Verzekering huis rieten dak

Verzekering huis rieten dak Pixabay

Verzekering huis rieten dak - Als u een woning heeft met een rieten dak, dan zult u gemerkt hebben dat de meeste verzekeraars een zeer hoge premie rekenen voor uw inboedelverzekering of opstalverzekering. Sommige aanbieders hanteren beperkende voorwaarden en soms kunt u de woning met een rieten dak helemaal niet verzekeren. De verschillen in premie en voorwaarden lopen sterk uiteen! Het loont zeker de moeite om een marktvergelijking te laten maken. Honig en Honig helpt u met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en persoonlijk beheer van uw verzekeringen.

Offerte verzekering huis rieten dak aanvragen

Verzekeringen in geval van een rieten dak afsluiten?

Veel mensen denken dat een woning met een rieten dak verzekeren erg duur is. Dit is echter niet altijd het geval. Een rieten dak kan brandbaar zijn, zeker als het om een oude open constructie ligt. Een rieten dak op een dichte onderconstructie is veel minder brandgevaarlijk. Een dergelijk rieten dak is te verzekeren voor de prijs van een pannendak.

Een woonhuis- of opstalverzekering voor een woning met een rieten dak kan niet bij elke verzekeraar worden afgesloten. Sommige verzekeraars willen dit risico niet nemen, omdat een rieten dak brandgevaarlijker is dan bijvoorbeeld een pannen dak en de kans op grote schades dus aanzienlijker is.

Let op:

Bij de meeste verzekeraars kunt u alleen een woning met rieten dak verzekeren als de woning zelf van steen is. Een houten woning met een rieten dak vraagt om maatwerk.

Kosten verzekering rieten dak

Bij het bepalen van de premie voor een woonhuisverzekering of opstalverzekering, kijken verzekeraars naar de bouwaard van de woning. Dit wil zeggen: het materiaal waar de woning van is gemaakt. Omdat een rieten dak meer risico’s met zich meebrengt bij brand, zal de verzekeraar bij een rieten dak doorgaans een hogere premie rekenen.

Hoe hoog de premie is die u moet betalen is wel afhankelijk van de constructie van het dak. Als het rieten dak zo is bevestigd dat men van binnenuit tegen het riet aan kijkt, kan bij een brand het vuur zich gemakkelijk verspreiden, doordat er zuurstof door het dak heen kan. Bij deze constructie betaalt u aanzienlijk meer premie voor de opstalverzekering dan wanneer u een pannendak zou hebben.

Is het riet echter bevestig met een schroefdakconstructie? Dan krijgt u korting op de premie, omdat deze constructie veiliger is. Bij een schroefdakconstructie wordt het riet met schroeven op houtenplaten bevestigd. Hierdoor is het dak luchtdicht en kan vuur zich niet zo snel verspreiden bij een brand.

Korting verzekering rieten dak bij veiligheidsmaatregelen

Neemt u bij de schroefdakconstructie ook nog extra veiligheidsmaatregelen, dan kan de korting op de premie voor uw opstal- of woonhuisverzekering nog verder oplopen. U kunt hierbij denken aan het laten impregneren van het riet of sprinklers aanbrengen zodat het riet bij een brand van binnenuit wordt bevochtigd.

Het particulier verzekeringspakket, alle schadeverzekeringen in één pakket.

Wij bieden u een particulier verzekeringspakket aan. Eén pakket waarin u al uw verzekeringen kunt onderbrengen. Hierdoor heeft u één aanspreekpunt, verzekeringen die elkaar niet overlappen en u ontvangt ook nog eens korting.

Het particulier verzekeringspakket

Ons particulier verzekeringspakket bestaat uit de diverse verzekeringen. Uiteraard kunt u zelf kiezen welke verzekeringen u wilt afsluiten.

 • Aanhangwagenverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Autoverzekering
 • Bootverzekering
 • Bromfietsverzekering
 • Caravanverzekering
 • Doorlopende reisverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Kampeerautoverzekering
 • Kostbaarhedenverzekering
 • Motorverzekering
 • Oldtimer (auto of motor)
 • Ongevallenverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Stacaravanverzekering
 • Toercaravanverzekering
 • Vouwwagenverzekering
 • Woonhuisverzekering

Definitieve samenstelling van het verzekeringspakket en de pakketkorting verschillen per verzekeraar

Pakketvoordeel

Al vanaf 2 particuliere schadeverzekeringen is er al sprake van een pakket en ontvangt u pakketkorting op beide verzekeringen! Maar er zijn nog meer voordelen, u betaalt bijvoorbeeld maar één keer poliskosten voor het hele pakket en u kunt uw autoverzekering ook in het pakket onderbrengen. U krijgt dan op de premie van uw autoverzekering ook de pakketkorting!

Wat is het verschil tussen een riet gedekt schroefdak en een riet gedekt traditioneel dak?

Rietdekken gebeurt altijd volgens hetzelfde systeem. Het verschil tussen het ene rieten dak en het ander zit hem dan ook in de kapconstructie van het huis. Er zijn in de loop der jaren twee soorten kapconstructies ontstaan waar het riet op gedekt kan worden.

De eerste kapconstructie is de traditionele kap die bestaat uit een raamwerk van latten en balken. Het riet wordt bevestigd op de latten, door middel van een draad die om de rietlat wordt geslagen. Het is een open constructie waarbij het riet van binnenuit zichtbaar blijft.

De tweede kapconstructie is het schroefdak. Deze constructie bestaat uit balken die bedekt worden door platen hout van circa 19 mm. dikte. Het is dus een gesloten kapconstructie. Het rietdekken gebeurt bij een schroefdak op dezelfde wijze als bij het traditionele dak. Het vastzetten van het riet gebeurt nu met een schroefje waaraan een draad bevestigd is. Van binnenuit ziet men bij het schroefdak geen riet meer, maar platen hout.

Is een rieten dak brandbaar?

Riet wordt vaak beschouwd als een brandgevaarlijke dakbedekking wat bij het traditionele dak ook zeker zo is. Bij dit systeem blijft het riet van binnenuit zichtbaar. Als ergens in het huis brand uit breekt en het vuur komt in de buurt van de kap dan zal het droge riet van binnenuit snel branden en zich bovendien razendsnel verspreiden langs de binnenzijde van de kap. Omdat het een open constructie is kan de wind er vrij doorheen blazen en geeft zo het vuur extra zuurstof.

Bij het schroefdak is bij brand van binnenuit een stuk minder gevaar. Komt het vuur in de buurt van de kap, dan zal het niet zo snel het riet bereiken omdat er een houten plaat tussen zit en er geen riet doorheen steekt. Bovendien komt bij dit systeem geen wind door de kap. Dit alles maakt het een stuk veiliger. Ook bij brand van buitenaf scheelt dit aanzienlijk. Een simpele vergelijking kan worden gemaakt met papier wat goed brand mits er maar zuurstof aanwezig is. Houdt men een lucifer bij een gesloten telefoonboek (te vergelijken met een schroefdak) dan begint deze pas na lange tijd moeizaam te branden.

Het verzekeren van riet / rieten dak, wat zijn de kosten?

Over het algemeen wordt aangenomen dat een rieten dak duur is om te verzekeren. De kosten van de inboedelverzekering en opstalverzekering van een pand met rieten dak hoeven niet hoger te zijn dan van een pannengedekt pand!

Wanneer een huis gedekt is met riet volgens het schroefdaksysteem dan worden de hoogste kortingen gegeven door de verzekeraars. Doordat het brandgevaar verminderd is, kunnen verzekeringen deze kortingen geven. Tevens worden er kortingen gegeven als het dak brandvertragend behandeld is en als er bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie is aangelegd op of in het riet.

Wanneer uw rieten dak niet bevestigd is volgens het schroefdaksysteem, dan zijn er tevens kortingen mogelijk. Belangrijk is dan dat u zorgt dat u van binnen nergens tegen het riet aan kunt kijken. Het beste kunt u gips gebruiken voor de aftimmering, dit is het best brandwerend. Ook een sprinkler installatie of brand detectiesysteem geven kortingen op uw premie voor inboedelverzekering en opstalverzekering.

Zoekt u een verzekering, voor uw huis met rieten dak, zoek dan een rietverzekering, dit scheelt aanzienlijk. De aanbieders op deze pagina hebben speciale rietverzekeringen ontwikkeld die volgens scherp tarief uw riet gedekt huis verzekeren met dezelfde kwaliteiten als elke andere verzekering.

Voordelen van verzekeringen bij een rieten dakbij

 • Dekking naar keuze (Basis, Allrisk, Glas en Verhuur)
 • Garantie tegen onderverzekering en inspectie voor vaststelling herbouwwaarde
 • Bijgebouwen, laadpaal, zonnepanelen, etc. eenvoudig te verzekeren
 • Onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en persoonlijk polisbeheer
 • Ondersteuning bij schade
 • Overzicht met 1 polis voor alle verzekeringen
 • Scherpe premie en pakketkorting

Vergelijking brandverzekeringen bij riet gedekte boerderij

Regio: Alkmaar e/o
Bouwaard muren: Steen
Bouwaard dak: Riet
Type dak: Traditioneel rieten dak

Vergelijking inboedelverzekering

Verzekerd bedrag: € 150.000,00
Dekking: Allrisk

Aanbieder

Premie

Eigen risico

Aanbieder 1 € 383,15 € 0,00
Aanbieder 2 € 649,56 € 0,00
Aanbieder 3 € 526,35 € 0,00
Aanbieder 4 € 641,60 € 0,00
Aanbieder 5 € 723,60 € 0,00
Aanbieder 6 € 517,41 € 0,00

(Premie inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten)

Vergelijking opstalverzekering

Herbouwwaarde: € 1.100.000,00
Dekking: Allrisk + Glas

Aanbieder

Premie

Eigen risico

Aanbieder 1 € 1.704,59 € 0,00
Aanbieder 2 € 1.738,90 € 0,00
Aanbieder 3 € 2.528,90 € 0,00
Aanbieder 4 € 2.940,30 € 0,00
Aanbieder 5 € 2.976,96 € 0,00
Aanbieder 6 € 4.051,04 € 0,00

(Premie inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten)

Vergelijking totale premie inboedel- en opstalverzekering

Aanbieder

Totale premie

Opmerking
Aanbieder 1 € 2.087,74 Inclusief inspectie
Aanbieder 2 € 2.388,46  
Aanbieder 3 € 3.055,25 Inclusief inspectie
Aanbieder 4 € 3.581,90  
Aanbieder 5 € 3.700,56  
Aanbieder 6 € 4.568,45  

(Premie inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten)

Zoals u kunt zien is het zeker de moeite waard om een onafhankelijke marktvergelijking door Honig en Honig te laten maken. Per verzekering en per object kunnen de premieverschillen zeer sterk uiteenlopen.

Onze marktvergelijkingen worden altijd opgemaakt onder voorbehoud van acceptatie, inspectie en (wets-)wijzigingen.

Diensten voor uw opstal- en inboedelverzekering voor rietgedekte panden en woningen

Honig en Honig is u graag van dienst met onafhankelijk advies en deskundige bemiddeling. Alle type rietgedekte daken kunnen bij ons worden verzekerd.De samenstelling van de opstalverzekering en de inboedelverzekering verschillen per klant en per locatie, pand of woning. Honig en Honig werkt als onafhankelijk adviseur samen met diverse verzekeringsmaatschappijen om in uw wensen te voorzien en daarom kunnen wij voor onze klanten de best passende verzekering(en) aanbieden.

Acceptatie rieten daken, monumenten, bouwjaar ouder dan 1850, vloeroppervlakte groter dan 300 m2

Heeft uw woonhuis een rieten dak met een rookkanaal voor bijvoorbeeld een open haard? Deze aanvraag wordt niet automatisch door verzekeraars geaccepteerd.De verzekeraar voert eerst een risicobeoordeling uit. Dit kan de verzekeraar zelf doen of er wordt door de verzekeraar een externe deskundige ingeschakeld.Verzekeraars stellen ook eisen aan het onderhoud van het rookkanaal, zoals schoorsteenvegen en de aanwezigheid van een vonkenvanger.

Is het woonhuis een rijksmonument en/of heeft het bouwjaar 1850 of eerder? Of is de totale vloeroppervlakte van het woonhuis groter dan 300 m2?

Deze aanvraag wordt door verzekeraars ook niet automatisch geaccepteerd, maar zij zullen eerst een waardebepaling uitvoeren. Dit doen zij zelf of de verzekeraar schakelt hiervoor een deskundige in.

Meer weten over de verzekering huis rieten dak?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de verzekeringen rieten dak? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel contract- en polisbeheer en Schadeservice.