Offerte particuliere verzekeringen

Uw particuliere verzekeringen in 1 verzekeringspakket met pakketkorting? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte fietsverzekering

Offerte fietsverzekering - De fietsverzekering is de ideale verzekering voor iedereen die regelmatig onderweg is met de fiets. Of dit nu voor woon-werkverkeer, voor toertochten of voor zakelijke doeleinden is. Naast een dekking voor Diefstal of Diefstal en Schade, biedt deze verzekering een handige service; Pechhulp door heel Nederland. Daarmee is hulp altijd binnen handbereik en hoeft u nooit lang stil te staan. Uw fiets gestolen of kapot door een ongeluk? Met de fietsverzekering bent u uitstekend verzekerd, u kunt bovendien zelf bepalen hoe lang u uw fiets wilt verzekeren, per maand of per jaar. Vergelijk uw fietsverzekering, kies de beste fietsverzekering en sluit gemakkelijk online uw fietsverzekering af.

Fietsverzekering direct verzekeren

Offerte fietsverzekering

Vul uw gegevens in, bereken de premie voor uw fietsverzekering en vergelijk diverse aanbieders. Vraag online een offerte aan of sluit direct uw fietsverzekering af. Als u zelf uw fietsverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Welk soort verzekering is de fietsverzekering?

De fietsverzekering vergoedt de reparatiekosten van beschadiging aan uw (elektrische) fiets. Daarnaast vergoeden verzekeraars de schade als gevolg van diefstal van uw fiets.

Wat is verzekerd met de fietsverzekering?

Hieronder staat welke schade aan uw (elektrische) fiets verzekerd is.

Soort fietsverzekering

Dekking

Standaard

Dekking voor Diefstal

Uitgebreid

Dekking voor Diefstal en Schade

Compleet

Dekking voor Diefstal, Schade en Pechhulp

 

Diefstal of total loss

U krijgt de verzekerde waarde uitgekeerd in plaats van dagwaarde als de schade binnen 3 jaar ontstaat. Na drie jaar vergoeden verzekeraars de verzekerde waarde min een vaste afschrijving. Vaak zijn de vergoedingen na 3 jaar als volgt: Het 4e jaar 75%, het 5e jaar 60% en vanaf 6e jaar 50% van het verzekerd bedrag. Of u een vergoeding krijgt voor diefstal of total loss, is afhankelijk van de fietsverzekering die u kiest. De verzekerde waarde is de waarde van de (elektrische) fiets zoals deze op het polisblad staat. De dagwaarde is de waarde op het moment dat de schade ontstond.

Nieuwaarde- of aanschafwaardegarantie fietsverzekering

Het is erg vervelend als uw fiets of e-bike gestolen wordt of total loss raakt. In dat geval wilt u een goede andere fiets kunnen kopen. In de tabel hieronder ziet u welk bedrag u krijgt voor uw fiets.

 

Nieuwe fiets

Tweedehands fiets

In jaar 1, 2 en 3

Verzekerd bedrag

Aanschafwaarde

In jaar 4

75% van het verzekerd bedrag

75% van de aanschafwaarde

In jaar 5

60% van het verzekerd bedrag

60% van de aanschafwaarde

 

Het verzekerde bedrag

Het verzekerd bedrag is het bedrag dat u voor uw fiets en eventuele extra accessoires heeft betaald. Dit bedrag vindt u ook terug op uw polisblad.

Aanschafwaarde

De aanschafwaarde is het bedrag waarvoor u de fiets heeft gekocht.

Keuze: Pechhulp

Pechhulp kunt u kiezen in combinatie met de dekking Schade aan uw fiets. Pechhulp garanderen verzekeraars 24-uur per dag in heel Nederland en in het grensgebied met België en Duitsland. Zij maken vaak gebruik van het netwerk van gecertificeerde fietsmonteurs van FietsNed. Zij proberen de fiets ter plekke te repareren. Als dat niet mogelijk is, dan brengen zij u en je fiets naar een plek die jij bepaalt binnen een straal van 30 kilometer. Fietst u samen met iemand anders? Dan vervoeren zij ook deze persoon en diens fiets. De materiaalkosten van (nood)reparaties ter plekke zijn voor uw eigen rekening. U heeft krijgt pechhulp als in Nederland pech onderweg ontstaat door normaal gebruik van uw fiets. En u pech heeft vanaf 3 kilometer van uw (tijdelijke)woonadres of vakantieadres. U heeft 3 keer per kalenderjaar recht op pechhulp. De exacte voorwaarden verschillen per verzekeraar.

Keuze: Schade door diefstal

Bij de dekking Schade door diefstal is diefstal van de fiets of onderdelen van uw fiets verzekerd. Hieronder valt ook schade aan de fiets ontstaan bij een poging tot diefstal en schade ontstaan tijdens de periode van diefstal.

Keuze: Schade aan uw fiets

Bij de dekking Schade aan uw fiets is schade aan uw fiets verzekerd door een aanrijding of een val. Alle schade aan uw fiets is verzekerd. Ook als u de schade zelf veroorzaakt heeft of als deze door vandalisme is ontstaan. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden de reparatiekosten van de beschadiging. Zij vergoeden nooit meer dan het verzekerd bedrag.

Schade aan de accu

Schade aan de accu is verzekerd als de schade het gevolg is van een ongeval of als de fiets gevallen is. Als er alleen sprake is van beschadiging aan de buitenkant, maar de accu functioneert nog wel naar behoren, dan kunnen we beslissen de schade niet te vergoeden.

Accessoires

Heeft u accessoires gekocht bij uw fiets? Verzeker deze dan mee. Dat kan eenvoudig door de waarde hiervan op te tellen bij het bedrag van uw fiets. Voor deze totale waarde sluit u uw fietsverzekering af.

Keuze: Verhaalsrechtsbijstand

Verzekerd is het verhalen van schade die u heeft geleden door een verkeersongeval waarbij u met de fiets betrokken bent geweest. Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch) Europa, in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus.

Juridische hulp

Als uw fiets door iemand beschadigd is, dan moet die persoon de reparatiekosten betalen. Dat geldt ook voor personen die met jouw toestemming op jouw fiets rijden. Om u daarbij te helpen is juridische hulp bij sommige verzekeraars meeverzekerd. De uitvoering van de juridische hulp gebeurt door specialisten van een rechtsbijstandsverzekeraar.

Keuze: Ongevallenverzekering

Bij sommige verzekeraars kunt u aanvullend op de fietsverzekering een ongevallenverzekering afsluiten. U ontvangt dan een uitkering wanneer u ten gevolge van een ongeval met de fiets komt te overlijden of geheel of gedeeltelijk invalide blijft. Deze dekking geldt ook tijdens het onderweg verrichten van noodreparaties aan de fiets. De dekking Ongevallen is verzekerd over de gehele wereld.

Wat is niet verzekerd met de fietsverzekering?

Schade die u met uw (elektrische) fiets aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Hiervoor heeft u een andere verzekering nodig: de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Daarnaast is niet verzekerd schade die is ontstaan met uw toestemming, door opzet, door slijtage, onvoldoende onderhoud, tijdens gebruik voor verhuur. Ook schade aan banden, bel, jasbeschermers, kabels, snelbinders en schade door krassen is niet verzekerd of als de fiets zakelijk wordt gebruikt. En aan een accu, als de fiets bij het afsluiten van de fietsverzekering niet nieuw was. Hieronder vindt u de belangrijkste uitsluitingen. Alle uitsluitingen vindt u in de offerte, polis en de polisvoorwaarden.

Slijtage

Sommige onderdelen van een fiets slijten door normaal gebruik, door het weer of door slecht onderhoud. Die schade is niet verzekerd.

Fraude

Verzekeringsmaatschappijen keren niet uit als u hen opzettelijk probeert te misleiden.

Dekking Diefstal

Niet verzekerd is diefstal van een:

 • Fiets of e-bike die niet op op slot stonden
 • Racefiets of ATB wanneer het:
 • Zonder direct toezicht is achtergelaten en niet met een ART-goedgekeurd slot (minimaal 2 sterren) is vastgemaakt aan een vast voorwerp, zoals een boom, lantaarnpaal, fietsenrek of een vast voorwerp in een (afgesloten) ruimte
 • Zichtbaar in een motorvoertuig is achtergelaten en geen sporen van braak aan het motorvoertuig zijn aangebracht
 • Zonder voldoende voorzorgsmaatregelen om diefstal te voorkomen is achtergelaten op een fiets- of dakdrager

Let op! Verzekeraars vergoeden geen schade bij diefstal als u de originele sleutels niet kunt overleggen.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Fietsslot met het ART-keurmerk

Verzekeraars vergoeden alleen diefstalschade als je een fietsslot met een ART-keurmerk gebruikt. Verschillend per verzekeraar moet het slot minimaal 2 sterren hebben. Een slot met een ART-keurmerk heeft altijd een opdruk met het ART-logo, het aantal sterren voor de categorie en een goedkeurnummer van vier cijfers.

Eigen risico

In een aantal gevallen moet je een eigen risico betalen of komt er een deel van de schade voor uw rekening. U betaalt geen eigen risico als je fiets wordt gestolen, tenzij het gaat om een racefiets, ATB of MTB. Zie de polisvoorwaarden voor de overige eigen risico's.

Maximaal verzekerd bedrag

De waarde van uw fiets geeft u op bij het aanvragen van de fietsverzekering. Dit is het verzekerd bedrag. Verzekeraars vergoeden nooit meer dan dit verzekerd bedrag.

Beschadiging van onderdelen

Beschadiging van onderdelen van de fiets door krassen en schrammen is alleen verzekerd, als de schade is ontstaan tegelijkertijd met de beschadiging van de rest van de fiets.

Accu

Schade aan de accu is niet verzekerd, als de accu normaal werkt.

Waar ben ik gedekt?

U bent wereldwijd verzekerd voor diefstal van je fiets. Voor pechhulp geldt de dekking in Nederland en het grensgebied met België en Duitsland. Voor juridische hulp bent u alleen in Europa verzekerd.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de fietsverzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Doe aangifte bij de politie als er sprake is van verlies, diefstal of vermissing van je fiets. Bel in geval van pech zo snel mogelijk de alarmcentrale. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk door. Bij diefstal moet u de originele fietssleutels toezenden. Hiervan moet 1 sleutel gebruikssporen vertonen. U moet de schade kunnen aantonen. In de polisvoorwaarden vindt u de overige verplichtingen.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt kiezen of u uw premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via automatische incasso of (digitale) nota. Bij betaling per maand, kwartaal en half jaar wordt de premie automatisch geïncasseerd. U dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De fietsverzekering begint op de datum die op de polis staat en wordt ieder jaar automatisch verlengd. Betaal u de premie niet op tijd? Dan kunnen verzekeraars de fietsverzekering stoppen. De dekking eindigt ook als uw fiets gestolen is en u een uitkering van de verzekeringsmaatschappij heeft ontvangen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

In het eerste jaar kunt u de fietsverzekering alleen opzeggen binnen de bedenktermijn van 14 dagen. Na het eerste jaar kunt u de fietsverzekering opzeggen met een opzegtermijn van één maand, soms dagelijks. Neem hiervoor contact met ons op.

Algemene informatie fietsverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de fietsverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor u wel en niet bent verzekerd.

Voordelen fietsverzekering

 • Diefstal en Juridische hulp gedekt
 • Schade en Pechhulp optioneel
 • Bij pech 24/7 bereikbaar, bijna altijd reparatie ter plekke door professionele hulp
 • Volledige aankoopwaarde gedekt in de 1e 3 jaar *
 • Accessoires eenvoudig meeverzekerd
 • Snelle uitbetaling na fietsdiefstal
 • Kies uw dekkingsperiode: 3 jaar of doorlopend verzekerd
 • Ook aantrekkelijk voor ATB's en racefietsen

* Voor racefietsen en mountainbikes geldt een eigen risico.

De voordelen van de fietsverzekering zijn verschillend per verzekeraar! 

Van welke verzekeraars wordt de fietsverzekering vergeleken?

U kunt online de fietsverzekeringen en aanvullende verzekeringen vergelijken van Allianz Global Assistance en Unigarant.

Meer weten over de fietsverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de fietsverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.