Klassieke motorverzekering

Klassieke motorverzekering - U kunt uw klassieke motor uitstekend verzekeren met de klassieke motorverzekering. Direct dekking mogelijk en u kunt uw klassieke motorverzekering 24 uur per dag bereken, vergelijken en afsluiten.

Klassieke motorverzekering direct verzekeren

Direct uw klassieke motorverzekering aanvragen

Klik op de button, vul uw gegevens in en bereken de premie voor uw klassieke motorverzekering. Vergelijk diverse aanbieders, vraag online een offerte aan of sluit direct uw klassieke motorverzekering af. Als u zelf uw klassieke motorverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klassieke motorverzekering berekenen

U kunt de premie voor uw klassieke motor verzekering online bereken en direct afsluiten. De klassieke motorverzekering biedt een uitstekende dekking en voorwaarden.

Vergelijk klassieke motorverzekeringen

Na de berekening volgt er een opgave van de premie van verschillende verzekeraars en de bijhorende polisvoorwaarden. Nadat u bepaalt heeft welke verzekeraar het beste aansluit bij uw situatie kunt u uw klassieke motorverzekering direct online aanvragen en afsluiten. Het berekenen van een offerte gaat heel eenvoudig. Heeft u al een verzekering bij een andere maatschappij? U kunt ook eenvoudig overstappen.

Dekking klassieke motorverzekering

Welk soort verzekering is de klassieke motorverzekering?

De klassieke motorverzekering vergoedt schade aan anderen die wordt veroorzaakt door of met uw klassieke motor. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is verplicht verzekerd met de klassieke motorverzekering. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren voor schade aan of diefstal van uw eigen klassieke motor met een Casco Beperkt- of Casco Allriskverzekering. De klassieke motor moet minimaal 20 jaar of ouder zijn en u kunt kiezen of u maximaal 5.000 of maximaal 7.500 kilometer per jaar rijdt. De klassieke motor gebruikt u niet dagelijks, naast uw klassieke motor moet u een auto of motor voor dagelijks gebruik hebben.

Wat is verzekerd met de klassieke motorverzekering?

Hieronder staat welke schade door of aan uw klassieke motor verzekerd is.

Aansprakelijkheid (WA)

Veroorzaakt u met uw klassieke motor schade aan iemand anders of aan de spullen of motorrijtuig van iemand anders? Dan bent u hiervoor aansprakelijk. Het is wettelijk verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) hiervoor afsluiten.

Hulpverlening na een ongeval

Is uw klassieke motor beschadigd of gestolen of heeft u pech onderweg? En kunt u daardoor niet verder rijden? Schakel dan een Alarmcentrale in. Dan vergoeden verzekeraars de kosten van hulpverlening. Standaard dekken de meeste verzekeraars hulpverlening binnen Nederland. Dit kunt u bij diverse verzekeraars uitbreiden met de keuzedekking Hulpverlening Europa. Bij hulpverlening moet u denken aan berging, slepen of het vervoer van de klassieke motor en bagage en het vervoer van de bestuurder en de passagiers.

Reparatie

U kiest zelf door welke reparateur u de schade laat herstellen. Er geldt geen maximumvergoeding voor onderdelen. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden de reparatiekosten. Behalve als de klassieke motor technisch of economisch total loss is. In die gevallen vergoeden zij vaak de waarde van de klassieke motor minus de waarde van de restanten. Met technisch total loss van de klassieke motor bedoelen zij dat de klassieke motor technisch niet meer in een staat is om veilig mee te rijden en reparatie onmogelijk of onverantwoord is. Met economisch total loss bedoelen zij dat de reparatiekosten hoger zijn dan het verschil tussen de waarde van de klassieke motor direct voor de gebeurtenis en de waarde van de restanten na de gebeurtenis. Laat u de schade niet repareren? Dan vergoeden sommige verzekeraars 75% van de vastgestelde reparatiekosten.

Keuze: diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss van de klassieke motor krijgt u de verzekerde taxatiewaarde. Dat is de waarde uit een taxatierapport. Let op: het taxatierapport mag maximaal 3 jaar oud zijn. En het rapport en de taxateur moeten voldoen aan bepaalde eisen. Bij total loss kunt u het wrak terugkrijgen. Is het taxatierapport ouder dan 3 jaar? Of voldoet het rapport of de taxateur niet aan de eisen? Dan kijken verzekeraars naar de taxatiewaarde en de dagwaarde van de klassieke motor en dan vergoeden zij de laagste van die twee waarden.

Taxatiewaarde

Verzekeraars vergoeden de taxatiewaarde. De taxatiewaarde moet gebaseerd zijn op een taxatierapport. Dit rapport moet gemaakt zijn door een erkende taxateur. Inhoudelijk moet het rapport voldoen aan de eisen van de FEHAC. Deze kunt u vinden op www.fehac.nl. En het rapport mag op het moment van de schadegebeurtenis niet ouder zijn dan 36 maanden.

U moet zelf tijdig het taxatierapport vernieuwen. Is het taxatierapport op het moment van de schadegebeurtenis ouder dan 36 maanden? Of voldoet het rapport of de taxateur niet aan onze eisen? Dan vergoeden wij de dagwaarde. Behalve als de dagwaarde hoger is dan het verzekerde bedrag (= de taxatiewaarde). Dan vergoeden wij de taxatiewaarde.

Welke waarden gebruiken verzekeringsmaatschappijen? 

 • Taxatiewaarde

  De waarde van de oldtimer en de extra’s volgens een taxatierapport
 • Dagwaarde

  De verkoopwaarde van de oldtimer net vóór de schade. Verzekeraars stellen deze waarde eventueel samen met een deskundige vast
 • Restwaarde

  De waarde van de oldtimer na een schade.

Erkende taxateurs

Het taxatierapport moet gemaakt zijn door een taxateur:

 • aangesloten bij de Stichting Verenigd Register van Taxateurs (VRT) en bevoegd om motorvoertuigen te taxeren
 • aangesloten bij de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken (TMV) en bevoegd om motorvoertuigen te taxeren
 • goedgekeurd door de FEHAC, kijk hiervoor op fehac.nl.

Restwaarde van de oldtimer

Verzekeringsmaatschappijen houden altijd rekening met een eventuele restwaarde van de oldtimer. Dat is de waarde van de oldtimer na een schade. Die trekken zij van de vastgestelde waarde af. De restwaarde krijgt u dus van de verzekeringsmaatschappij niet vergoed.

Keuze: schade door brand of natuur

U bent verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, hagel, bliksem, storm, overstroming of aanrijding met een loslopend dier.

Keuze: inbraak

U bent verzekerd voor schade door (een poging tot) diefstal of joyrijden. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden de schade alleen als uw klassieke motor goed beveiligd was.

Keuze: ruitschade

N.v.t.

Keuze: Schade aan eigen klassieke motor

U bent verzekerd voor schade aan uw eigen klassieke motor. Ook als het uw eigen schuld is (bijvoorbeeld een aanrijding).

Pechhulp

Deze dekking biedt hulp bij pech onderweg met uw klassieke motor. U bent standaard verzekerd voor pech binnen Nederland. De dekking geldt alleen voor pech buiten de woonplaats. Wilt u ook pech in het buitenland verzekeren? Kies dan de dekking Hulpverlening Europa. Deze dekking wordt niet door alle verzekeraars geboden!

Keuze: Hulpverlening Europa

Standaard is hulpverlening (waaronder pechhulp) binnen Nederland gedekt. Met deze keuzedekking verzekert u ook hulpverlening in het buitenland. U krijgt ook een vergoeding voor de huur van een vervangende motor of auto in het buitenland.

Keuze: Helm en motorkleding

U kunt uw helm en motorkleding meeverzekeren. U kunt kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Verzekeraars vergoeden de dagwaarde van de helm of motorkleding.

Aanvullende dekkingen

U kunt de Basisdekking van de klassieke motorverzekering (WA, WA +Beperkt Casco of WA + Volledig Casco) uitbreiden met de volgende verzekeringen:

Keuze: Ongevallen verzekering opzittenden (OVO)

Deze verzekering keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van een opzittende door een verkeersongeval. U kunt kiezen uit verschillende verzekerde bedragen.

Keuze: Rechtsbijstandverzekering

Dekking voor juridische hulp bij schade met uw klassieke motor in het verkeer. Verschillend per verzekeraar kunt kiezen uit drie vormen:

 1. Rechtsbijstand Verhaalservice
 2. Rechtsbijstand Basis
 3. Rechtsbijstand Uitgebreid

Keuze: Schade verzekering opzittenden (SVO)

Gevolgschade van lichamelijk en/of geestelijk letsel ten behoeve van de opzittenden (inclusief bestuurder) van de verzekerde motor. Ook wordt de schade aan de spullen vergoed, die met de motor worden vervoerd en die van de opzittende zijn.

Wat is niet verzekerd met de klassieke motorverzekering?

U bent niet verzekerd voor schade die is ontstaan door opzet, bewust roekeloos gedrag, tijdens snelheidsritten, het rijden zonder geldig rijbewijs, schade tijdens verhuur, vervoer tegen betaling, schade door onvoldoende onderhoud of onvoldoende zorg (zoals overbelasting). Heeft u in genoemde situaties schade aan een ander veroorzaakt? Dan vergoeden verzekeraars de schade wel aan de benadeelde partij. Maar zij hebben het recht om de schade op u te verhalen. In dat geval moet u de schade aan de verzekeringsmaatschappij terugbetalen.

Dekkingsoverzicht klassieke motorverzekering

Rubriek
WA-dekking
WA + Beperkt Casco
WA + Volledig Casco

Reparatie

Niet verzekerd

Verzekerd

Verzekerd

Diefstal of total loss

Niet verzekerd

Verzekerd

Verzekerd

Schade door brand of natuur

Niet verzekerd

Verzekerd

Verzekerd

Inbraak

Niet verzekerd

Verzekerd

Verzekerd

Ruitschade

Niet van toepassing

Niet van toepassing

Niet van toepassing

Schade aan eigen klassieke motor

Niet verzekerd

Niet verzekerd

Verzekerd

 

Fraude, opzet, strafbare activiteiten, molest

U bent niet verzekerd als u bij het afsluiten van de verzekering of bij een schade fraude pleegt. Of als er bij schade sprake is van opzet of roekeloosheid of criminele en strafbare activiteiten. U bent ook niet verzekerd als de schade het gevolg is van molest of een atoomkernreactie. Onder molest verstaan verzekeraars: binnenlandse onlusten, burgeroorlog, gewapend conflict, muiterij, oproer en opstand.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Eigen risico

Voor de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) geldt in het algemeen geen eigen risico. Bij de dekkingen Beperkt Casco of Volledig Casco kiest u zelf het eigen risico. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie. Het eigen risico geldt bij schade aan uw eigen klassieke motor. Is de regelmatige bestuurder die op uw polis staat 24 jaar of ouder? En is de schade ontstaan tijdens het rijden (bijvoorbeeld een botsing). Maar is de werkelijke bestuurder van de klassieke motor jonger dan 24 jaar? Dan geldt er vaak een extra eigen risico.

Dagelijks gebruik

De klassieke motor is niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Onder dagelijks gebruik verstaan wij bijvoorbeeld woon-werkverkeer of boodschappen doen. U bent niet verzekerd als blijkt dat u daarvoor geen ander motorrijtuig hebt.

Stalling

Staat de klassieke motor niet gestald in een afgesloten gebouw, terwijl hij niet buitenshuis wordt gebruikt? Dan bent u niet verzekerd voor diefstal, inbraak en joyrijden.

Waar ben ik gedekt?

De klassieke motorverzekering dekt schade in de landen die zijn vermeld op de Groene kaart van uw klassieke motorverzekering en die niet zijn doorgekruist. Vaak zijn dit de landen van Europa en Israël, Marokko en Tunesië en Turkije. Bij de afgifte van uw polis krijgt u de Groene Kaart, daarop staat precies in welke landen u verzekerd bent.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de klassieke motorverzekering aanvraagt of u heeft schade, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk door.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt kiezen of u uw premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per maand en per kwartaal betaalt u bij diverse verzekeraars een toeslag. Vaak wordt bij betaling per maand, kwartaal en half jaar de premie automatisch geïncasseerd.

Vergelijk de premie voor uw klassieke motorverzekering

Vul uw gegevens in en bereken de premie voor uw klassieke motorverzekering. Vergelijk diverse aanbieders, vraag online een offerte aan of sluit direct uw klassieke motorverzekering af. Als u zelf uw klassieke motorverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De klassieke motorverzekering begint op de ingangsdatum die op het polisblad staat. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen verzekeringsmaatschappijen de klassieke motorverzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kunt u de klassieke motorverzekering dagelijks opzeggen. De klassieke motorverzekering stopt dan een maand later. Dit kan schriftelijk of via mail bij onze verzekeringsadviseur of rechtstreeks bij de verzekeraar.

Algemene informatie klassieke motorverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de klassieke motorverzekering. In een offerte, op de polis en in de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Voordelen van klassieke motorverzekering

 • Korting van 10% bij minder dan 5.000 km per jaar
 • Volledige cascodekking op basis van vaste taxatie vooraf
 • Scherpe premie

Meer weten over de klassieke motorverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de klassieke motorverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.