Offerte fietsverzekering

Offerte fietsverzekering - De fietsverzekering is de ideale verzekering voor iedereen die regelmatig onderweg is met de fiets. Of dit nu voor woon-werkverkeer, voor toertochten of voor zakelijke doeleinden is. Naast een dekking voor Diefstal of Diefstal en Schade, biedt deze verzekering een handige service; Pechhulp door heel Nederland. Daarmee is hulp altijd binnen handbereik en hoeft u nooit lang stil te staan. Uw fiets gestolen of kapot door een ongeluk? Met de fietsverzekering bent u uitstekend verzekerd, u kunt bovendien zelf bepalen hoe lang u uw fiets wilt verzekeren, per maand of per jaar. Vergelijk uw fietsverzekering, kies de beste fietsverzekering en sluit gemakkelijk online uw fietsverzekering af.

Fietsverzekering direct verzekeren

Offerte fietsverzekering

Klik op de button, Vul uw gegevens in, bereken de premie voor uw fietsverzekering en vraag online een offerte aan of sluit direct uw fietsverzekering af. Als u zelf uw fietsverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Welk soort verzekering is de fietsverzekering?

De fietsverzekering vergoedt de reparatiekosten van beschadiging aan uw (elektrische) fiets. Daarnaast vergoeden verzekeraars de schade als gevolg van diefstal van uw fiets.

Wat is verzekerd met de fietsverzekering?

Hieronder staat welke schade aan uw (elektrische) fiets verzekerd is.

Diefstal of total loss

U krijgt de verzekerde waarde uitgekeerd in plaats van dagwaarde als de schade binnen 3 jaar ontstaat. Na drie jaar vergoeden verzekeraars de verzekerde waarde min een vaste afschrijving. Of u een vergoeding krijgt voor diefstal of total loss, is afhankelijk van de fietsverzekering die u kiest. De verzekerde waarde is de waarde van de (elektrische) fiets zoals deze op het polisblad staat. De dagwaarde is de waarde op het moment dat de schade ontstond.

Keuze: pechhulp

Pechhulp kunt u kiezen in combinatie met schade aan uw fiets. U krijgt pechhulp bij pech onderweg en met een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. En is reparatie onderweg niet mogelijk, dan wordt u samen met uw fiets naar een tweewielerspecialist of naar huis gebracht. De voorwaarden voor pechhulp verschillen per verzekeraar.

Keuze: schade door diefstal

Als u schade heeft aan uw fiets omdat uw fiets, of onderdelen van uw fiets, worden gestolen, dan heeft u recht op vergoeding van de schade. Hieronder valt ook schade aan de fiets ontstaan bij een poging tot diefstal en schade ontstaan tijdens de periode van diefstal.

Keuze: schade aan uw fiets

Bij deze is schade aan uw fiets verzekerd door een aanrijding of een val. Alle schade aan uw fiets is verzekerd. Ook als u de schade zelf veroorzaakt heeft of als deze door vandalisme is ontstaan. Verzekeraars vergoeden de reparatiekosten van de beschadiging. Zij vergoeden nooit meer dan het verzekerd bedrag.

Keuze: Verhaalsrechtsbijstand

Verzekerd is het verhalen van schade die u heeft geleden door een verkeersongeval waarbij u met de fiets betrokken bent geweest.

Juridische hulp

Als uw fiets door iemand beschadigd is, dan moet die persoon de reparatiekosten betalen. Dat geldt ook voor personen die met uw toestemming op uw fiets rijden. Om u daarbij te helpen is juridische hulp soms verzekerd. De uitvoering van de juridische hulp gebeurt door specialisten van een rechtsbijstandsverzekeraar. Deze dekking wordt niet door alle verzekeringsmaatschappijen aangeboden.

Keuze: Ongevallen

U ontvangt een uitkering wanneer u ten gevolge van een ongeval met de fiets overlijdt of geheel of gedeeltelijk invalide blijft. Deze dekking geldt ook tijdens het onderweg verrichten van noodreparaties aan de fiets.

Schade aan de accu

Schade aan de accu is verzekerd als de schade het gevolg is van een ongeval of als de fiets gevallen is. Als er alleen sprake is van beschadiging aan de buitenkant, maar de accu functioneert nog wel naar behoren, dan kunnen verzekeraars beslissen de schade niet te vergoeden.

Wat is niet verzekerd met de fietsverzekering?

Hieronder vindt u de belangrijkste uitsluitingen. Er zijn meer oorzaken waardoor u geen recht heeft op dekking, zoals opzet of gebruik van verdovende middelen. Ook schade die u met uw fiets aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Alle uitsluitingen vindt u in de polisvoorwaarden.

Slijtage

Sommige onderdelen van een fiets slijten door normaal gebruik, door het weer of door slecht onderhoud. Die schade is niet verzekerd.

Fiets niet op slot?

Verzekeraars vergoeden geen schade bij diefstal als de fiets niet op slot stond of als u de originele sleutels niet kunt overleggen. Een racefiets of ATB is vaak niet verzekerd wanneer het zonder direct toezicht is achtergelaten en niet met een ART-goedgekeurd slot is vastgemaakt aan een vast voorwerp, zoals een boom, lantaarnpaal, fietsenrek.

Fraude

Verzekeringsmaatschappijen keren niet uit als u hen opzettelijk probeert te misleiden.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Fietsslot met het ART-keurmerk

Verzekeraars vergoeden alleen schade als u een fietsslot met het ART-keurmerk gebruikt. Een slot met een ART-keurmerk heeft altijd een opdruk met het ART-logo, het aantal sterren voor de categorie en een goedkeurnummer van vier cijfers. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen moet het slot minimaal 2 sterren hebben.

Eigen risico

In een aantal gevallen moet u een eigen risico betalen of komt er een deel van de schade voor uw rekening. Verschillend per verzekeringsmaatschappij betaalt u geen eigen risico als uw fiets wordt gestolen, tenzij het gaat om een racefiets, ATB of MTB. Zie de polisvoorwaarden voor de eigen risico's. Het eigen risico bij diefstal, beschadiging of totaalverlies is verschillend per soort fiets en per verzekeraar

Maximaal verzekerd bedrag

De waarde van uw fiets geeft u op bij het aanvragen van de fietsverzekering. Dit is het verzekerd bedrag. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden nooit meer dan dit verzekerd bedrag.

Beschadiging van onderdelen

Beschadiging van onderdelen van de fiets door krassen en schrammen is alleen verzekerd, als de schade is ontstaan tegelijkertijd met de beschadiging van de rest van de fiets.

Accu

Schade aan de accu is niet verzekerd, als de accu normaal werkt.

Waar ben ik gedekt?

Uw fiets is verzekerd over de gehele wereld. Voor juridische hulp of verhaalsrechtsbijstand bent u alleen in Europa verzekerd. De dekking ongevallen is verzekerd over de gehele wereld. Voor pechhulp geldt de dekking in Nederland en het grensgebied met België en Duitsland. De dekkingsgebieden verschillen per verzekeringsmaatschappij.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de fietsverzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. Bel in geval van pech zo snel mogelijk de alarmcentrale. Doe aangifte bij de politie als er sprake is van verlies, diefstal of vermissing van uw fiets. En geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk door. U moet de schade kunnen aantonen. Bij diefstal moet u de originele fietssleutels toezenden, hiervan moet 1 sleutel gebruikssporen vertonen. In de polisvoorwaarden vindt u de overige verplichtingen.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt uw premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per maand, per kwartaal en per half jaar betaalt u bij sommige verzekeraars een toeslag. Bij betaling per maand, kwartaal en half jaar wordt de premie automatisch geïncasseerd. U dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De fietsverzekering begint op de datum die op de polis staat en wordt ieder jaar automatisch verlengd. De dekking eindigt ook als uw fiets gestolen is en u een uitkering van de verzekeraar heeft ontvangen. Betaal u de premie niet op tijd? Dan kunnen verzekeringsmaatschappijen de fietsverzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

In het eerste jaar kunt u de fietsverzekering alleen opzeggen binnen de bedenktermijn van 14 dagen. Na het eerste jaar kunt u de fietsverzekering opzeggen met een opzegtermijn van één maand.

Algemene informatie fietsverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de fietsverzekering. In de offerte, de polis en de polisvoorwaarden staat uitgebreid beschreven waarvoor u wel en niet bent verzekerd. 

Voordelen fietsverzekering

  • Diefstal en Juridische hulp gedekt
  • Schade en Pechhulp optioneel
  • Bij pech 24/7 bereikbaar, bijna altijd reparatie ter plekke door professionele hulp
  • Volledige aankoopwaarde gedekt in de 1e 3 jaar *
  • Accessoires eenvoudig meeverzekerd
  • Snelle uitbetaling na fietsdiefstal
  • Kies uw dekkingsperiode: 3 jaar of doorlopend verzekerd
  • Ook aantrekkelijk voor ATB's en racefietsen

* Voor racefietsen en mountainbikes geldt een eigen risico.

De voordelen van de fietsverzekering zijn verschillend per verzekeraar! 

Van welke verzekeraars wordt de fietsverzekering vergeleken?

U kunt online de fietsverzekeringen en aanvullende verzekeringen aanvragen van Allianz Global Assistance.

Meer weten over de fietsverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de fietsverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.