Vakantiesluiting Honig en Honig

Vanaf 12 augustus 2022 tot 5 september 2022 is het kantoor van Honig en Honig wegens vakantie gesloten.
Wij zijn dan voor noodgevallen indirect bereikbaar via 072-5642669 of via info@honigenhonig.nl.

donderdag 21 juli 2022 11:27

Schade door zonnepaneeldeeltjes zijn verzekerd op milieuschadeverzekering

Met de milieuschadeverzekering bent u verzekerd voor schade door verontreiniging van de bodem en/of water. Wanneer u een schade heeft veroorzaakt op de verzekerde locatie, bij de buren of bij een klant op werklocatie, biedt de milieuschadeverzekering uitkomst. Sinds kort is ook de schade en kosten door zonnepaneeldeeltjes verzekerd als een andere verzekering geen dekking biedt (secundaire dekking).

Dekking voor schade door zonnepaneeldeeltjes

Zonnepaneeldeeltjes komen bij een brand soms kilometers ver weg terecht. Daardoor ontstaat mogelijk schade aan bijvoorbeeld vee of gewassen. Schade door zonnepaneeldeeltjes mag geen reden zijn om geen zonnepanelen te plaatsen. Wie er voor de kosten van het opruimen opdraait, was vaak niet duidelijk.

Aansprakelijkheid is niet altijd aan de orde en de gebouwverzekering dekt opruimen beperkt tot en met de buren en bij zonnepaneeldeeltjes is er geen sprake van verontreiniging, waardoor dit ook niet verzekerd was op de milieuschadeverzekering.

Opruimen van zonnepaneeldeeltjes verzekerd op de milieuschadeverzekering

De dekking voor het opruimen van zonnepaneeldeeltjes geldt per direct voor de huidige milieuschadeverzekeringen. Klanten met een milieuschadeverzekering bij Nationale Nederlanden zijn vanaf vandaag verzekerd voor de kosten van opruiming. De verzekeraar past de polisvoorwaarden van het Zekerheidspakket en Zekerheid op Maat op een later moment aan.

Wilt u deze dekking, maar heeft u nog geen milieuschadeverzekering? U kunt de milieuschadeverzekering aanvragen in combinatie met een gebouwenverzekering of inventaris- en goederenverzekering. Voor uw bedrijfsverzekeringen biedt Honig en Honig via Nationale Nederlanden nu een dekking aan die deze schade (eigen schade én schade aan derden) kosteloos meeverzekert.

De dekking voor zonnepaneeldeeltjes op een rij

  • Opruimen (saneren)
  • Schade aan dieren of spullen van anderen (zaakschade)
  • Bedrijfsschade door het opruimen (saneren)
  • Verweersbijstand
  • Zonnepaneeldeeltjes van een ander op jouw locatie (emissie elders)

Meer weten over de dekking voor schade door zonnepaneeldeeltjes en een milieuschadeverzekering?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de milieuschadeverzekering? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Offerte milieuschadeverzekering aanvragen