Groene kaart aanvragen

Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. In veel landen is de groene kaart verplicht. En het laat zien in welke landen jouw WA-verzekering geldig is. In sommige landen is een extra groene kaart nodig voor uw aanhanger of caravan.

Wanneer heeft u een groene kaart nodig?

Voor Nederland heeft u geen Groene kaart nodig. Maar gaat u naar het buitenland? Dan raden we u aan altijd uw Groene kaart mee te nemen. Zo voorkomt u mogelijke problemen. Er kan bijvoorbeeld naar worden gevraagd bij:

  1. de douane
  2. een eventuele politiecontrole
  3. schade

Waar is uw groene kaart geldig?

De groene kaart is geldig in de landen die op uwe groene kaart vermeld staan en niet zijn doorgekruist.

Hoe komt u aan een Groene kaart?

U krijgt de groene kaart voor uw motorrijtuig elk jaar opgestuurd. Dat gebeurt vanzelf.

Groene kaart kwijt? Of nieuwe nodig?

Bent u uw groene kaart kwijt? Of verloopt de groene kaart tijdens een geplande reis? Dan kunt u ook een nieuwe, tijdelijke, groene kaart aanvragen.

Groene kaart voor uw aanhangwagen of caravan

De groene kaart voor uw aanhanger of caravan vraagt u aan bij de verzekeraar van het trekkende motorrijtuig. U krijgt dan een groene kaart voor maximaal een verzekeringsjaar.

In sommige landen zoals Duitsland, Polen en Spanje heeft u een aparte groene kaart nodig voor aanhangwagens en caravans met een eigen kenteken. Een eigen kenteken is nodig als het totale gewicht van je aanhangwagen of caravan groter is dan 750 kg, inclusief het laadvermogen.

Caravans die lichter zijn dan 750 kg hebben geen aparte groene kaart nodig. Een groene kaart voor de trekkende auto is dan voldoende.

Let op!

Is uw aanhangwagen of caravan bij ons verzekerd, maar uw auto niet? Dan moet u de groene kaart aanvragen bij de maatschappij waar uw auto is verzekerd.