022 aangepast.

Vervallen collectiviteitskorting per 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 is het wettelijk niet meer toegestaan om een collectiviteitskorting te geven op de premie van de basiszorgverzekering. Daardoor vervalt dat deel van de collectiviteitskorting die we nu in onze collectieve zorgverzekeringen hebben. De communicatie hierover naar klanten nemen we mee in de communicatie over aanpassing van onze zorgverzekeringen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze adviseur en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laatst aangepast op dinsdag 12 juli 2022 11:29