donderdag 03 november 2022 15:42

Kans op boete bij onverzekerde geregistreerde (land)bouwvoertuigen of werkmaterieel

Heeft u uw landbouwvoertuigen of werkmaterieel bij het RDW geregistreerd, maar nog geen WA-verzekeringen afgesloten? Dan bestaat er een kans dat u vanaf 1 januari 2023 een boete krijgt.

WA-verzekeringsplicht (land)bouwvoertuigen of werkmaterieel

Sinds 1 januari 2022 is in Nederland een kenteken voor voertuigen in de (land)bouw verplicht. Deze voertuigen moeten dan een WA-verzekering hebben. In het kentekenregister staan ongeveer 750.000 voertuigen geregistreerd. Van deze 750.000 voertuigen is van ongeveer 200.000 voertuigen nog geen WA-verzekering geregistreerd. De RDW vraagt eigenaren om (land)bouwvoertuigen alsnog op kenteken te verzekeren.

Veel voertuigen zijn waarschijnlijk niet op kenteken maar wel via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd. U kunt zelf controleren of een voertuig WA geregistreerd is via de RDW-kentekencheck.

Vanaf 1 januari 2023 controleert de RDW actief

Is een voertuig na 1 januari 2023 niet als WA-verzekerd geregistreerd? Dan kunt u als eigenaar een boete van € 400,00 verwachten.

Heeft u een offerte nodig?

Offerte aanvragen Werkmaterieelverzekering

Wilt u verzekering voor uw landbouwvoertuigen of werkmaterieel? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan van de werkmaterieelverzekering.
Klik hier om een offerte aan te vragen voor uw werkmaterieelverzekering.

Wij bieden ook verzekeringsmogelijkheden voor landbouwvoertuigen of werkmaterieel van particulieren.

Vragen?

Meer weten over de kenteken- en/of verzekeringsplicht van landbouwvoertuigen? U leest er alles over op de website van de RDW.

Laatst aangepast op maandag 02 januari 2023 09:36