Container en trailer aansprakelijkheidsverzekering

Container en trailer aansprakelijkheidsverzekering - Met de Container en trailer aansprakelijkheidsverzekering verzekert u containers, opleggers en trailers tegen diefstal en schade. Ook gehuurde spullen vallen onder de dekking.

Offerte aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) aanvragen

Voor wie is een container en trailer aansprakelijkheidsverzekering?

Alle ondernemers in de transportsector en logistieke dienstverlening kunnen deze verzekering afsluiten als ze gebruikmaken van spullen van anderen. Bijvoorbeeld containers en trailers, maar ook aanhangwagens en opleggers van andere bedrijven. De container en trailer aansprakelijkheidsverzekering wordt ook aangeboden onder de productnaam container- en traileraansprakelijkheidsverzekering.

Wat is verzekerd met de container en trailer aansprakelijkheidsverzekering?

De container en trailer aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade door verlies of beschadiging aan uw containers, trailers en opleggers en aan die van derden die aan u worden verhuurd of aan u ter beschikking worden gesteld. De meeste (huur)contracten en uitwisselingsovereenkomsten bepalen dat u aansprakelijk bent voor bijvoorbeeld beschadiging, vermissing en diefstal aan het gehuurde en/of het aan u ter beschikking gestelde materieel van derden. Met de container en trailer aansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor verzekerd.

Eigen materieel

Ook voor schade aan containers, trailers en opleggers die eigendom zijn, geldt een dekking tegen alle van buitenkomende onheilen. Onder eigen materieel (met of zonder onderstel) vallen opleggers en trailers in eigendom zoals zeil-, tank-, huif-, isotherm en (koel)vriestrailers, tanks, opleggers, wielonderstellen, containers en soortgelijke objecten. Als objecten eigendom zijn, zijn deze objecten verzekerd op basis van een 24-uur-dekking.

Het is mogelijk om het risico van eigen gebrek mee te verzekeren voor opleggers en/of containers die eigendom zijn. Deze dekking is beschikbaar voor objecten tot maximaal 5 jaar oud. Verhuur van opleggers en/of containers aan derden is niet standaard gedekt. Afhankelijk van de inhoud van het verhuurcontract kunnen wij eventueel zorgen voor een aangepaste dekking tijdens verhuur.

Gehuurd materieel

De meeste (huur)contracten en uitwisselingsovereenkomsten bepalen dat u aansprakelijk bent voor bijvoorbeeld beschadiging, vermissing en diefstal aan het gehuurde en/of het aan u ter beschikking gestelde materieel van derden.

De container en trailer aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking hiervoor en voor alle van buitenkomende onheilen (gebeurtenissen die van buiten af inwerken op het verzekerde object, bijvoorbeeld een aanrijding). Bij schade aan het materieel van derden volgt de verzekering het belang van de huurder. De dekking van gehuurd materieel gaat in bij ontvangst van de oplegger en/of container en eindigt wanneer het materieel weer is ingeleverd bij de verhuurder.

Onder materieel van derden (met of zonder onderstel) vallen opleggers/trailers waarvoor de verzekeringnemer op grond van een gesloten huurovereenkomst aansprakelijk is zoals zeil-, tank-, huif-, isotherm en (koel)vriestrailers, tanks, opleggers, wielonderstellen, containers en soortgelijke objecten.

Wat is een huurovereenkomst?

In een huurovereenkomst (soms een Interchange Agreement) is afgesproken onder welke voorwaarden u de container of aanhanger gehuurd heeft van de eigenaar. Vaak gaat het niet om verhuur, maar bijvoorbeeld om lenen. Bij een schade vragen we dan ook een overeenkomst waarin de afspraken zijn gemaakt.

Gehuurd en eigen materieel

Voor zowel gehuurd als eigen materieel is er ook dekking voor:

 • De noodzakelijke en/of in redelijkheid gemaakte kosten voor bewaking, takelen, bergen en/of opruimen van de container(s) alsmede het vervoer naar de dichtstbijzijnde herstelplaats.
 • De over de vervoerde containers te vorderen bijdrage in averij grosse.
 • De over het gedekte schadebedrag verschuldigde rente.
 • De proceskosten en kosten van rechtsbijstand.

De schade is niet verzekerd als: 

 • De verzekeringnemer de schade opzettelijk veroorzaakt heeft;
 • De schade het verlies of de beschadiging van de zich in de container bevindende lading betreft;
 • De schade veroorzaakt is door eigen gebrek van verzekerde object(en);
 • Er sprake is van roest, oxidatie en slijtage;
 • De schade het gevolg is van atoomkernreacties, inbeslagneming, verbeurdverklaring of oorlogs-/ stakersrisico.

Eigen risico

Het eigen risico bedrag varieert en is afhankelijk van de hoogte van de verzekerde bedragen.

Wat kost een container en trailer aansprakelijkheidsverzekering?

De tarieven voor de container-/opleggerverzekering zijn afhankelijk van het verzekerde bedrag en het dekkingsgebied. Voor materieel van derden tot en met vijf objecten geldt een vast tarief. Wilt u weten wat de container en trailer aansprakelijkheidsverzekering kost? Wij adviseren u over de benodigde dekking en berekent de premie op basis van uw situatie. Wij rekenen graag de premie voor uw container en trailer aansprakelijkheidsverzekering voor u uit.

Contractsduur

Het verzekeringscontract wordt afgesloten voor één jaar en elk jaar automatisch met één jaar verlengd.

Veelgestelde vragen 

Is het mogelijk om het risico van eigen gebrek mee te verzekeren? 
Ja, maar alleen voor opleggers en/of containers die uw eigendom zijn. Deze dekking is beschikbaar voor objecten tot maximaal 5 jaar oud.

Is er een verschil in dekking voor opleggers die mijn eigendom zijn en (tijdelijk) gehuurd materieel van derden?
In beide situaties is er sprake van een uitgebreide dekking voor al het van buiten komend onheil (gebeurtenissen die van buiten af inwerken op het verzekerde object, bijvoorbeeld een aanrijding). Opleggers die uw eigendom zijn, zijn zonder onderbreking gedekt. Bij schade aan het materieel van derden volgt de verzekering uw belang. De dekking van gehuurd materieel gaat in op het moment dat u de oplegger en/of container ontvangt en eindigt wanneer u het materieel weer hebt ingeleverd bij de verhuurder.

Af en toe verhuur ik mijn opleggers aan derden. Valt dat ook onder de verzekering? 
Nee, de verzekering is bedoeld voor uzelf en voor uw werknemers. Afhankelijk van de inhoud van het verhuurcontract kunnen wij eventueel zorgen voor een aangepaste dekking tijdens verhuur.

Mijn opleggers zijn inmiddels wat ouder. Is het ook mogelijk om een beperkte dekking te krijgen? 
Ja, u kunt een beperkte dekking aanvragen voor uitsluitend de risico's van brand en diefstal. In dat geval betaalt u uiteraard een lagere premie.

Voordelen container en trailer aansprakelijkheidsverzekering

 • Beperkte dekking mogelijk voor containers, trailers en/of opleggers ouder dan 5 jaar (brand en/of diefstal)
 • Dekkingsgebied op maat
 • Ondersteuning door deskundige specialisten
 • Schade aan eigen materieel door eigen gebrek mee te verzekeren
 • Uitgebreide dekking voor alle schades tegen alle van buitenkomende onheilen

Meer weten over de container en trailer aansprakelijkheidsverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de container en trailer aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade. Wilt u weten welke risico's uw bedrijf loopt? Dan kunnen wij u helpen met een risicoscan.