maandag 16 mei 2022 17:23

Zo kiest u voor het juiste alarmsysteem en beveiliging

Er zijn veel aanbieders van alarminstallaties voor ondernemers. Sommigen zijn van oorsprong gericht op het beveiligen van woningen en maken veel reclame om alarmsystemen te verkopen. Maar zij zijn vaak niet gecertificeerd als BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf! En dit is een belangrijke eis van verzekeraars en hun polisvoorwaarden als het gaat om een alarmeis. Voldoet uw alarminstallatie?

Waar gaat het vaak mis met het alarmsysteem?

Helaas voldoen niet alle alarminstallaties aan de juiste kwaliteitseisen. Sommige aanbieders hebben wel een eigen certificatieregeling bij bijvoorbeeld Kiwa. Zij geven dan een ‘Certificaat voor verzekering’ af.

Daardoor is het voor veel klanten onduidelijk dat het alarmsysteem niet voldoet aan de eisen in de polisvoorwaarden. De aanbieder van de alarminstallatie is namelijk geen BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. Het is nodig om het alarmsysteem dan te vervangen. Deze niet-gecertificeerde aanbieders benaderen vooral nieuwe, relatief kleine bedrijven of bedrijven in de garage- en horecabranche. 

Zo kiest u voor het juiste alarm en beveiliging

  1. Controleer vóóraf of het een BORG-beveiligingsbedrijf of VEB-beveiligingsbedrijf is.
  2. Zorg dat het alarm voldoet aan de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI 2.0). Kies bij voorkeur een bekabeld alarmsysteem in plaats van draadloos. Naast het alarm, plaatst een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf ook sloten op ramen en deuren.
  3. Neem bij twijfel contact op met onze adviseurs 

Heeft u nog vragen over uw alarm?

Heeft u vragen of wilt meer informatie over de alarmeisen van verzekeraars? Neem dan contact op met ons via 072-5642669 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst bij het realiseren van de alarmeisen en preventie-eisen die gelden voor bijvoorbeeld uw bedrijfsschadeverzekering, gebouwenverzekering en goederen- en inventarisverzekering.

Laatst aangepast op maandag 16 mei 2022 17:34