WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland

Voor leden van Bouwend Nederland bieden verzekeraars een WGA-gat verzekering Plus op maat. Hiermee biedt u als bouwondernemer financiële zekerheid aan werknemers die arbeidsongeschikt raken.

Offerte aanvragen

Wat is een WGA-gat verzekering Plus voor leden van Bouwend Nederland?

Een ongeluk ligt in de bouw al snel op de loer. Als uw medewerker (geheel of gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, kan zijn inkomen fors dalen. Met onze WGA-gat verzekering Plus voor leden van Bouwend Nederland kunt u uw werknemers (en hun gezinnen) hiertegen beschermen.

Uw werknemers zijn bij arbeidsongeschiktheid verzekerd van een inkomen van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens (€ 59.706,36 in 2022). Deze uitkering sluit aan op een eventuele uitkering vanuit het arbeidsongeschiktheidspensioen van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf Bouw). Daarnaast keert de verzekering een bonus uit als uw werknemer nog minstens 25% verdient van wat hij volgens het UWV nog kan verdienen. Bovendien krijgt uw werknemer begeleiding van onze WIA-coach als hij langdurig arbeidsongeschikt raakt. LET OP: werknemers kunnen alleen deelnemen aan deze verzekering als zij óók deelnemen aan het arbeidsongeschiktheidspensioen van Bpf Bouw.

De voordelen

 • Scherp tarief: 
  Als lid van Bouwend Nederland profiteert u van een scherpe premie.
 • Aansluiting basisvoorziening Bpf Bouw: 
  De verzekering sluit niet alleen aan op de wettelijke uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid maar ook op de basisvoorziening vanuit de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid.
 • Geen dubbele dekkingen en een aantrekkelijke premie:
  Deze verzekering sluit naadloos aan op een eventuele uitkering vanuit het arbeidsongeschiktheidspensioen van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf Bouw). Dit zorgt ervoor dat een vast laag premiepercentage wordt aangeboden. Werknemers kunnen alleen deelnemen aan de WGA-gatverzekering Plus als zij óók deelnemen aan het arbeidsongeschiktheidspensioen van Bpf Bouw.

Wat verzekert u met de WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland?

Wel verzekerd

 • Inkomenszekerheid van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens
 • Bonus van 10% van nieuw loon (tot WIA-loongrens) als uw werknemer nog minstens 25% verdient van wat hij volgens het UWV kan verdienen. De bonus wordt uitgekeerd tot de AOW-leeftijd.
 • WIA-coach helpt uw werknemer meer te kunnen gaan werken, nieuw werk te vinden en/of bij herscholing

Niet verzekerd

 • Werknemers die niet deelnemen aan het arbeidsongeschiktheidspensioen van Bpf Bouw
 • Arbeidsongeschiktheid door opzet
 • Werknemers die al ziek of arbeidsongeschikt zijn bij de start van de verzekering of het dienstverband (als dat later is)
 • Er is geen recht op een uitkering als een werknemer een halfjaar na de start van deelname aan de verzekering ziek wordt en dit te verwachten was
 • Er is niet altijd recht op een uitkering als u de premie niet of te laat betaalt

Aanvullende WIA-werknemersverzekeringen

Naast de WGA-gat verzekering Plus kunt u met onderstaande aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen het aanbod voor uw werknemers compleet maken. Als lid van Bouwend Nederland ontvangt u 5% korting op deze aanvullende WIA-verzekeringen.

WIA-aanvullingsverzekering: 1% tot 35% arbeidsongeschikt

De WIA-aanvullingsverzekering onder 35% biedt een uitkering aan werknemers die geen WIA-uitkering ontvangen omdat ze minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. De verzekering biedt twee, drie of vijf jaar lang een uitkering van 20% van het laatstverdiende loon (€ 59.706,36 in 2022).

WIA-aanvullingsverzekering boven WIA-loongrens (WIA-excedent verzekering): 35% t/m 100% arbeidsongeschikt en inkomen boven de WIA-loongrens

De WIA-aanvullingsverzekering boven de WIA-loongrens biedt een uitkering die afhangt van het percentage arbeidsongeschiktheid en de dekking die u kiest. Hierdoor kan de uitkering uiteenlopen van 28% t/m 80% van het salarisdeel boven de WIA-loongrens van € 59.706,36(2022)

Wat kost een WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland?

Als lid van Bouwend Nederland profiteert u van een speciale premie op de WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland. De premie is fiscaal aftrekbaar. Eventuele uitkeringen aan werknemers zijn belast. U kunt de premie zelf betalen. Maar u kunt die ook (gedeeltelijk) inhouden op het brutosalaris van uw werknemers.

Sluit u naast de WGA-gat verzekering Plus andere aanvullende WIA-verzekeringen? Dan krijgt u extra korting op die andere aanvullende WIA-verzekeringen. Als u daarnaast ook nog andere verzekeringen afsluit in het pakket personeelsverzekeringen, profiteert u van een aanvullende pakketkorting.

Wilt u weten wat een WGA-gat verzekering Plus voor uw bedrijf kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij onze adviseur. Geeft u daarbij expliciet aan in het opmerkingenveld dat u gebruik wilt maken van de voordelen voor leden van Bouwend Nederland.

Veel gestelde vragen over de WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland

Voor wie is de WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland?

De WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland is uitsluitend voor bouwondernemers die lid zijn van Bouwend Nederland. Werknemers kunnen alleen deelnemen aan deze verzekering als zij óók deelnemen aan het arbeidsongeschiktheidspensioen van Bpf Bouw. Meer weten over de WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland? Onze adviseur helpt u graag verder.

Is een WGA-gat verzekering Plus verplicht voor leden van Bouwend Nederland?

Nee, een WGA-gat verzekering Plus is niet verplicht voor leden van Bouwend Nederland. Wel biedt deze verzekering een goede secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Let op: vanuit de cao bent u als bouwondernemer wel verplicht om het arbeidsongeschiktheidspensioen van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf Bouw) af te nemen.

Waarom zou ik als werkgever in de bouw een WGA-gat verzekering Plus afnemen aanvullend op de regeling van het Bpf Bouw?

Als bouwondernemer bent u vanuit de cao verplicht om het arbeidsongeschiktheidspensioen van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (Bpf Bouw) af te nemen. Maar, een eventuele uitkering is beperkt omdat deze samenhangt met de mate waarin uw werknemer arbeidsongeschiktheid is. En als uw arbeidsongeschikte werknemer met zijn werk nog minstens 50% verdient van wat hij volgens het UWV nog kan verdienen, krijgt hij helemaal geen uitkering vanuit het arbeidsongeschiktheidspensioen van het Bpf Bouw. Ondanks dat zijn totaal inkomen dan nog veel lager kan zijn dan wat hij verdiende toen hij nog volledig bij u aan de slag was. Kortom, een uitkering uit het arbeidsongeschiktheidspensioen van het Bpf Bouw is er niet of is beperkt in hoogte.

De WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland geeft uw werknemers inkomenszekerheid van 70% van het laatstverdiende loon tot de WIA-loongrens en houdt daarbij rekening met een eventuele uitkering uit het arbeidsongeschiktheidspensioen van het Bpf Bouw. Hiermee biedt u uw werknemers een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. U beslist zelf of u hieraan meebetaalt als werkgever. Voordeel voor uw werknemers is dat er geen medische waarborgen gevraagd worden.

Meer weten over de WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de WGA-gat verzekering Plus voor Bouwend Nederland? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.