Preventie bedrijfsverhuizing

Preventie bedrijfsverhuizing - Bij een bedrijfsverhuizing komt nogal wat kijken. U bent misschien zo druk met al het geregel, dat u vergeet dat u tijdens een verhuizing extra risico’s loopt. Bijvoorbeeld door de werkzaamheden aan het nieuwe pand. Of doordat de beveiliging nog niet in orde is. Met onze tips bent u goed voorbereid en voorkomt u schade voor, tijdens én na de verhuizing.

Preventie bedrijfsverhuizing

Bij een bedrijfsverhuizing komt nogal wat kijken. U bent misschien zo druk met al het geregel, dat u vergeet dat u tijdens een verhuizing extra risico’s loopt. Bijvoorbeeld door de werkzaamheden aan het nieuwe pand. Of doordat de beveiliging nog niet in orde is. Met onze tips bent u goed voorbereid en voorkomt u schade voor, tijdens én na de verhuizing. Voor al onze preventietips kunt u de preventiekaart bedrijfsverhuizing bij ons opvragen.

Geef inbrekers geen kans

Als u vóór de verhuizing de juiste maatregelen treft, voorkomt u een hoop ongemak. En zo geeft u inbrekers geen kans.

 • Inbrekers zijn dol op nieuw gevestigde bedrijven. Want die hebben niet altijd de beveiliging op orde. Zorg daarom vóórdat u uw spullen verhuist, dat het hang- en sluitwerk en de alarminstallatie in orde zijn. Neem hiervoor op tijd contact op met een BORG- of VEB-erkend beveiligingsbedrijf.
 • Lukt het niet om op tijd een inbraakalarmsysteem aan te leggen? Laat uw installateur dan een tijdelijk systeem aanleggen, met doormelding via een gsm-kiezer.
 • Vervang de cilinders van de sloten en maak van de gelegenheid gebruik om een nieuw sleutelplan op te stellen. Met andere woorden: wie krijgt toegang tot welke ruimte? Zo’n plan vermindert het aantal sleutels dat in omloop is en verhoogt de veiligheid.
 • Let op waar en hoe u steigers plaatst. Inbrekers kunnen hier handig gebruik van maken en de bovenste verdiepingen zo makkelijk bereiken.
 • Pak verhuisdozen met dure spullen, zoals computers, direct uit.
 • Tijdens een verhuizing lopen er allemaal mensen in en uit. Zorg dat er iemand is die in de gaten houdt wie er binnenkomen. Zo voorkom je ‘verstekelingen’.
 • Zorg ervoor dat aannemers en installateurs alleen toegang hebben tot de ruimten waar zij hun werkzaamheden uitvoeren. Hoe minder buitenstaanders informatie hebben over uw bedrijfsvoering, hoe beter.

Zorg voor een veilige omgeving

Ook na een verhuizing moet er vaak nog wat worden geklust. En klussen in het pand waar u al aan het werk bent: dat brengt risico’s met zich mee.

 • Wees alert bij het (laten) uitvoeren van brandgevaarlijke werkzaamheden, zoals dakdekken of lassen. Lees in onze preventiekaart Brandgevaarlijke werkzaamheden wat u kunt doen om schade te voorkomen.
 • Zet brandbare bouwmaterialen en containers met sloopafval niet dicht bij de gebouwen. Zo voorkomt u dat het gebouw beschadigt als er brand uitbreekt.
 • Sluit u apparatuur aan op het waterleidingnet? Monteer dan ook een waterslot.
 • Laat daken en hemelwaterafvoeren inspecteren, vuil verwijderen en eventuele gebreken herstellen.
 • Maak vlak voordat u verhuist een back-up van al uw computerbestanden. Zo voorkomt u dat u gegevens verliest als de apparatuur tijdens de verhuizing beschadigt.
 • Laat loodgieterswerkzaamheden uitvoeren vóór de verhuizing. Hiermee voorkomt u waterschade aan uw spullen bij eventuele lekkage tijdens de werkzaamheden.

De puntjes op de i

Is de verhuizing achter de rug? Dan is het tijd om de laatste puntjes op de i te zetten.

 • Neem de onderhoudscontracten over, of sluit nieuwe contracten voor de verwarmingsinstallatie, brandmeldinstallatie, inbraakbeveiliging en blusmiddelen.
 • Nieuwe huisvesting betekent vaak ook een andere bedrijfsvoering en werkomstandigheden. Controleer daarom of uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) in het kader van de Arbowet nog klopt. En pas deze zo nodig aan.
 • Breng vluchtwegen in kaart. En zorg bij de inrichting van het gebouw dat alle nooddeuren goed bereikbaar zijn.

Heeft u vragen over schadepreventie?

Honig en Honig adviseert u graag over hoe u de kans op schade vermindert. Onze adviseur staat voor u klaar.

Meer weten over uw bedrijfsverzekeringen?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw bedrijfsverzekeringen? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Wilt u weten welke risico's uw bedrijf loopt? Dan kunnen wij u helpen met een Risicoscan.