dinsdag 16 januari 2024 08:58

Naverrekening inkomensverzekeringen 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat de naverrekening voor inkomensverzekering over 2023 binnenkort van start gaat. Dit jaar verwachten we medio februari de eerste opgaveverzoeken van verzekeraars. De naverrekening is van toepassing op bijvoorbeeld een verzuimverzekering, een WGA-Hiaatverzekering, een WIA-Excedentverzekering en de ERD-verzekeringen.

Verzamel alvast de benodigde gegevens!

Verzekeraars hebben voor de naverrekening gegevens nodig, die u waarschijnlijk moet opvragen bij uw accountant, administratiekantoor of boekhouder. Uit het verleden blijkt dat vooral het opvragen van de verzamelloonstaat tijd kost. Daarom raden wij u aan om op tijd te beginnen met het verzamelen van informatie. Ook handig om alvast na te laten denken over een prognose voor dit jaar. 

Welke gegevens zijn nodig voor een naverrekening van inkomensverzekeringen?

De volgende informatie is o.a. nodig voor de naverrekening:

  • Aantal medewerkers op 31 december 2023
  • Drie loonsommen over 2023:
    • Totale brutoloon
    • Totale SV-loon (alleen bij WIA-verzekeringen)
    • Totale maximum SV-loon of premieloon (alleen bij WIA-verzekeringen)
  • Verzamelloonstaat van 2023 zonder BSN of het BSN afgeschermd
  • Prognose voor het huidige jaar 2024

 Gegevens aanleveren

Zodra verzekeraars de opgaveverzoeken gaan versturen, informeren wij u daarover. Wij informeren u en helpen u graag bij het aanleveren van de benodigde informatie voor de naverrekening inkomensverzekeringen 2023.

Meer weten over de naverrekening van de inkomensverzekeringen 2023?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw inkomensverzekeringen? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Laatst aangepast op dinsdag 16 januari 2024 09:38