Afschrijvingslijsten verzekeraars bij schade

In de afschrijvingslijsten van verzekeraars is te zien hoe de dagwaarde van bepaalde inboedel wordt bepaald. Uw spullen nemen namelijk af in waarde en dat heeft invloed op wat uw verzekeraar vergoedt bij schade of diefstal. Zonder afschrijvingslijsten weet u als verzekerde niet waar u recht op heeft. Dat maakt het ook lastiger om de polisvoorwaarden van reisverzekeringen en inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij helpen u graag.

Met de afschrijvingen bepalen verzekeraars wat de dagwaarde en uitkering zijn. Voor producten die al een tijdje meegaan, keren verzekeraars deze waarde uit na schade of diefstal. Die waarde kan per verzekeraar flink verschillen. Zo keert de ene verzekeraar voor een smartphone van € 500,00 na 2,5 jaar € 80,00 uit en de andere verzekeraar € 250,00. Als u daar vooraf geen informatie over krijgt van uw verzekeraar, weet u niet waarvoor u nu eigenlijk verzekerd bent.

Afschrijvingslijsten openbaar

In onderstaand overzicht staan de verzekeraars met afschrijvingslijsten op de website. Soms staat er op een afschrijvingslijst ook informatie over het afschrijven van andere schades, zoals schades die u claimt op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Afschrijvingslijst inboedelverzekering

Afschrijvingslijst reisverzekering

ABN Amro

ABN Amro

Aegon

Aegon

Allianz

Allianz Global Assistance

ANWB

ANWB

Aon

Aon

ASR

ASR

Centraal Beheer

Centraal Beheer

Ditzo

Ditzo

FBTO

de Europeesche

de Goudse

FBTO

Hema

de Goudse

ING

Hema

Inshared

ING

Interpolis

Inshared

Klaverblad

Interpolis

Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden

nowGo

nowGo

Ohra

Ohra

Reaal

Reaal

SNS

SNS

Unigarant

Unigarant

Univé

Univé

ZLM

Zwitserleven

ZLM

(Bron: Consumentenband, peildatum tabel: 10 oktober 2019)

Bij sommige verzekeraars ontbreken de afschrijvingslijsten op hun website!