donderdag 29 februari 2024 13:42

Vrijstelling bpm voor bestelauto’s vervalt per 1-1-2025

Op dit moment hoeven ondernemers geen bpm te betalen bij het aanschaffen van een nieuwe bestelauto. Per 1 januari 2025 verander dit. De vrijstelling vervalt en dan betalen ondernemers ook bpm. Voor emissievrije bestelauto’s, zoals elektrische of waterstofauto’s blijft de uitzondering nog wel bestaan.

Wat is bpm?

Wie een nieuwe auto koopt, betaalt belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm). De bpm is in feite een aanschafbelasting. De hoogte van de bpm wordt gebaseerd op de fijnstof-uitstoot van de auto. Hoe hoger het uitstootcijfer van uw nieuwe auto, hoe hoger de bpm. 

Nu krijgen ondernemers met een bestelauto nog vrijstelling voor deze belasting, maar deze wordt per 1 januari 2025 opgeheven. Voor emissievrije bestelauto’s, zoals elektrische of waterstofauto’s blijft de uitzondering nog wel bestaan.

Gevolgen afschaffing BPM?

Als ondernemer krijgt u naast hogere afschrijvingskosten ook te maken met een hogere verzekeringspremie als de bestelauto volledig casco verzekerd wordt. De premie voor de volledig casco dekking wordt berekend over de catalogusprijs van de bestelauto en als die aanschafwaarde hoger wordt doordat de bpm niet meer kan worden teruggevorderd, zal dat betekenen dat de cascoverzekeringspremie hoger wordt.

Nu het moment om na te denken over vernieuwing wagenpark

Het afschaffen van de bpm kan hét moment zijn voor u om uw wagenpark nog eens onder de loep te nemen. Het nu nieuw aanschaffen van een bestelauto met een verbrandingsmotor (diesel, benzine, gas) in plaats van volgend jaar scheelt enkele duizenden euro’s per bestelauto. Neem daarom het afschaffen van de bpm-vrijstelling mee in uw overwegingen voor de aanschaf van bestelauto’s.

Op zoek naar een goede bestelautoverzekering?

Schaft u een nieuwe bestelauto aan? En bent u op zoek naar een goede verzekering? Graag wijzen wij u op de bestelautoverzekering. De bestelautoverzekering kent uitstekende voorwaarden en een aantrekkelijk premie. En heeft uw een wagenpark met diverse bestelauto’s en/of zakelijke personenauto’s? Dan kunnen wij u een wagenparkverzekering bieden met een extra korting 

Meer weten over de bestelautoverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de bestelautoverzekering of uw wagenparkverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Offerte aanvragen

Laatst aangepast op donderdag 29 februari 2024 14:09