Mobiele elektronicaverzekering

Mobiele elektronicaverzekering - Mobiele elektronica zoals smartphones, tablets, laptops en wearable devices worden veel gebruikt en zijn producten waaraan geregeld schade ontstaat. Op uw Inboedelverzekering is schade aan uw mobiele elektronica niet standaard meeverzekerd. Wilt u uw mobiele elektronica verzekeren? Met de aanvullende mobiele elektronicaverzekering zijn mobiele apparaten in uw gezin verzekerd tegen vallen en stoten binnen en buiten uw woonhuis.

Offerte mobiele elektronicaverzekering aanvragen

Mobiele elektronica overal goed verzekerd

Uw nieuwe smartphone valt uit uw zak en het scherm is kapot. Uw kind morst per ongeluk een glas water over de laptop of uw smartwatch wordt gestolen. We hebben heel wat waardevolle mobiele apparaten en een ongelukje of diefstal kan dan al snel veel kosten. Met de mobiele elektronica zijn smartphones, laptops, tablets en wearable devices van het hele gezin goed verzekerd. In huis, buitenshuis en op reis. U sluit de dekking eenvoudig af als aanvulling op een inboedelverzekering.

Mobiele elektronicadekking vs telefoonverzekering

Koopt u een nieuwe telefoon, tablet of laptop, dan kunt u daar vaak ook een losse verzekering bij afsluiten. Daarmee is een specifiek apparaat gedekt. Kiest u voor de mobiele elektronicaverzekering bij uw Inboedelverzekering, dan is niet alleen uw nieuwe smartphone verzekerd, maar ook uw tablet, laptop en wearable devices, zoals uw smartwatch of stappenteller. Bovendien geldt de dekking voor uw hele gezin soms tot een maximum verzekerd bedrag per gebeurtenis. Een losse verzekering loopt vaak ook maar één of twee jaar. Gaat uw smartphone een maand na de looptijd kapot, dan draait u daar zelf voor op. Let ook op de vergoeding die u krijgt als er iets kapot gaat of gestolen wordt. Soms is dat de dagwaarde. Met de mobiele elektronicaverzekering kunt u kiezen voor dagwaarde of nieuwwaarde. Nieuwwaarde is mogelijk gedurende maximaal 10 jaar.

10 jaar nieuwwaarde

Is uw telefoon, tablet, laptop of wearable device onherstelbaar beschadigd? Dan vergoeden verzekeraars in het algemeen de dagwaarde. Het is nu ook mogelijk om de nieuwwaarde te verzekeren tot maar liefst 10 jaar na aanschaf. Dat betekent dat u van de verzekeraar het bedrag krijgt om een gelijkwaardig product nieuw te kunnen kopen.

Voorbeeld nieuwwaarde:

U heeft 4 jaar geleden een smartphone gekocht voor € 1.000,00. Deze raakt onherstelbaar beschadigd door brand. Een vergelijkbaar toestel kost nu nieuw € 800,00. U krijgt dan van de verzekeringsmaatschappij € 800,00 vergoed. Voor dit bedrag kunt u een nieuwe, gelijkwaardige smartphone kopen. 

Wat is mobiele elektronica?

Onder mobiele elektronica verstaan verzekeraars onder andere smartphones, tablets, laptops, koptelefoons, mobiele navigatie, smartwatches, mobiele spelcomputers en medische hulpmiddelen. 

Deze apparaten zijn verzekerd

In onderstaande tabel leest u welke apparaten standaard onder een Inboedelverzekering vallen en waarvoor u de aanvullende mobiele elektronicaverzekering kunt afsluiten.

Soort verzekering

Inboedelverzekering

Mobiele elektronica verzekering

Koptelefoon en oordopjes

Verzekerd

Niet verzekerd

Computers en computerapparatuur, zoals opladers, modems, printers

Verzekerd

Niet verzekerd

Informatie-, beeld- en geluidsdragers, zoals cd’s, dvd’s, usb-sticks, memory cards en elpees

Verzekerd

Niet verzekerd

Videocamera

Verzekerd

Niet verzekerd

Fotocamera

Verzekerd

Niet verzekerd

Cd-, dvd- en MP3-speler

Verzekerd

Niet verzekerd

Tv’s

Verzekerd

Niet verzekerd

Spelcomputers

Verzekerd

Niet verzekerd

Navigatieapparatuur (Bijv. een TomTom, Garmin Drive of Mio)

Verzekerd

Niet verzekerd

Smartphone (iPhone, Samsung, Huawei, etc.)

Niet verzekerd

Verzekerd

Tablet (zoals iPad, Samsung Galaxy Tab, Lenovo Tab, etc.)

Niet verzekerd

Verzekerd

Laptop (zoals HP, Lenovo en Dell, MacBook, etc.)

Niet verzekerd

Verzekerd

Smartwatch en stappenteller (zoals Fitbit, Apple Watch)

Niet verzekerd

Verzekerd

Smartglasses

Niet verzekerd

Verzekerd

Dit betreft een algemene een samenvatting van de dekkingen. In de polisvoorwaarden leest u precies wat wel en niet gedekt is.

Wat kost de Mobiele elektronicaverzekering?

U heeft al een mobiele elektronicaverzekering voor een lage premie per maand. U verzekert uw smartphones, tablets, laptops en wearable devices eenvoudig door de mobiele elektronicaverzekering als aanvulling op uw inboedelverzekering af te sluiten.

Premie mobiele elektronicaverzekering

Hieronder de maandpremies voor de mobiele elektronicaverzekering.

Gezinssamenstelling

€ 0,00 eigen risico

€ 50,00 eigen risico

€ 100,00 eigen risico

€ 150,00 eigen risico

€ 200,00 eigen risico

€ 250,00 eigen risico

€ 500,00 eigen risico

Gezin met kinderen

€ 17,00

€ 16,23

€ 15,45

€ 15,20

€ 14,93

€ 14,42

€ 12,87

Gezin zonder kinderen

€ 13,96

€ 13,32

€ 12,69

€ 12,48

€ 12,27

€ 11,85

€ 10,58

Alleenstaande met kinderen

€ 15,17

€ 14,48

€ 13,79

€ 13,56

€ 13,33

€ 12,87

€ 11,50

Alleenstaande

€ 9,11

€ 8,69

€ 8,28

€ 8,14

€ 8,00

€ 7,72

€ 6,90

De premie tabel dient ter indicatie. De premies zijn inclusief assurantiebelasting en gelden onder voorbehoud van acceptatie en (wets-)wijzigingen.

Hoe hoog is het eigen risico?

Bij het afsluiten van uw Inboedelverzekering kunt u zelf kiezen welk eigen risico u wilt. 

Veel gestelde vragen 

Waar ben ik verzekerd met de mobiele elektronicaverzekering

U kunt de mobiele elektronicaverzekering afsluiten met Nederland-dekking of werelddekking. Als u de Nederland-dekking heeft en er ontstaat schade aan uw mobiele elektronica tijdens uw vakantie in het buitenland? Dan valt de schade vaak onder uw (doorlopende) reisverzekering. 

Mijn telefoon is gevallen en het scherm is kapot. Hoe kan ik dit doorgeven aan de verzekering?

Heeft u schade aan uw mobiele elektronica? Neem direct contact, dan zorgt de verzekeraar ervoor dat het snel wordt hersteld of vervangen. Vaak kunt dit online doorgeven, via een App of u kunt ons bellen.

Ik heb de telefoon van iemand anders laten vallen. Is dit gedekt?

Is de toestel van iemand in uw gezin? Dan is deze meeverzekerd. Is de telefoon van iemand anders? Dan valt de schade niet onder de mobiele elektronicaverzekering, maar mogelijk wel onder een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren als u die heeft.

Is waterschade aan mijn laptop gedekt?

Ja, waterschade valt onder deze dekking. Of het nu gaat om een lekkage of om waterschade die u per ongeluk zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld als er een glas limonade over uw laptop valt of uw mobiel die uit uw achterzak in de wc valt.

Het oplaadpunt van mijn tablet is kapot. Valt dit onder de verzekering?

Een eigen gebrek van een apparaat is niet gedekt. Check de garantie van uw tablet om te zien of het daaronder valt. 

Voordelen mobiele elektronica verzekering

  • Naar keuze dagwaarde of nieuwwaarde
  • Dekking in Nederland of wereldwijd naar keuze (in huis, buitenshuis en op reis)
  • Mobiele telefoons, smartphones, tablets, laptops en wearable devices van uw gezin verzekerd
  • U bent verzekerd voor schade door diefstal, lekkage, brand maar ook vallen en stoten
  • Ook voor schade die u per ongeluk zelf veroorzaakt

Mobiele elektronica verzekering eenvoudig afsluiten

U kunt de mobiele elektronicaverzekering eenvoudig afsluiten als aanvulling op een Inboedelverzekering. U kunt een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw inboedelverzekering inclusief de mobiele elektronica verzekering. Heeft u al een inboedelverzekering en wenst u deze aanvullende dekking voor uw mobiele elektronica? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer in deze categorie: « Tiny house verzekering