Genieten van uw vrijheid met camper of caravan

Uw camper of caravan biedt u de vrijheid om te gaan en te staan waar u wilt. U heeft immers uw eigen, mobiele huis bij u. Gaat u straks op reis naar het buitenland? Vergeet dan uw groene kaart niet!

Uiteraard geldt voor campers, die immers motorvoertuigen zijn, de APK-wetgeving. Hoewel in de meeste ons omringende landen ook caravans periodiek moeten worden gekeurd, is deze regel in Nederland vreemd genoeg nog niet ingevoerd.

Wij adviseren u de technische staat van uw caravan wel regelmatig te laten controleren. Dat is niet alleen veiliger, maar vermindert ook het risico op pech onderweg.

Caravanverzekering raadzaam

Een camperverzekering kent min of meer dezelfde regels als een autoverzekering, maar bij een caravanverzekering wijken deze af. Als de caravan aan de auto is gekoppeld, wordt het Wettelijke Aansprakelijkheid-gedeelte door uw autoverzekering gedekt. Het is daarom ook niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten.

Toch is dit wel verstandig als u onbezorgd op reis wilt. Mocht u namelijk toch door eigen schuld schade veroorzaken, dan valt deze niet onder uw autoverzekering, ook niet als het een all risk-polis is. De schade aan uw caravan en de inboedel is dan geheel voor uw eigen rekening. En ook als er wordt ingebroken, bent u niet verzekerd. Tegen slechts een kleine verzekeringspremie heeft u dit risico afgedekt.

Bereken online uw caravan- of camperverzekering

Klik op de onderstaande buttons om eenvoudig de premies voor uw caravan- of camperverzekering te berekenen en te vergelijken. Heeft u een passende verzekering gevonden? Sluit deze dan eenvoudig volledig online af.


Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.