Handelsvoorraad verzekering (RDB)

Maakt u gebruik van de Erkenning Bedrijfsvoorraad van het RDW? Dan bent u wettelijk verplicht om uw bedrijfsvoorraad te verzekeren volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WA-risico). Met de handelsvoorraad verzekering (RDB) regelt u de Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad (RDB) of RDB-dekking op basis van uw bedrijfsnummer. De handelsvoorraad verzekering (RDB) wordt samengesteld op basis van een garageverzekering en heeft een digitale koppeling met het RDW voor aanmelding van de verzekerde bedrijfsvoorraad.

Offerte Handelsvoorraad verzekering (RDB) aanvragen

Registratie dekking bedrijfsvoorraad verzekering (RDB-verzekering)

Handelt u in voertuigen? Dan wilt u deze voertuigen waarschijnlijk niet op uw eigen naam hebben staan. Dan bent u namelijk zelf verantwoordelijk voor de WA-verzekering, een geldige APK (indien van toepassing) en het betalen van de motorrijtuigenbelasting voor deze voertuigen. De Registratie dekking bedrijfsvoorraad verzekering (RDB-verzekering) biedt dan de oplossing.

Erkenning Bedrijfsvoorraad RDW

U kunt dit voorkomen door de Erkenning Bedrijfsvoorraad bij de RDW aan te vragen. U kunt dan de voertuigen van uw bedrijf die u wilt verkopen in de zogenoemde bedrijfsvoorraad plaatsen. Als u voertuigen inkoopt, dan kunt u hiervoor vrijwaringsbewijzen uitschrijven of printen.

Verplichte verzekering bedrijfsvoorraad?

Voertuigen die in de bedrijfsvoorraad staan, zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en APK-plicht. Wel moeten de voertuigen voldoen aan de verzekeringsplicht. U kunt hiervoor een speciale verzekering voor afsluiten: de Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad (RDB).

Als u gebruik maakt van de openbare weg met een voertuig uit uw bedrijfsvoorraad, dan moet het voertuig altijd zijn voorzien van een handelaarskenteken. De erkenning Bedrijfsvoorraad moet u ook hebben als u in aanmerking wilt komen voor de volgende bevoegdheden:

  • Tenaamstelling Voertuigen (TV)
  • Online Registratie Auto Demontage (ORAD)
  • Online Registratie Export Handelaren (OREH)
  • Versnelde Inschrijving (VI)

Nevenvestiging

Heeft u een nevenvestiging? Dan kunt u een (deel) erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen. Met een deelerkenning Bedrijfsvoorraad kunt u naast de bij de RDW geregistreerde hoofdvestiging een bij de KvK ingeschreven nevenvestiging laten registreren. U kunt dan op uw nevenvestiging voertuigen in de (deel)bedrijfsvoorraad zetten. Wel moet u de administratie op de nevenvestiging voeren. De RDW houdt ook toezicht op deze vestiging. U kunt ook voor uw nevenvestiging een eigen handelaarskentekenbewijs aanvragen.

Premie handelsvoorraad verzekering (RDB) of Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad

De premie voor de handelsvoorraad verzekering (RDB) of Registratie Dekking Bedrijfsvoorraad is als volgt:

  • Jaarpremie: € 465,85
  • Maandpremie: € 38,82

De premie is inclusief assurantiebelasting en geldt onder voorbehoud van acceptatie en (wets-)wijzingen. De no-claimregeling is niet van toepassing op de handelsvoorraad verzekering (RDB)!

Registratie dekking bedrijfsvoorraad verzekering (RDB-verzekering) aanvragen

Aanvraagformulier Registratie dekking bedrijfsvoorraad verzekering (RDB-verzekering)

Meer weten over handelsvoorraad verzekering (RDB)?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de handelsvoorraad verzekering (RDB)? Neem dan contact op met Honig en Honig te Alkmaar en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade. Wilt u weten welke risico's uw bedrijf of organisatie loopt? Dan kunnen wij u helpen met een Risicoscan.