Preventie waterslot

Met een waterslot vermindert u de kans op waterschade. Met onze tips helpen we u om een veilige keuze te maken bij de aanschaf, de installatie en het gebruik van een waterslot. Koffieautomaten, wasmachines en vaatwassers zijn meestal met een flexibele leiding op de waterleiding aangesloten. Als een slang losraakt of scheurt, stroomt er per uur zo’n 2.000 liter water uit. Dat zijn ruim drie badkuipen. Met een simpele en goedkope maatregel kunt u de kans op schade verminderen: een waterslot.

Wat is een waterslot?

  • Een waterslot zorgt dat niet meer water naar het apparaat gaat dan nodig. U stelt zelf de hoeveelheid in. Gaat een leiding kapot? Dan kan nooit meer water lekken dan de maximale hoeveelheid die u heeft ingesteld. De schade blijft daardoor beperkt.

Monteer eenvoudig zelf een waterslot

Controleer of uw apparaat een ventiel in de toevoerslang heeft dat de watertoevoer bij de kraan afsluit als het apparaat geen water nodig heeft. Of een eigen waterslot. Zo nee:

  • Koop een waterslot bij de bouwhandel of de doe-het-zelfzaak. Een waterslot kost ongeveer € 15,00.
  • Heeft uw waterleiding een afwijkende maat? Koop dan een speciaal verloopstuk om het waterslot te plaatsen.
  • Controleer of het waterslot en de slang niet zijn beschadigd.
  • Plaats het waterslot tussen de kraan en de toevoerslang.
  • Controleer in de gebruiksaanwijzing van het apparaat hoeveel water per keer nodig is en stel het waterslot op deze hoeveelheid in.
  • Draai de aansluiting van het waterslot goed aan en controleer of geen lekkage optreedt.

Heeft u vragen over schadepreventie?

Honig en Honig adviseert u graag over hoe u de kans op schade vermindert. Onze adviseur staat voor u klaar.

Meer weten over uw bedrijfsverzekeringen?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw bedrijfsverzekeringen? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Wilt u weten welke risico's uw bedrijf loopt? Dan kunnen wij u helpen met een Risicoscan.