donderdag 21 april 2022 10:27

Nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering

Sinds kort is een nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering beschikbaar. Deze nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering kent een zeer uitgebreide dekking en is een must voor ondernemers, organisaties en bedrijven.

 

 

Nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering

Deze nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering biedt u juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten. Bijvoorbeeld met een afnemer, een leverancier, een franchisegever, een werknemer of de overheid. De rechtshulp van deze bedrijfsrechtsbijstandverzekering wordt uitgevoerd door de juristen en advocaten van de rechtsbijstandsverzekeraar. Deze verzekeraar is geheel onafhankelijk en heeft meer dan 800 gespecialiseerde juristen en bijna 100 advocaten in dienst, die actief zijn binnen meer dan 40 rechtsgebieden. Hierdoor bent u verzekerd van uitstekende hulp. 

Offerte aanvragen

Belangrijkste kenmerken bedrijfsrechtsbijstandverzekering

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering op een rijtje:

Juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten

Verzekerd is juridische hulp bij conflicten:

 • over overeenkomsten met klanten
 • over overeenkomsten met leveranciers
 • met de franchisegever
 • met personeel
 • over verhaal van schade die door een ander is toegebracht aan eigendommen
 • over verhaal van schade aan een auto van een werknemer
 • over milieuzaken
 • over aannemingsovereenkomsten
 • met de overheid (Omgevingswet, waaronder bestemmingsplan en vergunningen)
 • over het (laten) verwerken van persoonsgegevens

Niet verzekerd is onder meer juridisch hulp bij conflicten:

 • over vermogensbeheer
 • over subsidies
 • over algemeen verbindende rechtsregels
 • over subsidies over industriële en intellectuele eigendom, zoals auteurs-, octrooi-, merken- of kwekersrecht (met uitzondering van geschillen over de handelsnaam of domeinnaam; deze juridische hulp is wel verzekerd).
 • tussen vennoten onderling of tussen (juridische) onderdelen van de onderneming
 • met franchisenemers

Zie voor een exacte omschrijving wat wel of niet verzekerd is de polisvoorwaarden

Onafhankelijke rechtshulp

Is er sprake van een gerechtelijke of administratieve procedure, waarvoor het inschakelen van een advocaat niet wettelijk verplicht is? Dan heeft u ook de mogelijkheid te kiezen voor een rechtshulpverlener die niet bij de rechtsbijstandsverzekeraar in dienst is (externe rechtshulpverlener). Deze mogelijkheid noemt men ook wel vrije keuze van rechtshulpverlener (VKR). Kiest u hier dan voor? Dan helpt de specialist van de rechtsbijstandsverzekeraar u in het maken van de juiste keuze. De verzekeringsmaatschappij maakt voor u een heldere en scherpe opdrachtomschrijving en onderhandelt met de externe partij over het tarief. U hoeft zelf niets te doen. Krijgt de tegenpartij ook juridische hulp van dezelfde rechtsbijstandsverzekeraar? Dan mag u ook zelf een rechtshulpverlener kiezen.

Onbeperkt telefonisch advies, zelfs zonder conflict

Met de bedrijfsrechtsbijstandverzekering krijgt u onbeperkte rechtshulp van de juristen en advocaten van een rechtsbijstandsverzekeraar. De specialisten van de verzekeraar zijn actief binnen meer dan 40 rechtsgebieden en kunnen u van het nodige advies voorzien. Of u nu vragen heeft over de inhoud van een overeenkomst of u advies wilt over de aanpak als een werknemer niet goed functioneert. De juristen beantwoorden deze vragen graag.

Dekking tot maximaal € 50.000,00 per gebeurtenis

Met de bedrijfsrechtsbijstandverzekering krijgt u onbeperkte rechtshulp van de juristen en advocaten van de verzekeringsmaatschappij. Voor kosten van rechtsbijstand, zoals bijvoorbeeld proceskosten, kosten van deskundigen en kosten van een door de rechtsbijstandsverzekeraar ingeschakelde advocaat, wanneer vertegenwoordiging door een advocaat verplicht is, geldt een kostenmaximum. Voor deze kosten vergoeden zij maximaal € 50.000,00 per gebeurtenis.

Geen eigen risico, wel een franchise

Voor de bedrijfsrechtsbijstandverzekering geldt geen eigen risico, maar een franchise van € 400,00. Dit betekent dat een juridisch geschil alleen wordt behandeld als het financiële belang waarover het geschil bestaat hoger is dan € 400,00.

Hulp bij incasso en debiteurenbeheer

Heeft u producten of diensten aan iemand geleverd en daarover een overeenkomst gesloten? En betaalt de afnemer vervolgens, zonder enig verweer, niet? Dan kunt u van de rechtsbijstandsverzekeraar hulp krijgen bij het incasseren van uw vordering op de afnemer. Leidt het incassotraject niet tot (volledige) betaling, dan kan de verzekeringsmaatschappij namens u een gerechtelijke procedure starten om alsnog de factuur betaald te krijgen.

Voor het inschakelen van deze incassobijstand gelden onder meer de volgende voorwaarden:

 • de vordering bedraagt minimaal € 400,00
 • de vordering is ontstaan tijdens de looptijd van de bedrijfsrechtsbijstandverzekering
 • u heeft eerst zelf twee keer de schuldenaar schriftelijk om betaling verzocht
 • u heeft niet een ander incassobureau ingeschakeld
 • u moet de vordering binnen zes maanden na de oorspronkelijke factuurdatum bij de rechtsbijstandsverzekeraar hebben gemeld
 • het betreft geen faillissement of surseance
 • het betreft een vordering die hoort tot de verzekerde hoedanigheid van uw bedrijf of organisatie

Deze incassobijstand geldt in Nederland. Zie voor een exacte omschrijving de polisvoorwaarden

Voor wie is de bedrijfsrechtsbijstandverzekering bedoeld?

De nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering is met name bedoeld voor zzp’ers, eenmanszaken, Verenigingen van Eigenaren (VvE) en bedrijven en organisaties tot en met 50 werknemers. Hieronder vallen ook stichtingen en onderwijsinstellingen. Gaat het om grotere bedrijven of organisaties? Dan is veelal maatwerk van toepassing. Neem in die situatie contact op met onze adviseur.

Meer weten over de nieuwe bedrijfsrechtsbijstandverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de bedrijfsrechtsbijstandverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade. Wilt u weten welke risico's uw bedrijf of organisatie loopt? Dan kunnen wij u helpen met een risicoscan.

Laatst aangepast op donderdag 21 april 2022 10:37