Hobby- en sportartikelenverzekering

Met de hobby- en sportartikelenverzekering zijn uw kostbare spullen wereldwijd gedekt tegen diefstal, verlies of schade. Bent u een ervaren snowboarder? Een beginnend duiker? Of speelt u een muziekinstrument? Dan wilt u uw spullen natuurlijk goed verzekerd hebben. Wij verzekeren diverse soorten hobby- en sportartikelen.

Offerte hobby- en sportartikelenverzekering aanvragen

Welk soort verzekering is de hobby- en sportartikelenverzekering?

De hobby- en sportartikelenverzekering vergoedt schade aan artikelen die u gebruikt tijdens sport, recreatie of hobby, zoals sportuitrustingen, recreatieartikelen, camera's of muziekinstrumenten.

Wat is verzekerd met de hobby- en sportartikelenverzekering?

De hobby- en sportartikelenverzekering biedt dekking voor de in de polis vermelde uitrusting(en). U kiest zelf welke uitrusting(en) u verzekert. Hobby- en sportuitrustingen kunnen verzekerd worden als ze behoren tot één van de volgende categorieën:

 • Audio-/video-/foto-/film en muziekinstrumenten
 • Balsporten, zoals voetbal en handbal
 • Beeldopnames maken, bijvoorbeeld met een fototoestel (niet als u pers- of sportfotograaf bent)
 • Bergsporten, zoals alpinisme en bergbeklimmen
 • Boogsporten, zoals kruisboogschieten en handboogschieten
 • Duiksporten, zoals duiken en snorkelen
 • In-line-skate-/skeeler
 • Kamperen
 • Kanosporten, zoals brandingkanoën en kajakken
 • Klimsporten, zoals indoor klimmen en ijsklimmen
 • Live action role playing, geïmproviseerde rollenspellen met zelfbedachte personages
 • Muziek maken, bijvoorbeeld met een basgitaar of digitale piano (niet als u in een band zit)
 • Parachutesporten, zoals parachutespringen en parapenten (inclusief parapente propellor)
 • Racketsporten, zoals badminton en tennis
 • Re-enactment, waarheidsgetrouwe kostuumspelen met historische personages
 • Ruitersporten, zoals dressuur rijden en springen
 • Skatesporten, zoals skeeleren en skateboarden
 • Surfsporten, zoals golfsurfen
 • Vechtsporten
 • Verdedigingssporten, zoals aikido, karate en judo
 • Wandelsporten, zoals bergwandelen en nordic walking
 • Wintersporten, zoals skiën en snowboarden
 • Zeilsporten, zoals windsurfen

Staat uw sport of hobby niet in de lijst? Neem dan gerust contact met ons op.

Verzekerd bedrag

Verzekeraars vergoeden een maximaal bedrag bij schade aan uw uitrusting.

Wie zijn verzekerd?

Verzekerd bent u en uw eventuele partner en kinderen die allemaal op één adres wonen. Ook degene die met uw toestemming gebruik maakt van de uitrusting is verzekerd. De hobby- en sportartikelen van uw gezinsleden kunnen, tegen een scherpe premie, ook worden meeverzekerd op uw polis.

Wat is niet verzekerd met de hobby- en sportartikelenverzekering?

Schade door slijtage van en onvoldoende zorg voor uw uitrusting is niet verzekerd. Schade aan zaken die u huurt of verhuurt is niet verzekerd. Daarnaast is schade door opzet uitgesloten. Beschadigingen zoals krassen, deuken en andere ontsieringen zijn uitgesloten tenzij de uitrusting daardoor ongeschikt is geworden voor gebruik. Niet verzekerd zijn: geld, waardepapieren, reisdocumenten, abonnementen, computerapparatuur, mobiele telefoons, sieraden, horloges, antiek, kunst, (zonne-)brillen, contactlenzen, protheses, drones, gereedschappen, dieren, (lucht)vaartuigen, (motor)voertuigen, recreatieverblijven en koopmanszaken.

Kite-surfuitrusting

Een kite-surfuitrusting is niet verzekerd.

Hengelsportuitrusting

Een hengelsportuitrusting is niet verzekerd.

Schietsportuitrusting

Een schietsportuitrusting is niet verzekerd.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Als u de hobby- en sportartikelen semiprofessioneel gebruikt, dus voor uw werk of beroep, moet u dit aan ons laten weten. Bij semiprofessioneel gebruik geldt er een hoger eigen risico per gebeurtenis. De uitrusting van een musicus in een popgroep of van een pers- en/of sportfotograaf kunnen wij niet verzekeren.

Ook voor zakelijk gebruik

Uw hobby- en sportartikelen kunnen ook verzekerd worden als u deze voor uw werk gebruikt. Neem voor deze dekking contact met ons op.

Eigen risico

Er is een standaard eigen risico per gebeurtenis van toepassing.

Waar ben ik gedekt?

De hobby- en sportartikelenverzekering geldt in de gehele wereld. Met de hobby en sportartikelenverzekering zijn uw kostbare spullen wereldwijd gedekt tegen diefstal, verlies of schade.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Wanneer u de hobby- en sportartikelenverzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Heeft u schade? Meld dit dan zo snel mogelijk. Als er veranderingen zijn in uw situatie dan is het belangrijk om deze via uw assurantieadviseur aan ons door te geven.

Wanneer en hoe betaal ik?

Het is mogelijk om de premie eenmaal per jaar of in termijnen te betalen. Bij betaling in termijnen rekenen wij een premieopslag, tenzij u via automatische incasso betaalt. Als uw verzekering deel uitmaakt van een pakket dan wordt er géén opslag in rekening gebracht. Bij maandbetaling is het alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De verzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen wij de dekking stoppen. Anders loopt de verzekering door totdat deze wordt opgezegd.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kunt u uw verzekering op elk gewenst moment opzeggen. Dit kunt u schriftelijk of per e-mail via uw assurantieadviseur aan ons doorgeven. De verzekering eindigt dan een maand nadat wij het verzoek tot beëindiging hebben ontvangen.

Algemene informatie hobby- en sportartikelenverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de hobby- en sportartikelenverzekering. In de offerte, de polis en de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Voordelen hobby en sportartikelenverzekering

 • Bijna alle denkbare hobby- en sportartikelen verzekeren
 • Het eerste jaar een vergoeding op basis van de nieuwwaarde
 • Uw spullen zijn overal ter wereld verzekerd tegen diefstal, verlies en schade

Meer weten over de hobby- en sportartikelenverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de hobby- en sportartikelenverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Meer in deze categorie: Verzekeringspakket »