Transport- en montageverzekering

Transport- en montageverzekering - Ontstaat tijdens installatiewerk schade door een montagefout? Of door bijvoorbeeld diefstal, brand of vandalisme? Dan kunt u een beroep doen op de Transport- en montageverzekering. Die is er voor installatie- en montagebedrijven in de civiele en utiliteitsbouw.

Offerte Transport- en montageverzekering aanvragen

Transport- en montageverzekering aanvragen voor al uw installatie- en montageprojecten

U kunt een offerte of polis aanvragen voor elke soort bedrijf in de burgerlijke en utiliteitsbouw (b&u), dus ook voor een industrieel of infrastructureel bouw-, installatie- of montageproject. De doorlopende Transport- en montageverzekering kan met continu dekking worden afgesloten. U kunt ook een tijdelijke CAR-verzekering per project afsluiten. Voor particulieren is er een speciale particuliere CAR-verzekering.

Welke variant van de Transport- en montageverzekering past bij u?

Maak een afspraak met onze adviseur voor afstemming van de Transport- en montageverzekering op uw (bedrijfs-)situatie. Bel 072-5642669 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Transport- en montageverzekering, de meest voorkomende montage- en installatierisico’s gedekt

Het werk zelf verzekerd en de installatiematerialen. De dekking geldt voor alle betrokken partijen. Voor u, voor de opdrachtgever, de onderaannemers en de constructeur. Daarnaast zijn de eigendommen van uw opdrachtgever en persoonlijke eigendommen van u en uw personeel meeverzekerd.

Voor wie is de Transport- en montageverzekering?

De Transport- en montageverzekering is speciaal voor:

 • zzp’ers en installatiebedrijven (zowel hoofd- als onderaannemers) die werkzaam zijn in het mkb
 • bedrijfsmatige of particuliere opdrachtgevers van installatieprojecten

Voorbeeld beroep / bedrijf / activiteiten

Aannemer grond-, leiding- en kabelwerken

Aannemer infrastructurele en/of industriële kunstwerken

Airco installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw

Badkamers, installateur

Beroep / bedrijf / activiteiten

CV-, installateur

Elektricien/elektra-installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw

Gasfitter

Gevel en dakbeplating, installateur

Glasvezelkabel, installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw

Installateur (elektrische) installaties in de industrie, spoorwegbouw en schepen

Installateur van alarmsystemen / monteren en demonteren Burgerlijke en Utiliteitsbouw

Installateur van garage- en industriedeuren

Installateur van installaties in de kassen- en stallenbouw

Installateur van zwembaden en/of sauna's

Keukeninstallateur

Liftmontagebedrijf

Loodgietersbedrijf

Magazijn- en winkelstellingen installateur

Sanitair, installateur

Sprinklerinstallaties, installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw

Systeemplafonds en wanden installateur

Timmerbedrijf

Zonwering / wanden, installateur

De Transport- en montageverzekering in uw verzekeringspakket

De Transport- en montageverzekering is onderdeel van een MKB of ZZP verzekeringspakket. Wanneer u het verzekeringspakket aanvraagt dan bestaat het basispakket altijd uit de bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Daarnaast is het mogelijke om per pakket de meest afgesloten verzekeringen in uw branche te combineren. U bepaalt zelf hoeveel en welke verzekeringen u verder opneemt in uw verzekeringspakket. Zo weet u dat u kiest voor een goede combinatie met een pakketkorting tot 10% over al uw verzekeringen.

Eén Transport- en montageverzekering voor al uw installatie- en montageprojecten

De dekking geldt voor alle projecten die u uitvoert in Nederland, België en Duitsland. U hoeft dus niet elk project apart te verzekeren. Zo kunt u zonder zorgen uw werk doen.

De meest voorkomende risico’s gedekt

Het werk zelf verzekerd en de installatiematerialen. De dekking geldt voor alle betrokken partijen. Voor u, voor de opdrachtgever, de onderaannemers en de constructeur. Daarnaast zijn de eigendommen van uw opdrachtgever en persoonlijke eigendommen van u en uw personeel meeverzekerd.

De Transport- en montageverzekering op maat

Niet ieder bedrijf of risico is hetzelfde. Daarom is er ook een Transport- en montageverzekering op maat. Dit is een Transport- en montageverzekering voor de complexere risico’s speciaal voor uw bedrijf op maat gemaakt. Deze Transport- en montageverzekering kunt u afsluiten via onze verzekeringsadviseur.

Waarvoor bent u verzekerd?

Met de Transport- en montageverzekering bent u verzekerd tijdens installatie- of montagewerk. En bij diefstal van installatiematerialen. De verzekering geldt voor projecten in Nederland, België en Duitsland. Standaard is gedekt schade aan:

 • het werk zelf
 • bestaande eigendommen van uw opdrachtgever
 • persoonlijke eigendommen van u en uw personeel

De verzekeraar vergoedt de reparatie of de aanschaf van vervangende materialen, de kosten die u maakt om acute schade te beperken en de kosten voor een schade-expert.

Extra dekking?

Meer zekerheid bovenop de standaarddekking? Kies extra dekking voor schade aan:

 • hulpmateriaal, waaronder gereedschappen en machines
 • transport van montage, bouw- en hulpmateriaal

Waarvoor bent u niet verzekerd?

Als geen sprake is van beschadiging. Bijvoorbeeld als u kabels trekt die niet voldoen aan de eisen van de opdrachtgever en u moet het werk opnieuw doen.

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden leest u precies wat de Transport- en montageverzekering dekt. Wat verzekeraars vergoeden, hangt af van uw verzekerde bedrag. Daarnaast zijn de vergoedingen soms aan een maximum gebonden.

Ook geldt een eigen risico. Bij uw aanvraag of een offerte dan ontvangt u uiteraard de polisvoorwaarden. De belangrijkste punten uit de voorwaarden van de Transport- en montageverzekering zetten we graag voor u op een rij.

Waarom een Transport- en montageverzekering voor een onderaannemer?

Veel onderaannemers vertrouwen op de CAR-verzekering van de hoofdaannemer, maar dat blijkt in de praktijk niet altijd verstandig. De dekking van de CAR-verzekering is namelijk afhankelijk van de polis die de hoofdaannemer heeft afgesloten. De hoofdaannemer heeft vaak andere wensen dan de onderaannemer.

Om kosten te besparen kan een onderaannemer in veel gevallen een eventuele schade niet claimen op de polis van de hoofdaannemer. Daardoor loopt de onderaannemer ook nog eens het risico dat schades op hem kunnen worden verhaald. De voorwaarden van de onderaannemingsovereenkomst zijn dan van belang en die kunnen soms onderschat worden.Daarnaast kennen CAR-verzekeringen van grote aannemers vaak hoge eigen risico's, waardoor een door een onderaannemer veroorzaakte (kleine) schade geheel of gedeeltelijk voor zijn eigen rekening blijft.

Een eigen CAR-verzekering of een Transport- en montageverzekering voor de onderaannemer biedt de zekerheid dat door de onderaannemer uitgevoerd werk is gedekt op de eigen polis, ongeacht de verzekering en de polisbepalingen en polisvoorwaarden van de hoofdaannemer.

Wat kost de Transport- en montageverzekering? 

De premie van de Transport- en montageverzekering is afhankelijk van verschillende risicofactoren. Voor de aflopende Transport- en montageverzekering wordt de premie bij aanvang gebaseerd op de geschatte waarde van het eindwerk. Na afloop van de constructietermijn wordt de definitieve premie worden vastgesteld op basis van de definitieve eindwaarde. Voor de doorlopende Transport- en montageverzekering wordt de premie bij aanvang gebaseerd op de geschatte jaaromzet van de aannemer. Na afloop van het boekjaar wordt de definitieve premie vastgesteld op basis van de definitieve jaaromzet.

Voordelig verzekerd met het verzekeringspakket voor bedrijven

U kunt de Transport- en montageverzekering opnemen in een verzekeringspakket voor bedrijven. Er is zelfs een speciale combinatie voor de bouwsector. De optimale combinatie van verzekeringen voor installatiebedrijven.

Voordelen Transport- en montageverzekering

 • Ondersteuning door bouwkundigen
 • Al uw installatieprojecten doorlopend te verzekeren op één polis
 • Maatwerk mogelijk voor complexe risico’s
 • Ondersteuning door verzekeraar (Team Risico Deskundigen geeft advies en ondersteuning op het vlak van bijvoorbeeld bijzondere bouwmethodes en schadepreventie)
 • Zorgt voor continuïteit van het bedrijf in geval van schade.
 • Niet meer afhankelijk van een eventuele CAR- of  Installatie-/Montagepolis van de (hoofd-)aannemer.
 • Zeer ruime dekking

Waarom is een CAR-/Transport- en montageverzekering voor een onderaannemer aan te raden?

Een CAR- of Transport- en montageverzekering biedt voor de onderaannemer de zekerheid dat het door hem uitgevoerde werk is gedekt op uw eigen polis. Dit geldt ongeacht de verzekering en de polisbepalingen van de hoofdaannemer.

Tot wanneer zijn contructiefouten meeverzekerd op de CAR-/Transport- en montageverzekering?

Beschadigingen aan het werk als gevolg van constructiefouten zijn verzekerd tijdens de bouwtermijn en/of de onderhoudstermijn.

Op mijn AVB is opzicht uitgesloten, kan die wel op de CAR-/Transport- en montageverzekering worden verzekerd?

U bent met de CAR-/Transport- en montageverzekering onder Rubriek III verzekerd voor schade door uitvoering van het werk aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever. Onder de AVB-polis valt dit vaak onder de "opzicht'` uitsluiting.

Onder welke rubriek is de schade aan het gereedschap gedekt op de CAR-/Transport- en montageverzekering?

De schade aan gereedschappen, steigers en keten is verzekerd onder Rubriek 4 (Hulpmateriaal) op de CAR-/Transport- en montageverzekering.

Meer weten over de Transport- en montageverzekering

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de Transport- en montageverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade. Wilt u weten welke risico's uw bedrijf loopt? Dan kunnen wij u helpen met een Risicoscan.