Vakantiesluiting Honig en Honig

Honig en Honig is wegens vakantie gesloten vanaf vrijdag 9 augustus 2024 tot maandag 2 september 2024.
Wij zijn voor noodgevallen indirect bereikbaar via 072-5642669 of via info@honigenhonig.nl.
Wij wensen u een prettige vakantie!

Formulieren

Formulieren

In deze rubriek vindt u algemene informatie, diverse documenten en formulieren die nodig kunnen zijn bij de afwikkeling van uw verzekering, hypotheek of pensioen of schademelding

Als u een nieuwe werknemer of een wijziging aan ons wilt doorgeren kunt hier het aanmeldings- en mutatieformulier werknemer downloaden.

Direct regelen

Nieuw adres? U kunt online uw verhuizing aan ons doorgeven.

Voor alle complexe financiële producten is een financiële bijsluiter verplicht. In de registers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn al deze bijsluiters nu openbaar en te raadplegen.

Heeft u een andere auto of een nieuwe auto gekocht? U kunt online de wijziging van uw bestelauto, motor, personenauto of vrachtwagen aan ons doorgeven.

Geachte relatie,

Hartelijk dank voor uw verzoek.

Wij nemen uw verzoek z.s.m. in behandeling en wij berichten u binnenkort over uw verzekeringsmogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Honig en Honig

Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. In veel landen is de groene kaart verplicht. En het laat zien in welke landen jouw WA-verzekering geldig is. In sommige landen is een extra groene kaart nodig voor uw aanhanger of caravan.

Herbouwwaardemeter - De herbouwwaardemeter voor particuliere woningen is een hulpmiddel voor een eenvoudige en globale vaststelling van de gemiddelde herbouwkosten van een woning.

Direct berekenen

Financiële instellingen zijn verplicht om de identiteit van hun cliënten vast te stellen. Deze identificatie vindt plaats om ongebruikelijke transacties te kunnen melden.

De inboedelwaardemeter is een hulpmiddel om op eenvoudige en objectieve wijze de globale waarde van een inboedel vast te stellen. Met de inboedelwaardemeter bent u altijd goed verzekerd.

Direct berekenen

Met een Intermediairwijziging kunt u uw bestaande verzekeringen overdragen naar een andere adviseur of tussenpersoon. U bent vrij in uw keuze. Wilt u uw verzekeringen overzetten naar Honig en Honig? Met een intermediairwijziging kunt u elders lopende verzekeringen door Honig en Honig laten overnemen en beheren.

Direct regelen

Vanaf 1 januari 2013 gaat u direct betalen voor ons financieel advies en bemiddeling bij financiële producten. Het gaat om een provisieverbod.

UBO-register - Op 10 januari 2020 moet het UBO-register in alle EU-lidstaten van kracht zijn. Deze verplichting is namelijk opgenomen in de gewijzigde vierde Europese anti-witwasrichtlijn. Ondernemingen moeten op grond van deze wet hun UBO(‘s) inschrijven in het register. De informatie over de UBO wordt in Nederland opgenomen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Vanaf 1 januari 2010 zit u niet meer lang vast aan een te dure verzekering. Verzekeraars stoppen namelijk met het stilzwijgend verlengen van particuliere schadeverzekeringen.

Uw verzekering opzeggen is niet altijd mogelijk of eenvoudig. We hebben een overzicht gemaakt over de mogelijkheid tot opzegging van uw verzekering(en)

Waarom een Uiteindelijk belanghebbende (UBO) verklaring? Verzekeraars adviseurs, die betrokken zijn bij een verzekering, moeten onder andere voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van financieel toezicht, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de Wet op het financieel toezicht en de sanctiewet- en regelgeving.

Verzekeringskaarten geven de belangrijkste punten van een verzekering weer, maar zijn niet zo uitgebreid als de polisvoorwaarden. Wilt u de verzekeringskaarten of de polisvoorwaarden inzien, gaat u dan naar de site van de verzekeraar. Klik op de button voor een overzicht van de verzekeringskaarten van diverse samenwerkende verzekeraars.

Lees meer

De AFM heeft een aantal consumentenfolders geschreven. Uiteraard willen zij graag dat deze folders met voorlichting over zaken als lenen, beleggen etc. ook via bemiddelaars/tussenpersonen, verzekeringsmaatschappijen en consumenten- en brancheorganisaties bij de consument terechtkomen!

In de productwijzers vindt u belangrijke algemene informatie over de verschillende verzekeringen. Elke productwijzer meldt de belangrijkste kenmerken.

Via verschillende online rekenmodules op onze website, kunt u zelf de premies van verzekeringen berekenen en de verzekering van uw keuze online afsluiten zonder advies van een financieel adviseur. Dit wordt binnen de Wet financieel toezicht (Wft) ‘execution only’ genoemd.