Verzuimverzekering Bouwend Nederland

Verzuimverzekering Bouwend Nederland - De verzuimverzekering voor leden van Bouwend Nederland kent een speciaal tarief en extra voordelen. De verzuimverzekering biedt u de mogelijkheid om uw loondoorbetalingsverplichting bij ziekte voor een periode van twee jaar te verzekeren met een lage premie en is afgestemd op de bouwsector.

Offerte aanvragen

Verzuimverzekering met arbodienstverlening voor leden van Bouwend Nederland

Wilt u de loondoorbetaling bij ziekte van uw werknemer(s) verzekeren? Kies dan een verzuimverzekering met arbodienstverlening. Met persoonlijke ondersteuning en budgetten voor preventie en re-integratie bij (dreigend) ziekteverzuim. De Verzuimverzekering kan gecombineerd worden met de dienstverlening van een gespecialiseerde arbodienst. Dan heeft u financiële zekerheid voor de loondoorbetaling van een zieke werknemer plus een effectieve aanpak van (het voorkomen van) verzuim, met persoonlijke begeleiding.

Waarom de verzuimverzekering met arbodienstverlening?

Het voorkomen van verzuim en begeleiden van zieke medewerkers kan u veel geld en tijd kosten. Er gelden vele wettelijke verplichtingen. En waar haalt u de kennis vandaan?

Voor wie is de verzuimverzekering Bouwend Nederland?

De verzuimverzekering is beschikbaar voor werkgevers die lid zijn van Bouwend Nederland.

Wat is verzekerd bij de Verzuimverzekering?

U krijgt een uitkering voor het loon dat u aan een zieke werknemer moet doorbetalen. U krijgt hulp en gegarandeerde budgetten om ziekteverzuim te voorkomen of beperken als u kiest voor een Verzuimverzekering met arbodienstverlening. En u kunt gebruikmaken van rechtsbijstand bij juridische geschillen in verband met ziekteverzuim en re-integratie.

Dekking op maat

U bepaalt zelf hoe volledig u verzekerd wilt zijn. Bijvoorbeeld of u uw werknemers tot de AOW-leeftijd wilt verzekeren of tot 70 jaar. En of oproepkrachten meeverzekerd moeten zijn.

Persoonlijke begeleiding

Uw arbodienst en de verzekeraar helpen u om verzuim te voorkomen en beperken. Zo heeft u een VerzuimCoach als sparringpartner voor uw algemene vragen op het gebied van preventie en re-integratie. Ook regelt deze coach kosteloze rechtsbijstand bij juridische geschillen in verband met de loondoorbetalingsplicht. U krijgt daarnaast een vast aanspreekpunt bij de arbodienst. Uw VerzuimCoach controleert regelmatig de kwaliteit van de arbodienstverlening, zodat u kunt blijven rekenen op goede begeleiding.

Verzuimverzekering Bouwend Nederland verbeterd!

Per 1 januari 2018 wordt de dekking in de Bouwend Nederland Verzuimverzekering uitgebreid met extra vergoedingen. Onderstaande verbeteringen worden in de huidige mantel Verzuimverzekering Bouwend Nederland doorgevoerd:

 • Vergoeding van de inzet van Bouwend Nederland Social Support* bij verzuim én dreigend verzuim.
 • Vergoeding van de inzet van ledenvoordeelpartner STEP bij verzuim én dreigend verzuim.
 • Verhoging van de leeftijd naar AOW-leeftijd tot max. 70 jaar.
 • Verhoging van de maximum loonsom van € 100.000,- naar € 125.000,-.
 • U kunt vanaf nu ook kiezen voor een eigen risicoperiode van 20 werkdagen.
 • Geen administratie- en prolongatiekosten.

Maakt u daarnaast gebruik van het Bouwend Nederland Verzuimloket via ArboDuo, dan heeft u ook nog extra:

 • € 500,- preventiebudget bij dreigende uitval.
 • Poortwachtergarantie

Bent u al verzekerd in de Bouwend Nederland mantel dan worden deze voorwaarden automatisch van kracht. Bent u elders verzekerd? Vraag dan een offerte aan via Honig en Honig. Kijk hier voor het speciale aanbod voor inkomensverzekeringen voor de leden van Bouwend Nederland.

* Bouwend Nederland Social Support is een voortzetting van Stichting Sociale Bemiddeling

Voordelen complete oplossing inclusief arbodienstverlening

 • Eén online ziek- of herstelmelding is voldoende om ons én uw arbodienst te informeren.
 • Budgetten voor preventie (€ 500,- per dreigend zieke werknemer) en re-integratie 
  (€ 4.000,- per zieke werknemer). Ze worden verdubbeld als u ook kiest voor onze WGA-eigenrisicoverzekering of een van onze collectieve WIA-verzekeringen.
 • U voldoet aan de eisen van de Wet verbetering poortwachter. Krijgt u in het kader van die wet toch een boete? Dan vergoeden wij die.

Kiest u liever zelf een arbodienst? Dat kan ook, maar dan gelden deze voordelen niet. Per zieke werknemer kijkt de verzekeraar dan of de baten hoger zijn dan de kosten om te bepalen of zij meebetalen.

Wat is niet verzekerd?

De Verzuimverzekering biedt een ruime dekking. Maar u bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor een werknemer die al ziek of arbeidsongeschikt is bij de start van de verzekering. (Als u, voordat u zich bij ons verzekerde, bij een andere maatschappij verzekerd was, valt dit risico vaak nog onder die verzekering.) En u kunt per werknemer maximaal een SV-jaarloon van € 125.000,- verzekeren. Het loon daarboven is niet verzekerd.

Eigen risico

Er geldt een eigen risico in dagen. Dit is vooral bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf. Heeft u een loonsom van minstens € 675.000,- en minimaal 25 werknemers? Dan kunt u ook kiezen voor een eigen risico in geld. Er gelden dan wel andere voorwaarden voor de dekking. U heeft bijvoorbeeld geen gegarandeerde budgetten voor preventie en re-integratie. Onze verzekeringsadviseur kan u hier meer over vertellen.

Wat kost de verzuimverzekering voor leden van Bouwend Nederland?

U betaalt een premie voor uw Verzuimverzekering en een tarief voor de arbodienstverlening. De hoogte van de verzuimpremie hangt onder andere af van de samenstelling van uw personeelsbestand, uw bedrijfsgegevens (sector, vestigingsadres), het verzuim van uw werknemers en de gekozen dekking. De Verzuimverzekering is onderdeel van een compleet pakket voor uw personeelsverzekeringen. Sluit u daarbinnen meer verzekeringen af? Dan profiteert u van pakketvoordelen, zoals een korting die kan oplopen tot 10%. Vraag ernaar bij onze adviseur.

Premietabellen Verzuimverzekering Conventioneel Bouwend Nederland

De premie die u betaalt voor de Verzuimverzekering Conventioneel wordt uitgedrukt in een percentage van de verzekerde loonsom. Vier factoren zijn van belang bij uw verzuimverzekering van Bouwend Nederland.

 • De dekking
  Het aantal werknemers
 • Het gemiddelde verzuim van de afgelopen drie jaar
 • Het eerste jaar telt vijf keer mee, het tweede jaar drie keer en het derde jaar één keer
 • De eigenrisicoperiode

Vraag een offerte aan voor de Verzuimverzekering Conventioneel Bouwend Nederland

Wij informeren u graag over de lage premie voor leden van Bouwend Nederland. De korting kan oplopen tot 50% van de reguliere premie van de verzuimverzekering. De verzuimverzekering kan gecombineerd worden met meerdere inkomensverzekeringen in een pakket.

Uw voordelen als lid van Bouwend Nederland:

 • Begeleiding van een persoonlijke coach
 • Budgetten voor preventie en re-integratie
 • Eenvoudige verzuimadministratie
 • Scherpe tarieven en transparante premietabellen
 • Lidmaatschapskorting en combinatiekorting bij meerdere inkomensverzekeringen
 • Samenwerking met het Bouwend Nederland Verzuimloket en korting
 • (Verhaals)rechtsbijstand kosteloos meeverzekerd
 • Extra pakketkorting op uw premie als u ook de WGA-, de ZW-eigenrisicoverzekering of de Ongevallenverzekering Collectief afsluit
 • Hoog re-integratiebudget per ziektegeval bij de Verzuimverzekering Conventioneel in combinatie met arbodienstverlening van ArboDuo
 • 100% vergoeding Bouwend Nederland Social Support

Wat kost de Verzuimverzekering voor leden van Bouwend Nederland?

Wilt u weten wat u als lid van Bouwend Nederland betaalt voor onze verzuimverzekeringen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Oplossingen ziekteverzuim binnen de Bouwend Nederland mantelovereenkomst:

 • Verzuimverzekering
 • WGA-eigenrisicoverzekering
 • ZW-eigenrisicoverzekering

Meer weten over de verzuimverzekering Bouwend Nederland?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de verzuimverzekekering voor leden van Bouwend Nederland? Neem dan contact op met Honig en Honig, bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met objectief en onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel contract- en polisbeheer en HR services. Wilt u weten welke risico's uw bedrijf nog meer loopt? Dan kunnen wij u helpen met een Risicoscan.