donderdag 15 juni 2023 07:44

Loondoorbetaling zieke AOW-werknemer naar 6 weken

Heeft u medewerkers boven de AOW-leeftijd in dienst en worden zij ziek? Dan is de kans groot dat u vanaf 1 juli 2023 minder lang loon hoeft door te betalen aan hen. Op dit moment is de loondoorbetaling van zieke AOW’ers dertien weken. Wat betekent dit voor u? En welke regels gelden er nog meer voor AOW-gerechtigde medewerkers? U leest er meer over in dit artikel.

Wat verandert aan de Loondoorbetaling van een zieke AOW-werknemer?

Heeft u een AOW’er in dienst? De periode van loondoorbetaling bij ziekte voor werknemers met AOW gaat naar 6 weken. Nu moeten werkgevers ouderen met een AOW-uitkering bij ziekte 13 weken het loon doorbetalen. Dat wordt 6 weken.

Vanaf 1 juli 2023 geldt een periode van zes weken voor de loondoorbetaling bij ziekte voor AOW-gerechtigde werknemers. Voor de groep werknemers die op 1 juli 2023 al ziek waren blijft de termijn van 13 weken gelden. Voor ziektegevallen die op of na 1 juli 2023 datum ontstaan gaat de termijn van 6 weken gelden.

Voor wie geldt de Loondoorbetaling zieke AOW-werknemer?

Voor ondernemers met een AOW’er in dienst

Wanneer verandert de Loondoorbetaling zieke AOW-werknemer?

De wijziging van het overgangsrecht Wet Werken na AOW-gerechtigde leeftijd gaat naar verwachting in op 1 juli 2023.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Aanvullende informatie

Laatst aangepast op donderdag 15 juni 2023 08:07