Vakantiesluiting Honig en Honig

Honig en Honig is wegens vakantie gesloten vanaf vrijdag 9 augustus 2024 tot maandag 2 september 2024.
Wij zijn voor noodgevallen indirect bereikbaar via 072-5642669 of via info@honigenhonig.nl.
Wij wensen u een prettige vakantie!

Offerte reisverzekering

Doorlopende reisverzekering - Gaat u vaker per jaar op vakantie? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Een doorlopende reisverzekering biedt vaak een betere oplossing dan een kortlopende reisverzekering. Wij bieden u de reisverzekering als onderdeel van onze pakketverzekering.

Offerte doorlopende reisverzekering aanvragen

Offerte doorlopende reisverzekering aanvragen

Klik op de button, vul uw gegevens in en vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw doorlopende reisverzekering. Als u zelf uw doorlopende reisverzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u advies over de dekking van uw doorlopende reisverzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Welk soort verzekering is de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering vergoedt hulp, schade of kosten als u op reis bent. De doorlopende reisverzekering is het hele jaar geldig. Uw reis mag bij de meeste verzekeraars maximaal 60 dagen duren (standaard verzekerd). Verlengen naar 90 of 180 dagen is mogelijk. U kunt alle gezinsleden meeverzekeren, die op hetzelfde adres wonen als u. Ook kunnen kinderen die niet meer thuis wonen omdat ze stagelopen of dagonderwijs volgen worden meeverzekerd, als ze staan ingeschreven in het Nederlandse bevolkingsregister.

Wat is verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

U bent standaard verzekerd voor hulp van een alarmcentrale. Bij een ongeluk, ziekte of overlijden regelen en vergoeden zij vervoer naar huis, extra verblijfskosten of hulp aan je gezin. De doorlopende reisverzekering kan worden uitgebreid met 9 keuzedekkingen: Bagage, Extra sportuitrusting, Geld, Geneeskundige kosten, Ongevallen, Sporten en wintersport, Hulp en huur vervoermiddel, Eigen vakantieverblijf in Nederland en Annulering. 

Keuze: Geneeskundige kosten

Met de keuzedekking Geneeskundige kosten bent u verzekerd voor de kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling, aanvullend op uw zorgverzekering.

Keuze: Bagage

U bent verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies van je bagage. U kunt kiezen uit diverse verzekerde bedragen per verzekerde. U ontvangt de nieuwwaarde voor bagage niet ouder dan 1 jaar en anders de dagwaarde. Voor de vergoeding maken verzekeraar gebruik van een afschrijvingslijst. Wij sturen u graag een overzicht. Bergsport-, wintersportartikelen, geld en zakelijke spullen zijn niet altijd meeverzekerd. Wilt u bergsport- en wintersportartikelen meeverzekeren? Kies dan de keuzedekking Extra sportuitrusting en/of Sporten en wintersport. Wilt u geld meeverzekeren? Kies dan de keuzedekking Geld. Wilt u spullen die zakelijk worden gebruikt meeverzekeren? Kies dan de keuzedekking Zakelijke reis.

Keuze: Sporten en wintersport

Met de keuzedekking Sporten en wintersport bent u verzekerd voor schade tijdens de beoefening van wintersport, bergsport, luchtsport of risicovolle watersport (zoals rafting). Sleeën, schaatsen, langlaufen en duiken zijn standaard verzekerd. Daarvoor is deze keuzedekking niet nodig. Heeft u vooraf betaalde skipassen, skilessen of gehuurde skiuitrusting niet kunnen gebruiken door ziekte of een ongeval? Dan bent u hiervoor verzekerd. Heeft u de keuzedekking Bagage meeverzekerd? Dan vergoeden verzekeraars ook beschadiging, diefstal of verlies van gehuurde wintersport- en bergsportartikelen. U bent verzekerd voor maximaal bedrag per reis.

Keuze: Hulp en huur vervoermiddel

Met de keuzedekking Hulp en huur vervoermiddel krijgt u hulp als uw vervoermiddel onverwacht uitvalt. Of als de bestuurder in het buitenland uitvalt door ziekte, een ongeval of overlijden en er niemand uit het reisgezelschap is die het van de bestuurder kan overnemen. Extra verblijfskosten vergoeden verzekeringsmaatschappijen tot een maximaal bedrag per dag per verzekerde per reis als het vervoermiddel uitvalt tijdens de reis. Zij vergoeden de huur van een vervangend vervoermiddel tot een maximaal bedrag per vervoermiddel per reis. Voor berging, bewaking, stalling en vervoer naar het herstelbedrijf vergoeden zij ook een gemaximeerd bedrag.

Keuze: Ongevallen

U of uw nabestaanden ontvangen een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens de reis. Bij overlijden is dat vaak een vast bedrag en bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de mate van invaliditeit. Verzekeraars stellen de mate van invaliditeit vast door een (medisch) onderzoek.

Keuze: Doorlopende annuleringsverzekering

Heeft u een reis geboekt, maar kunt u onverwachts niet gaan? Of moet u de reis voortijdig afbreken? Dan vergoeden verzekeraars de kosten die u heeft gemaakt en niet terugkrijgt. U kunt kiezen voor diverse verzekerde bedragen per persoon per reis

Keuze: Zakelijke reis

Standaard bent u alleen verzekerd voor particuliere reizen. Met deze keuzedekking geldt uw reisverzekering ook voor een reis voor uw werk. Vrijwilligerswerk of een stage tijdens een fulltime studie zijn standaard verzekerd. Daarvoor is deze keuzedekking niet nodig.

Keuze: Extra sportuitrusting

U kunt uw sportuitrusting meeverzekeren tot een maximaal bedrag voor alle verzekerden samen per reis. Dit bedrag is boven op het verzekerde bedrag van uw bagage dekking.

Keuze: Geld

U kunt uw geld meeverzekeren tot een maximaal bedrag per reis. Met geld bedoelen verzekeringsmaatschappijen geldige betaalmiddelen in de vorm van munten, bankbiljetten en cheques.

Keuze: Eigen vakantieverblijf in Nederland

Heeft u een vakantiewoning, een stacaravan, een boot op een vaste ligplaats of reist u met uw kampeerauto door Nederland? Dan bent u met deze extra dekking ook verzekerd.

Wat is niet verzekerd met de doorlopende reisverzekering?

U bent niet verzekerd als u geen geldig rijbewijs heeft. Of bij schade door misbruik van alcohol of drugs. Of bij schade die van tevoren al te verwachten was. Of als u onzorgvuldig met uw spullen omgaat.

Negatief reisadvies

Heeft uw bestemming een negatief reisadvies (code oranje of rood) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan is uw reis vaak niet verzekerd.

Bijzondere sporten

U bent niet verzekerd voor schade die ontstaat door het beoefenen van ijshockey, skispringen, speedskiën en wintersportwedstrijden, solovaren op zee, of varen op zee met een vaartuig dat niet zeewaardig is. U bent ook niet verzekerd tijdens de deelname aan of de voorbereiding van wedstrijden met een motorrijtuig of motorvaartuig. U bent wel verzekerd voor Gästerennen, Wisbiwedstrijden of betrouwbaarheidsritten en puzzelritten, waarbij snelheid geen rol speelt.

Fraude, opzet, strafbare activiteiten, molest

U bent niet verzekerd als u bij het afsluiten van de doorlopende reisverzekering of bij een schade fraude pleegt. Of als er bij schade sprake is van opzet of roekeloosheid of criminele en strafbare activiteiten. U bent ook niet verzekerd als de schade het gevolg is van molest of een atoomkernreactie.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Maakt u een reis binnen Nederland? Dan bent u alleen verzekerd als u tijdens uw reis minimaal één nacht tegen betaling overnacht. U bent binnen Nederland niet verzekerd tijdens een reis naar of bij familie of kennissen of naar uw onderkomen. Met een onderkomen bedoelen verzekeraars een eigen (vakantie)woning, een caravan op vaste standplaats, een boot op vaste ligplaats of een eigen kampeerauto. Deze reis kunt u verzekeren met de keuzedekking 'Eigen vakantieverblijf in Nederland'. Maar de keuzedekkingen Geneeskundige kosten, Ongevallen of Hulp en huur vervoermiddel gelden niet voor deze reis.

Eigen risico

U kiest zelf uw eigen risico. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie. Het eigen risico geldt bij schade aan je bagage/extra sportuitrusting.

Bagage

Voor bepaalde spullen, zoals: sieraden, laptops en telefoons geldt een lager verzekerd bedrag. In het vergoedingsoverzicht van de polisvoorwaarden vindt u of er een lager verzekerd bedrag van toepassing is. U bent alleen verzekerd als u voorzichtig met uw spullen omgaat. In een auto moet bijvoorbeeld bagage helemaal uit het zicht en in een afgesloten ruimte (kofferbak afgedekt met hoedenplak) zijn opgeborgen. Kostbare spullen, zoals sieraden, laptops en telefoons moeten tijdens een korte rust- of eetpauze worden meegenomen uit uw auto.

Geneeskundige kosten

Het is noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse zorgverzekering heeft en dat u vooraf toestemming vraagt aan de alarmcentrale voor het maken kosten of voor hulpverlening. Vindt de geneeskundige (na)behandeling in Nederland plaats? Dan vergoeden verzekeraars een maximaal bedrag per verzekerde per reis. Het vrijwillig eigen risico van uw zorgverzekering is niet verzekerd.

Annulering

Deze dekking geldt alleen voor bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval, ook van familieleden in de 1e of 2e graad, zaakwaarnemer of huisgenoot. Of bij onvrijwillig ontslag, schade aan uw woning. Of een scheiding. Zie de polisvoorwaarden voor het overzicht van de verzekerde gebeurtenissen.

Waar ben ik gedekt?

U kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd. Met Europa bedoelen verzekeringsmaatschappijen vaak het werelddeel Europa tot aan de Oeral en de Kaukasus inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. En Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Israël, Libanon, Syrië en Turkije. Let op: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten vallen niet onder Europa!

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de doorlopende reisverzekering aanvraagt of u heeft schade, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. Doe aangifte bij strafbare feiten, zoals diefstal. Werk volledig mee bij schadeafhandeling. En geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk door. Houdt u zich niet aan de verplichtingen en schaad u de belangen van verzekeraars? Dan kan dat gevolgen hebben. Zij kunnen een schade dan afwijzen en/of uw doorlopende reisverzekering aanpassen. Bijvoorbeeld de premie of de polisvoorwaarden. Of zij kunnen zelfs de doorlopende reisverzekering beëindigen.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt kiezen of u uw premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Betalen kan via een automatische incasso of een (digitale) nota.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De doorlopende reisverzekering begint op de ingangsdatum die op de polis staat en geldt voor een jaar. We verlengen je verzekering telkens met een jaar. We kunnen de verzekering stoppen, bijvoorbeeld als je de premie niet op tijd betaalt of bij fraude.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Je kunt de verzekering dagelijks opzeggen zonder opzegtermijn. Dit kan schriftelijk of digitaal bij je verzekeringsadviseur of rechtstreeks bij ons. De verzekering eindigt dan op de datum die jij aangeeft. Ontvangen wij de opzegging na de datum die jij aangeeft? Dan eindigt de verzekering op de dag waarop wij de opzegging ontvangen.

Algemene informatie doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de doorlopende reisverzekering. In een offerte, de polis en de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

De doorlopende reisverzekering is onderdeel van het particulier verzekeringspakket

De doorlopende reisverzekering kunt u afsluiten als onderdeel van het particulier verzekeringspakket. Hoe meer verzekeringen u afsluit, hoe hoger uw pakketkorting kan zijn en u heeft al uw verzekeringen op één overzichtelijk polisblad. U ziet direct wat u wel en wat u niet heeft verzekerd. Voor elke verzekering in het particulier verzekeringspakket geldt: bepaal samen met onze adviseur wat u nodig heeft, dan betaalt u alleen wat u nodig heeft.

U kunt uw particulier verzekeringspakket samenstellen uit de volgende verzekeringen:

Gezin en Gezondheid

Huis en Wonen

Recreatie en Reis

Verkeer en Voertuigen

Voordelen particulier verzekeringspakket

Onafhankelijk advies

Onze onafhankelijk adviseur helpt u graag bij het kiezen van de juiste schadeverzekeringen en de dekking die bij u past. U betaalt alleen wat u nodig heeft.

Pakketkorting

Het particulier verzekeringspakket heeft u al vanaf één verzekering. Hoe meer verzekeringen u afsluit in het particulier verzekeringspakket, hoe meer korting u kunt krijgen.

Overzicht

Al uw verzekeringen staan op een overzichtelijk polisblad hierop ziet u wat u wel en wat u niet heeft verzekerd. Met de digitale polismap heeft u uw particulier verzekeringspakket altijd binnen handbereik.

Elk jaar een update

Om te weten of uw particulier verzekeringspakket nog aansluit bij uw situatie, ontvangt u elk jaar een handige checklist.

Overleg met onze adviseur

Overleg met onze adviseur wat u eventueel wilt aanpassen. Verandert er tussentijds iets in uw persoonlijke situatie? Geef dat dan direct aan ons door. Ook dan kan uw particulier verzekeringspakket worden aangepast. 

De voordelen van een doorlopende reisverzekering

  • De reisverzekering als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat
  • Ook uw zelf samengestelde reis is verzekerd
  • Studerende kinderen meeverzekerd
  • Hulp via een alarmcentrale, 24 uur per dag
  • 100% Annulering Garantie mogelijk
  • Dekking als u spontaan een weekendje weg gaat
  • Zakenreizen kunt u meeverzekeren

Meer weten over de doorlopende reisverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de doorlopende reisverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.